Turnigy 9X açılma sorunu

Katılım
6 May 2022
Mesajlar
4
Tepkime puanı
4
Yaş
49
Konum
Ankara
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba, drone projesi için ikinci el Turnigy 9X kumanda satın aldım. Hiç kullanmadım daha. İçinde pilleri ile geldi. Açtığımda gösterge çalışmakta idi. Geçen gün pillerini çıkardım ve bir süre öyle kaldı. Pilleri tekrar taktığımda cihazı açtığımda açılmıyor. Pillerden şüphelendim, adaptör ile cihazı besledim ama hala açılmıyor. Hiçbir müdahalem olmadığı için biraz canım sıkıldı. Ne olabilir, neyi kontrol etmem lazım?

Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
 
1) Pil konnektörleri oksitlenmis olabilir.
2) konnektörü ters bağlamış olmayasın?
 
1) Pil konnektörleri oksitlenmis olabilir.
2) konnektörü ters bağlamış olmayasın?
Cevabınız için teşekkür ederim.
Konnektörlerde bir oksitlenme yok idi. Konnektör hali hazırda bağlı ve çalışmaktaydı. Konnektöre bir müdahalem olmadı. Öncelikle pilleri bir değiştireyim sonra tekrar bakayım. Ben bu cihazı tanımadığım için acaba uzun süre pilleri takılı değil iken açılışında dikkat edilmesi gereken durum var mı onu merak ettim. Üzerindeki aparatların konumları vb.
 
Ben bu cihazı tanımadığım için acaba uzun süre pilleri takılı değil iken açılışında dikkat edilmesi gereken durum var mı onu merak ettim. Üzerindeki aparatların konumları vb
Öyle özel bir durum yok @Abdurrahman YAKAR bey. Normal şartlar altında dolu olan pili kumandaya bağlayıp açma düğmesine basınca açılması lazım. :rolleyes:
 
Vericinin arka kapağını açarak devrelerdeki tüm konnektorlerin soketlere tam oturup oturmadığını kontrol edin.

Bir web sitesinde 7805 ve kondansator değişimi yapılınca çalıştığını yazıyor:


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Bu devre kartı üzerinde saat pili var mıydı?
 
Kumanda açılışta tüm tuşlar ileri konumda olmalı. Herhangi bir tuş farklı konumda kalırsa açılışta "SWITCH ERROR" hatası verir.
Sizinki böyle bir hatamı yoksa hiç mi açılmıyor.