Lipoya Sigorta Takma

Enes kocak

Yeni Uye
Katılım
19 Mar 2020
Mesajlar
47
Tepkime puanı
14
Yaş
24
Konum
Izmir
İlgi Alanı
Uçak
MERHABA BEN ENES ARKADAŞLARIMIZLA BERABER TEKNOFEST 2020 LİSELER ARASI İHA YARIŞMASINA KATILIYORUZ YAPACAGIMIZ İHADA LİPONUN ARTI KUTBUNA ESCNİN ÇEKTİGİ EN YÜKSEK AKIM DEGERİNDE SİGORTA TAKAMIZI İSTİYORLAR HANGİ SİGORTAYI TAKABİLİRİZ YARDIMCI OLURMUSANIZ SEVİNİRİM
ESC 60 AMPER EN YUKSEK ÇEKTİGİ AKIM 80 A
LİPO 4S 14.8V 5000MAH
 
MERHABA BEN ENES, ARKADAŞLARIMIZLA BERABER TEKNOFEST 2020 LİSELER ARASI İHA YARIŞMASINA KATILIYORUZ.
YAPACAGIMIZ İHADA LİPONUN ARTI KUTBUNA, ESC NİN ÇEKTİGİ EN YÜKSEK AKIM DEGERİNDE SİGORTA TAKAMIZI İSTİYORLAR.
HANGİ SİGORTAYI TAKABİLİRİZ YARDIMCI OLURMUSANIZ SEVİNİRİM.

ESC 60 AMPER, EN YUKSEK ÇEKTİGİ AKIM 80 A.

LİPO 4S 14.8V 5000MAH

ESC nin çektiği akım tamamen kullandığınız motor ile doğru orantılı, Kullandığınız motor kaç amper çekecek (?), asıl mesele o ?
Ayrıca eğer ESC nin speclerinde burst akımı olarak 80 amper denmiş ise (ki tabi bu belli bir süre dir örneğin 10 saniye gibi) ve hem amper, hem de bu sürenin üstüne çıktığınızda zaten esc arızalanacaktır yada koruma özelliği varsa kendini kapatacaktır. Buradan hareketle eğer toplam çektiğiniz akım 80 amperden fazla olmayacaksa, ki zaten 60 amper esc kullandığınıza göre çekeceğiniz akım daha az olacaktır diye düşünüyorum, fakat burada sadece motor ve esc konuşuyoruz aslında sistemdeki diğer elemenlar ile beraber ( servolar, uçuş kontrol sistemi vs..) toplam kaç amper akım çekiliyorsa bunu bir ampermetre yardımı ile ölçüp ona göre bir sigorta seçmek gerekir.;)


Ayrıca Lütfen bu konuyu oku.
 
Son düzenleme:
ne tür sigorta kullanabilirim
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

mesela böyle anfi sigortaları var bana önerebileceginiz bir sigorta varmı
 
birçok yerden araştırdım ama tam net olarak bir bilgiye raslayamadım
 
Sigorta varmı var muhabbeti olsunsa amaç 100a uygun ebatta araba sigortası al tak, sigorta taktım dersin. Oto elektirikçilerden bulabilirsin,yoksa hiç bir modele sigorta gerekmez zaten.
 
  • Beğen
Tepkiler: Üye silindi 8682
Azda olsa edindiğim bilgiler doğrultusunda, seçeceğiniz pervne bile amperi etkileyecektir.

Yapmanız gereken sisteminizi kurup karada testini gerçekleştirmeniz ve gerekiyorsa pervane - motor kombinasyonunuzu değiştirmenize kadar gidecektir.

Sizden sigorta istemelerinin sebebi de bu zaten. 60A esc seçtiysen 60A amper takacaksın ki ben senin doğru kombinasyonu yakalayıp yakalamadığını bileyim. Pik falan girme zaten...
 
Bu yıl bu tür festivallerin tamamı yasaklanacağı için teknofest için hazırlık yapmak yerine biraz daha meraklı davranıp bol bol araştırma yapmanı tavsiye ederim . Helede yabancı dilin varsa beklediğinden daha fazla dökümana ulaşırsın .
 
  • Beğen
Tepkiler: LEVENT UYGUN