Megasound Turnigy 9X ses modülü nereden alabilirim?
Benim iki adet T9x kumandam var. Birine şu üniteyi aldım:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
İkincisine de şunu:
Ama maalesef 9xtreme kartının üretimi yok artık. Stoklarda da kalmadı. Onun yerine şu çıktı:
Ar9x kartına sadece bir hoparlör ilave etmek yeterliydi. Ama maalesef bunun da üretimi uzun zamandır yapılmıyor. Diğer kumandama taktığım parçanın ise ses desteği yok. Bu ilk iki karta sadece OpenTX veya ERSKY9X yazılımı ve yukarıdaki küçük kartı kullanırsan sadece ER9X yazılımını kullanabiliyorsun. Bunlar sayesinde kumandaya neredeyse hayal gücüyle sınırlı modifikasyonlar, miksler ve fonksiyonlar yapabiliyorsun.
Bu kartların neredeyse aynı şemaya sahip olanı "Turnigy 9XR" ve "Turnigy 9XR Pro" kumandalarında kullanılmış, yani o kumandalar ile de aynı yazılımı ve dolayısıyla aynı miks ve fonksiyonları kullanabiliyorsun. Maalesef üretimleri yok artık. FrSky Taranis (ki bunu da aldım

) bunların egemenliğine son verdi ve hatta 9XR ve 9XR Pro'yu piyasadan sildi, zira o kumanda da OpenTX adındaki açık kaynak kodlu yazılım için üretilmiş.
'ü hala temin edebilirsin, hatta sipariş etmeyi düşünürsen ben de katılırım, iki tane alana indirim var, yedek olarak bulunsun istiyorum.
Uzun lafın kısası: şansına küs! T9X'ten ses alamayacaksın bugünün şartlarında. RCGroups'ta ilan bölümüne bak, arada bir birileri skyboard (Smartieboard ve AR9X'in ortak adıdır) ile modifiye edilmiş T9X kumandasını 100-120 USD civarında satışa çıkarıyor. Ama kargo ile beraber Taranis fiyatına gelir, ki bence değmez.
9Xtreme kartının şemasını buradaki forumun ilk mesajın ekinde pdf dosyası olarak bulabilirsin. Ama kime yaptıracaksın? Değer mi? (Şayet 100 USD'nin altında yapabilecek birini bulursan değer tabi , Sümer hocaya danışmak lazım)