Mikado VBar Control 2.0

Ne kumandanın ne de ünitelerinin rakiplerinden aşağı kalır yanı yok bence ben hiç kullanmadım ama bakınca kalitesini belli ediyor alet. Bütçeme uygun olsa bende set olarak alıp kullanmak isterdim. Mikadonun kumandası + ünitesi elimde olduktan sonra başka bir şeye ihtiyaç duymam gibi geliyor bana.
 
Rasim kardeşim çok güzel durumu özetlemişsin, dsx9 ve vbc nin genel ayarları ile arasındaki farkları zaten yazmışsın çokta açıklayıcı olmuş eline sağlık.

Evet benim de modelcilik geçmişim çok eski değil, ama iyi kötü 5 yılımı doldurdum ve bu arada pek çok ekipman kullandım, kumanda olarak spectrum,walkera,jr,futaba, son olarakta vbc.Gerçekten kurulum olayı çok basit ve hızlı, 700x te tanımlı olan dsx9 ile noe yu vbc sadece bind ile tanıtıp açı ayarı yaptım hepsi bu kadar.Bir de aklıma gelmişken yazayım sarj olayıda efsane diyebilirim, yüzde 20 lerde sarj ettim 20 dakkada full oldu, bu aralarda baya yoğun kullanıyorum hala sarjı devam ediyor baya iyi diyebilirim. Güvenlik kısmı da gayet başarılı , yani valla ben bu kadar beklemiyordum, şimdi şunu diyenler olacak kesin,ya abartma tamam anladık;D çünkü bende böyle demiştim:lol::lol: kullanınca şimşekler çaktı, aksilik olmaz ise daha başka kumanda ve üniteye geçmem galiba, tabi teknoloji hızlı ilerliyor vbc ve neo dan daha iyileri çıkarsa neden olmasın:laugh: ama yine söylüyorum olay tam olarak ihtiyaç, istekler ve maddiyat ile alakalı.

Yine kullandıkça eksi ve artılarını acizane tecrübelerimi paylaşacağım,saygılar:saygilar::RCKolik::RCKolik:
 
Neyse konumuz VBC Touch. Vbc ile ilgili görüş ve önerileri ilgili başlıklarda paylaşmaya devam edebiliriz. Burada yeniliklerden bahsedelim.

Aşağıdaki videoda görsel olarak güzelce anlatılmış... Daha önce değinmediğimiz yenilikler şunlar;

- AUTO ON özelliği. Daha önce modelden enerji kesmeden kumandayı kapatamıyorduk. Şimdi ise buna ek olarak, modele enerji verince kumanda kapalıysa otomatik olarak açılıyor.

- Yeni eklenen tekerleklere istenen fonksiyon atanabiliyor ve atanan fonksiyonun değerleri sınırlanabiliyor. Yani gain atadık diyelim, bunu tekerlekten 40-60 arası değiştir fazlasına izin verme denilebiliyor.

- Modelden enerji kesince eskiden max akım, min voltaj, max çekilen güç, kullanılan batarya yüzdesi gibi bilgileri içeren flight report gelirdi. Şimdi grafik olarak geliyor bu bilgiler.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Yeni kumandalarda şu geniş ekran olayına bayılıyorum, yani sırf bu yüzden bile şahsen tercih ederim. Vbc de rpm,saat, vs bunların ana ekranda yerleşimini kişiselleştirebiliyor 'muyuz acaba, hem yeni modellerde hemde ilk sürümlerde, ben biraz kurcaladım ama bulamadım..

Diğer yandan kumandanın otomatik pil takınca açılması da baya iyiymiş, birde yeni yerleşimde altta olan düğmeleri anlık kullanarak ayar yapabilme iyi bir özellik, çalışıyor aga adamlar helal olsun:D
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet ATICI
Mikado VBar Control -- 2016 Güncellemeleri

Kullanıcı tanımlı ekranı nasıl oluşturacağız sınırsız sayıda diye merak edenler olabilir. VStabi sitede, Vbar Control altında Vbar Control Tools kısmı var. Şöyle bir arayüz ile düzenlemelerimizi yapıyoruz.



Kullanımını da şurada tarif ediyor;


2016 güncellemeleri konusunda paylaşmıştım Fatih abi, ordan linklere ulaşabilirsin. Burda da bulunsun;

Ayrıca helifreakte kullanıcılar kendi ekranlarını paylaşmışlar, oraya da göz atabiliriz;
 
  • Beğen
Tepkiler: fatih cebir
Rainer kelime oyunu yapmış :)

"Ready for IRCHA 2018! Come and stop by at the Mikado Booth to get in Touch
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
"

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari