Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Nazar nazar. Ben şahidim :)
 
Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Rasim geçmiş olsun :( Kırım öyle ya da böyle üzücü , ama biz bunlardan daha beterini de gördüğümüz için , bu gerçekten kırım bile sayılmaz...Sen bunu kısa zamanda eski kondüsyonuna elbette getirirsin , ama işte sinyal kaybı olunca ,iş biraz daha çetrefilleşiyor.Geçen hafta babalar gibi 120 km süratle modeli çaktım , hem modelin hiçbir problemi de yoktu , tamamen pilotaj hatamdan kaynaklıydı ama gece gerçekten çok rahat uyudum :laugh: Böyle olunca adamın canı sıkılıyor ,ne masrafı , ne harcadığın emek önemli olmuyor ama hata nerde , hangi ekipmandan kaynaklıydı diye düşünmek bile , helikopteri tamir etsen ve ilk uçuşunu yapsan da , aklının köşesinde hep bir soru işareti olarak kalıyor :rolleyes:
 
Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Öncelikle Rasim geçmiş olsun.

Benim aklıma uçuş alanının yanından geçen ana yol geldi. Acaba o esnada vıp geçişi olmuş ve jammer işe sinyal kaybı yaşamış olabilirsin.

Bu arada özkan abinin yorumuna çok güldüm. [emoji1]

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Geçmiş olsun Rasim. Üzücü bir kırım olmuş.
 
Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Çok geçmiş olsun rasim, fazla bir hasar almadan ve kimse zarar görmeden atlatılması bence çok rahatlatıcı , çok geçmiş olsun kardeşim :saygilar:
 
Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Geçmiş olsun Rasim, Allah tan fazla bişey yok son kırım olması dileğiyle..

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Rasim geçmiş olsun üzücü bir kırım olmuş, Tesellimiz küçük bir kırım ama inşallah sebebini bulur yok eder ve rahatlarsın. :(
 
Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Rasim çok geçmiş olsun. Mesajını okur okumaz aklıma aynı Erhan'ın dediği gibi jammer geldi. Sırf canları sıkıldığı için jammer denemeye çıkanların olduğu da duyulmamış bir durum değil...
 
Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Olacak iş değil. Geçmiş olsun Rasim.

Alanda ilk deneme uçuşu olacaktı sanıyorum.
 
Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Abi gecmis olsun, VControl yamugu değildir muhtemelen lüzumsuz ilginclikte bir olay var bu işin içinde.
Jammer örnekleri gibi.Zaten sorunu cozeceginden suphemiz yok,en kötü kirim böyle olsun Rasim abi :saygilar:
 
Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Sağlık olsun diyeceğim ben. En kısa zamanda toplar tekrar uçuş yaparsın ve uçuş videosunu bizlerle paylaşırsan seviniriz :) :saygilar:
 
Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Gecmis olsun....

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Rasim çok geçmiş olsun.
 
Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Geçmiş olsun dileklerini ileten tüm arkadaşlara teşekkürler :saygilar:

İbrahim; sorunun kaynağını çözer miyim bilmiyorum, bu akşam vstabiye konusunu açacağım. Logoyu tekrar toplarken elimdeki diğer Vbar Neo ile toplayacağım (harici satellite'li olan), bu sürecin bitmesini bekleyecek.

Özkan abi; biz zaten hem sahayı bi görelim, hem de varsa nazar çıksın diye gittik :D Çıktığına göre artık rahat rahat uçabiliriz :laugh:

Mehmet abi; servonun içini açtım. Muhtemelen en büyük dişliyi yerinde tutan o-ring'lerden kaynaklanıyor veya onların yerleştiği yataklardan... Bir de servonun diyelim 200° lik bir hareket alanında kauçuğun takıldığı noktayı yakalayınca bayağı bi bırakmıyor, uçlarda bir yerde kurtuluyor, sonra elle hareket ettirmeye devam edince bir süre sıkıntısız, sonra bir yerde tekrar kavrıyor ve yine biraz zorlanarak ve bolca öterek hareket ediyor. Eskiden sol aileron yapardı artık yapmıyor. Elevatör abartarak yapıyor ama, sol ail. bu kadar değildi. Dişli setine de baktım, maşallah MKS kadar fiyatı var neredeyse... Titanium gear diye öpme prensibi edinmişler (sıfır servonun yarı parası). Savöx'e olan bakışımı değiştiriyor bu hareketler. RJX 521 serisinden şaşmam artık.
Haberleşme sıkıntısı ile ilgili de bakacağız bakalım tatmin olabilecek miyiz :)

Cem; motor, konnektör, lipo taraflarında bir sıkıntı yok. Yeniden enerji vermede esc nin overheating, undervoltage vs hiçbir bildirimi de yok. Modele hiçbir yüklenme de olmadı... Ama dediğin gibi esc nin bec kısmı anlık sapıtmış olabilir. Optiguard taksak iyi olacak :D

Hakan abi; ben de rahat uyudum ;D Bundan sonra bu üniteyi takınca anlık logları kumandadan kontrol ederek yerde biraz deneyeceğim modeli. Bir uçuş gününü biraz heba edeceğim ama en azından güveni tekrar kazanacağım. Yine de yerde 4-5 denemede bir sıkıntı görünmeyip havada sorun çıkarabilir, elektronik alet sonuçta canı nasıl isterse... Modeli pert de edebilir. Öyle bir durum olduğunda model tercihlerini gözden geçiririz. Belki kit yenileriz. Uçuşlara aynen devam ederiz.

Erhan; jammer zannetmiyorum ya.. Öyle bi konvoy geçse farkederdik :)




Bu arada model kayış aktarma olduğundan fazlaca rulman vs yok. Rotor kafasını da söktüm, spindle shaft düzgün görünüyor, yine de çok para olmadığından değiştireceğim, içim rahat olsun.
Thrust bearinglerden özellikle biri kafesini bayağı deforme etmiş. Diğeri de eh işte az kalmış o seviyeye gelmesine. Yine de iş görür ama tıkırtılı çalışır. Onları da değiştireceğim.
Elimde 22mm boom ve onun clampleri var. Boom brace alınacak. Kuyruğu da inceltmek istemiyorum, ama 50 lira neden vereyim diyorum :) Bakacağım...
Pilottr de Zeal 550 paller 170 lira... FL den switch 553 almak da istiyorum da (230tl), 60 lira fazladan neden vereyim diyorum :) Ona da bakacağım.
Skid pipe vurarak düzeltebilirim ama 25 lira için değer mi bilmiyorum, ona da bakacağım :)

Son olarak forum öldü mü neden kimseden ses çıkmıyor derken... Kırım iyi oldu :D Herkes yine buralardaymış, sağolun var olun :saygilar:
 
Mikado Logo 550sx... Balayı bitti :)

Rasim geçmiş olsun. Söylediğin gibi pal olmasaymış nazarlık olacak kıvamdaymış kırım.

Muhtemelen helinin taksitleri bitmişti bu ay, ondan yapmıştır. :laugh:

Keşke olmasaydı ama ne desek boş şimdi. :-\ Pilotajdan değilde böyle pisi pisine olunca insanın biraz keyfi kaçıyor. :(

Eskisinden daha güzel buluşma gününe yetişeceğine hiç şüphemiz yok. ;)

Bu arada servodan gelen ses çok enteresanmış. ???