Taner bey selamlar, bu konuda aslında farklı seçenekler mevcut. Ekibin teknik bilgisi ve el becelerine yatkınlığını göz önünde bulundurarak karar vermekte fayda var. Şöyle özetlemek isterim; Öncelikle kendi tasarımınızı yapacaksanız, bu tasarım uçar mı? Kanatlar ne kadar yük taşıyabilir gibi sorulara cevap verebilecek kadar statik hesapları yapabilmek önem arz eder. Zaten bir matematik öğretmeni olarak bunu yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Ancak yine de uğraşmak istemezseniz, internette zaten uçabilecek tasarımlar STL dosyası olarak ücretsiz bile sunulabiliyor. Eğer tasarım yaparız ama statik hesaplar için ek kaynağa ihtiyaç duyarsanız, XFLR5 veya OpenVSP gibi siteler üzerinden hizmet veren yazılımlar var. Bunlar sizin yapmış olduğunuz teknik tasarımları dijital ortamda yükleyerek, detayları tek tek yazmayım ama tasarımın kabaca uçup uçmayacağını öğrenebileceğiniz ve verimlilik hesaplarına kolayca ulaşabileceğiniz kaynaklardır ki özellikle OPenVSP bildiğim kadarıyla NASA kaynaklı bir yazılımdı.
Teknik tasarım kısmını geçtikten sonra hangi materyaller ile üretim aşamasına geçeciğiniz yine ekibin el becerilerine yatkınlığına ve biraz da ilgili malzemeleri işleyebilecek ekipmana erişim imkanına kalmış oluyor. O noktada da seçenekler şu şekilde; Strafor köpük levhaları birleştirerek (altına destek ister) veya Balsa ağacından üretilen panellere şekil vererek veya Fiber Glass ve Karbon Fiber materyallerine şekil vererek (kalıp gerekir) veya 3D yazıcıdan en azından uçağın kitini parça parça basarak uçak kitini üretebilirsiniz.
Daha tecrübeleri arkadaşlardan da fikirler gelecektir mutlaka ama piyasada benim en yaygın olarak gördüğüm hep bunlar oldu. Strafor Köpük, Balsa, 3D Baskı veya Fiber Glass & Karbon Fiber tekniği.
Ek olarak tasarımın biraz Glider gibi olmasını tavsiye ederim uçurması çok daha kolay olacaktır. Örnek olarak benim de sahip olduğum Sky Surfer X8. Bu uçak biraz planör gibi davranır süzülme performansı iyidir.