Tabiki uçak için en uygun yazıcı hangisi başlıklı yazınızı ve cevapları tamamen okudum. Orda fikrimi beyan etmek için çekindim biraz çok fazla mesaj vardı. Benim fikrimi sorarsanız kendim 3 yıldır Creality Ender 3 S1 modelini severek kullanıyorum. Aynı zamanda makine mühendisiyim ve 3d yazıcılara gerçekten meraklıyım. Birçok marka makinayı deneme ve kullanma fırsatım oldu. Anladığım kadarıyla Creality, Bambu Lab ve Elegoo markaları arasında kalmışsınız. Öncelikle Elegoo markasını yeni başlayacak olan biri için pek önermem çünkü doğrudan bilgiye dayalı çıkan hatalarda biraz heves kırıcı olabilir. Eğer creality ve bambu lab arasında seçim yapacaksanız yazıcıyı kullanım amacınız önemli. Eğer ben figür, otomobil parçaları yada benzer baskılar da alırım diyorsanız Kapalı kasa bir yazıcı seçmenizi tavsiye ederim. Çünkü mühendislik filamentlerini açık kasa bir yazıcıda basmanız çok zor ve bu tarz baskılarda bambu lab daha istikrarlı bir makine. Fakat sadece model uçak baskısı alacağım diyorsanız Crealitynin açık kasa bütçenize en uygun olan bir modelini seçebilirsiniz bence. Sonuç olarak bence 25k-30k yazıcı için güzel bir bütçe. Sadece model uçak baskısı alacaksanız Creality Ender 3-V3 KE hayli hayli işinizi görecektir hatta daha hesaplı olsun isterseniz Creality Ender 3 S1 bile düşünebilirsiniz. Ama ekstradan figür falanda basarım derseniz Bambu lab A1 i de tavsiye ederim.Creality Ender 3 V3 Core XZ de tavsiye ederim.Yani daha hesaplı olsun başlangıç olarak derseniz Creality Ender 3-V3 SE. Birde isterseniz Anycubic Cobra 3 ve Flashforge Adventurer 5M Pro modellerini araştırabilirsiniz. Son iki söylediğim iki makinayı kullanma şansım olmadı fakat tanıtımlarında falan baya övüldü. Yani pek uzatmak istemiyorum ama sizi yanlış yönlendirmek de istemiyorum. İşin özü şu ki 3d yazıcılar evlerimizde kullandığımız beyaz eşyalar gibi uzun yıllar istikrarlı çalışan makinalar değiller. İllaki zaman için problemlerle karşılaşılıyor ve yaşadığınız yere de bağlı olarak çok fazla servis ağına sahip değiller. Fakat çoğunun yedek parçaları bulunabiliyor. Yani hangisi olursa olsun biraz merakınız varsa birçok sorun çözülüyor. Bence çok da aklınızı bulandırmadan bir marka model seçip alın ve baskı almaya başlayın. Karşılaşacağınız herhangi bir problemde elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.