Mikado LOGO 550sx Unboxing / Montaj / İnceleme

Mikado LOGO 550sx Unboxing / Montaj / İnceleme

Bu arada motor istanbul arnavutköyde...

PTT nin son statüsü nasıl oldu? Cumartesi çalıştıklarını biliyorum. Aynı şekilde haftaiçinde de çalışacaklar mı? Bayram tatili onları kapsıyor mu yoksa??
 
Mikado LOGO 550sx Unboxing / Montaj / İnceleme

Daha önceki tecrübelerime göre, esk'e gelir, bekler :(
 
Mikado LOGO 550sx Unboxing / Montaj / İnceleme

Dert değil, geri gitmesin de beklese de olur. Dağıtım birimine sevk edilir gider alabilirim de...
 
Mikado LOGO 550sx Unboxing / Montaj / İnceleme

An itibariyle :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



Çuvallardan çıkıp dağıtıcıya zimmetlendiğinde gidip alacağım, pazartesi günü ;)

Kit............ :coolxf:
Motor....... :coolxf:
ESC......... :rolleyes:
Ünite....... :coolxf:
Servo....... :rolleyes:
Lipo.......... :rolleyes:
 
Mikado LOGO 550sx Unboxing / Montaj / İnceleme

Hadi hayirlisi %p
Digerleri de geleydi bayrami tam yapardik :laugh:
 
Mikado LOGO 550sx Unboxing / Montaj / İnceleme

Motor da geldi, parçalar tamamlanıyor yavaştan...



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Mikado LOGO 550sx Unboxing / Montaj / İnceleme

Adam king ya... :D Kontronikten asagi dusmuyor :D
 
Mikado LOGO 550sx Unboxing / Montaj / İnceleme

Mirko Cesena'nın Logo ile küçük bir şovu, yetenek sizsiniz italya ;D

 
Mikado LOGO 550sx Unboxing / Montaj / İnceleme

Rasim Öztürk' Alıntı:
Rasim Scorpion, Quantum, KDE, Align v.b. motorlara falan dandik diyorsun yani bu durumda benim anladığım. :lollol: :lol: :lol:

Adam artık üzerinde " Made in Germany " yazmayan kürdan bile almıyor. ;D

Hayırlı olsun, Maşallah çok güzel. :thumbup:
 
Ynt: Mikado LOGO 550sx Unboxing / Montaj / İnceleme

Rasim motor hayirli olsun, bi arada bende bunun cakmasi vardi, bosuna olsa clone krali demiyorlardi :D cok sevmistim gercekten



LG-D802 cihazımdan gönderildi
 

Ekli dosyalar

  • uploadfromtaptalk1442952533328.jpg
    uploadfromtaptalk1442952533328.jpg
    31.4 KB · Görülme: 31
Mikado LOGO 550sx Unboxing / Montaj / İnceleme

Mesut klonu hangisi? Merak ettim.
 
Mikado LOGO 550sx Unboxing / Montaj / İnceleme

:D :D :D

Gerektiği yere masraftan kaçmamak lazım Mehmet abi... Motor esc konusunda hassasım. Servoda o kadar değil, savöx yeterli... Ünite de farketmez rescue olsun da hangisi olursa olsun havasındayım.


Zorlamamak lazım olmuyorsa bir de, üç kuruş kar edeceğim diye beş kuruş zarar etmek de var. Hemen canlı bir örnek vereyim;

26 Kasım 2014 te aldım protos'u... Geldiğinde esc bozuktu, motoru bir iki tur çeviriyor çevirmiyor sonra duruyor bir daha tık yok. Neyse iletişime geçtim, gönderdim. Gitmesi değişmesi gelmesi toplamda 40 günü buldu ve yeni bir esc gönderdiler. Yeni esc de pek güven vermiyordu, zaman zaman sıkıntılar çıkarıyordu. Gov.store aşamasında motoru kararsız çalıştırdığı / çalıştıramayıp motordan değişik ses çıkardığı oluyordu. Zaten doğru timing ve pwm değerlerini bulana kadar bayağı uğraştık biliyorsunuz. Videolarını paylaşmıştım, ilk bir dakikada bir kaç kez gaz kesip verdiği oluyordu. Neyse 18° timingde kararını buldu gibi...

Ama arada kararsızlıkları devam etti. Bir keresinde looptan çıkamayacağımı anlayıp yaklaşık invert pozisyondayken rescue çekmiştim, gaz kesmişti.. İnvertten ağırlığıyla yere vurdu model ve az daha Bavarian ünite gidiyordu bu yüzden (gerçi sonra uçtu gitti logo ile ama o ayrı hikaye tabii). Masraflar oldu çeşitli ve yeniden yola devam ettik. Arada slow downa girdiği oluyordu, bu yüzden ikinci dk da falan inmek zorunda kaldığım uçuşlar oldu... Neyse esc nin yerini değiştirdim, oldukça havadar bir yere alıp, üniteyi de kuyruk kutusunun üstüne aldım.

Geçen gün bir iki uçuş sorunsuz yaptım. Sonra video çekiyorduk, yine uçuşun yaklaşık ortalarında garipleşti modelin sesi, esc artık ne yapıyorsa... İndirdim... Sonra bir uçuş daha sorunsuz yaptım, buluşma başlığında paylaştığım video... Ondan sonra yine sorunsuz başlayan bir uçuşta son bir dakikasına girerken , oldukça yüksekte half piro esnasında gaz kesti... Bu sefer model bayağı bi yüksekten yere "çakıldı".

Pal tutucular, linkler, alt plastik parça, ana dişli, 3.rulman bloğu, ESC (çok şükür), tail case, tail pitch slider gitti... Swash içe gömüldü içteki bilya bilezik dönmüyor. Frame her iki yan da tamamen ortadan ikiye ayrıldı. Servolardan birinde diş sıyırma var, 200 derece dönmüyor 40 anca... En üstteki rulman bloğu da gitti... Spindle shaft aynı şekilde... Kanopi hala tek parça ama önden iyi darbe yedi o da... Pil hamurumsu oldu, alüminyum parçaları çıkardık, hücrelerde delinme yok. Paller yine sağlam çıktı fakat birinin ucuna yakın hücum kenarında hafif bi ayrılma var, çok az epoksi ile iş görür.


Bütün bunlar neden oldu? Defalarca uyarı vermesine rağmen ben 60-70 dolar verip bir Hobbywing esc almadım diye... Başka bir açıklaması yok... "Bazen" düzgün çalıştı, ben de şansımı zorladım "bazen" uyarılar verdi görmezden geldim. Ama zorlamamak lazım, güvenmiyorsan arada sıkıntılar çıkarıyorsa o elektronikle yola devam edilmez. YGE normalde iyi marka, herkes memnun da... Hem ayar işini bize bırakıyor, timing, pwm, fonksiyonlar, gov.store vesaire... Hem de ne bileyim o paranın karşılığı değilmiş gibi duruyor. Bana değiştirdik diye gönderdikleri de artık refurbished midir, aynısını mı tamir etmeye çalıştılar, yoksa gerçekten sıfırdı da benim ikinci şanssızlığım mı oldu bilmiyorum.

Bildiğim tek şey, güvenmediğim elektronikle yola devam etmek istemiyorum artık. Üzerinde "made in germany" yazar, "made in ethiopia" yazar çok önemli değil :) Giden modelimde jive 80hv vardı, ben bu kadar basit ayar daha önce hiçbir esc de görmedim. Tek yaptığım mode4 e almaktı, adamlar bütün modeller için ayar setleri oluşturmuşlar. Girilmesi gereken bütün ayarlar zaten default olarak o ayar setinin içinde var. Jive sadece iki kere slow down oldu ikisi de gölyakada... Cumartesi güzel uçamayınca moral bozukluğu ile açıkçası ben abarttım, sanırım pil yetmedi slow downa geçti. Normalde 3300-3700 pil kullanılan modelde ben eldeki imkanlardan dolayı 2600-2700 ile uçuyordum. O gün haricinde 50 uçuş yaptıysa 48 inde tık demedi. Ki esc yi %45 te kullanıyordum sürekli, ona rağmen :)

ESC bu yüzden kontronik....



Motor için ise hesap basit;

Şu sadece kit fiyatı : £312.49
Şu da kitle beraber gelen motoru ayrıca almak istersek ödeyeceğimiz fiyat; £127.57
Pinyon fiyatı: 12,76

toplayınca; £452,82

Scorpion motorlu ve pinyonlu komboda; £441,66

Yüzde on indirim alınsa bile 400 pound civarına gelir...

Yanii karımız sadece pinyon kadar hatta o kadar bile değil... O zaman kombonun avantajı nerde kaldı?


Ben kiti başka bir yerden indirimli buldum; £250
Aldığım motor; £159
Pinyon+dişli+rulman; £22,45

Toplam; £431,45


2200W gücünde, cayır cayır çalışan M0.7 aktarma sistemine sahip bir scorpion yerine... 3000W gücünde, daha serin çalışan, M1.0 aktarmaya sahip bir kontronik... Bence 30-35 pound verilir bu farka.

Aradaki farkı sen hissetmezsin diyenler olabilir. Haklı olabilirler de... Ama ben scorpionu bekliyorum açıkçası uçuş aralarında. Kanopi çıkarıp rüzgarı iyi alan bir yere koyuyorum heliyi. Kalitesine bişey demiyorum ama sıcak bence... Ek olarak Jive esc ile Pyro motorun daha iyi anlaşacağını hissediyorum. :)

Model gittikten sonra biraz acele davranmış gibi görünebilirim fakat inanın çok okuyorum, araştırıyorum öyle alıyorum. Haa şu güzelmiş en pahalısıymış, sar ordan iki tane diyecek biri değilim, hem maddi hem manevi olarak.



Sözün özü protos buraya kadar... Burdan toplanması zor artık. ESC haricinde en az 100 poundluk hasar var. Kalan parçaları durur, belki çok ilerde fikrim değişir yeniden ayaklandırırım güveneceğim elektroniklerle ama şu aşamada hem sırası değil hem de yge yordu çok...