Mikado VBar Control 2.0

ERC de de vergi dahil 999 eurodan, vergi hariç 825 eurodan önsatışlar başlamış, 150 euro depozito alınıyor kalanı ürün geldiğinde...

Fiyat sıralaması yaptım, dikkat çeken bazı örnekler var üst tarafta yine...

Futaba 18MZ --- 2150 euro
Jeti DS-24 --- 1735 euro
Jeti DS-16 --- 1320 euro
VBC aluminum --- 1200 euro
Graupner mz-24 --- 825 euro
Futaba 18SZ --- 800 euro

Çocuklar kör :cry::cry::cry:
 
Yakında Bert'in elinde görürsek şaşırmayalım arkadaşlar

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet ATICI
Usta pilotların tek tercihi olma yolunda ilerliyor. Mikado pilotları Kyle Dahl, Mirko Cesena gibileri geçtim, Kyle Stacy, Tareq Alsaadi, Uzakdoğulu elemanlar falan derken Bert de bu kervana katılırsa şaşırmam :) Bıyık da yakışmış :D

Vbar neo tarafında gelişmelere ihtiyaç olabilir zamanla... Mikro/mini tarzı küçültülmüş bir ünite mesela... Ufak boyutlu modeller için güzel olur. Neoya upgrade edilebilir VBasic alıcı yerine diğer kumandalarla kullanılacak daha küçük bir alıcı... Olabilir böyle şeyler zamanla...
 
  • Beğen
Tepkiler: fatih cebir
Usta pilotların tek tercihi olma yolunda ilerliyor.
Bana da ücretsiz gönderseler ben de hayır demem Rasim :D

Tanınmış markaların ürünlerin usta pilotlar arasında nasıl yaygınlaştığını hepimiz biliyoruz :p Tamamen duygusal :lollol::lol: Bu yüzden bunları referans almayalı çok oldu ;)
Ha demek değildir ki Vbar Control kötü, elbette değil. Ama her zaman dediğim gibi tek bir FBL üniteye bağlı kalmak bana göre bir şey değil :) Yoksa benim "Bağlanma" problemim mi var ne ? :rolleyes::lollol::lollol:
 
Bunun muhabbetini daha önce yapmıştık diye anımsadım şimdi. Demek ki ücretsiz dağıtan bi tek Mikado kaldı piyasada, belli başlı isimlerde başka kumanda göremez olduk demiştim :evil:

Tek bir üniteye bağlı kalmak diyorsun, hepimiz dönem dönem -meraktan,özellikten,cüzdandan- çeşitli sebeplerle çeşitli üniteler denedik ama tek ünite kullanıyoruz. Sende mesela kaldı mı Brain harici ünite aktif kullandığın modellerde? Veya Emre abide?

Yarın bir gün MSH bir kumanda çıkarsa ve sadece Brain ile kullanabilirsin dese; kumandanın özellikleri ve ayar kolaylığı da çok iyi olsa... Sadece brain ile kullanmak kısıtına rağmen alıp kullanabilirsin bence. Seni de hiç engellemez.
 
  • Beğen
Tepkiler: fatih cebir
Bunun muhabbetini daha önce yapmıştık diye anımsadım şimdi. Demek ki ücretsiz dağıtan bi tek Mikado kaldı piyasada, belli başlı isimlerde başka kumanda göremez olduk demiştim :evil:
Peki Rasim her zaman olduğu gibi sen haklısın canım kardeşim ne diyeyim :D Aslında söylenecek çok şey var ama durduk yere polimik yapmış olmayalım ;)

Yarın bir gün MSH bir kumanda çıkarsa ve sadece Brain ile kullanabilirsin dese; kumandanın özellikleri ve ayar kolaylığı da çok iyi olsa... Sadece brain ile kullanmak kısıtına rağmen alıp kullanabilirsin bence. Seni de hiç engellemez.
Ben kullanmam ve kullanan arkadaşlarda da saygı duyarım. Bu tamamen şahsi bir tercih %p
 
Tüm firmaların üst seviye ürünlerinde rekabet için, fiyat seviyeleri hemen, hemen bir birlerine yakın oluyor, pahalı demek için öncelikle kendi segmentinde rakiplerine bakmak lazım, o zaman hepsi pahalı diyelim :)

Geriye tercih kısmı kalıyor, her ürünün kendi başına avantajı ve dezavantajı var ve her kullanıcının beklentileri de farklı olduğuna göre herkes kendi kafasındaki, doğrulara ve ihtiyaçlarına en yakın ürünü seçiyor haliyle, mikado kumandayı ele alırsak, kendi ünitelerinde ürünlerinde mükemmel komplike sistem sunuyorlar, ben heliden başka model kullanmam ve helilerimde bu saatten sonra kesinlikle, başka ünite ile işim olmaz diyen biri için kesinlikle mükemmel ürün başka kumanda düşünülemez bile.

Diğer taraftan değişik projeler yapmayı seven farklı modeller kullanan , gerekirse ucuz modellerde klone alıcı kullanmak isteyen biri için uygun kumanda olmadığı için başka alternatifler düşünülecektir haliyle bu düşüncede biri içinde mikado kumandanın bir anlamı kalmıyor.

Kısacası piyasa her ihtiyaca göre ürünler var ve hiç biri bir birinden üstün değil ve hiç biri babamızın firmasıda değil, hiç bir markayı buradaki sevdiğim arkadaşların, hiç birine değişmem ve firmanın dediği değil her zaman arkadaşımın dediği doğrudur,o yüzden tercihlerine ve eleştirilerine her zaman saygı duyarım.
 
Evet herkes kişisel fikirlerini yazmış, bir vbar kulanıcısı olarak bende acizane kullanıcı yorumlarımı ekliyeyim konuya. Şimdi evet aslında burda ilk önce değinmemiz gereken, kişi kendi ihtiyacına göre hareket etmesi en anlamlı olanı, araya fiyat kalite vs şeyler giriyor bunu hiç yazmıyacağım.Arkadaşlar iki seneden fazladır vbar neo üniteleri kullanıyorum, aralarda çok tatsız durumlarım olmuştur doğrudur hem kendi hatalarım hemde üniteden kaynaklı problemler yaşadım ama yine de vbar neo dan vazgeçmem söz konusu bile olamaz. Burası biraz kişisel:) şimdi vbar neo ile birlikte kullandığım spectrum dsx9 kumanda ile vbc arasındaki farklar nedir, dünyalar kadar diyebilirim;) ya neden böyle dedin şimdi vbc ile yapıpta spectrumla yapamadığın ne var ki sorusu akla gelebilir, aradaki fark tam anlamıyla uçuş konforu arkadaşlar, evet spectrumla bazı ayarlar ile kendi rahat edebileceğiniz ayarları tabiki yapabiliyorsunuz, yanlız vbc deki fark kesinlik bir sefer stick kalitesini elinize aldığınızda hissediyorsunuz. Ayrıca vbc deki standart ayarlar ile hiç bir ayar yapmadan o konforu size sağlıyor, benim kişisel olarak şu ana kadar anladağım bunlar kumandayı alalı bir hafta oldu nasıl bu kadar test edebildin:) bu ara iş yerinde olan da bir boşluktan dolayı hafta içi de uçuş yapma imkanım oldu yani 20 pilin üzerinde uçuş yaptım diyebilirim. Tabi bunlar kişisel görüşlerim eleştirenler olabilir daha da başka kişisel görüşlerim oldukca paylaşacağım biraz fazla uzattım galiba uzun lafın kısası vbc dünyanın en iyi kumandası değil, ama vbar neo ile kullanacağınız dünyanın en iyi kumandası:coolxf::lollol:;D vbar neo kullanan biri kesinlikle denemesi şart, burda maddiyat ve diğer etkenlere girmiyorum arkadaşlar.Evet dünyada bolca reklamı yapılıyor bazı dünyaca ünlü pilotlar tarafından, tamam da sonuçta bu adamlarda hoby ci yani istemediği veya rahat edemediği bir kumandayla adam iki senedir niye uçsun, tamam büyük paralar dönüyor bu işte belki ama bu adamlar zaten lamborghini biniyor yani:evil::evil:

Bugüne kadar ben nasıl olupta almamış veya bu kumandayı denememişim diye kendime bile kızdım, ama her şeyin hayrılısı bu zamana kısmetmiş şu ana kadar kullandığım süre içinde kumandadan aşırı memnun kaldım. Özellikle hiç bir bilgisayar veya herhangi bir sensöre bağlı kalmadan sahada tüm ayarları yapabilmeniz süpermiş, sadece geçiş sürecinde sticklere alışmam 4 veya 5 uçuş sürdü onun dışında bence vbc süper bir kumanda, Bir de tam emin değilim ama başka üniteler ile kullanılmaK üzere çıkan bir sensör var galiba onuda ayrı paylaşırız, vbc geçin rahat :coolxf::coolxf::saygilar::RCKolik::RCKolik:
 
Graupner MZ 32 ve Spektrum DX 18 gibi iyi bir radyo. Güzel bir tasarımı var. Ben kaliteyim diyor. Maddi durum elverse alırdım. Zaten radyo kontrol cihazlarını severim. Elimden gelse koleksiyon yapardım. Ancak aslına bakarsak uçak için dört veya beş, helikopter için altı kanallı bir radyo yetiyor. Ben de iyi bir markanın en ucuzunu, JR Propo'nun XG6'sını almıştım. Şimdi burada bir anı aklıma geldi -insan yaşlandıkça anılara düşkün oluyor. Bizim, Edip amca dediğim bir tanıdığımız vardı. Memur emeklisi yaşlı bir tanıdıktı. Bir gün eski bir Amerikan arabası almış. Arabaya baktım, "Edip amca" dedim, "araba boya ister". "Boşver" dedi. "İçerisi de döşeme ister" dedim. "Döşemeyi de boşver", dedi "götürsün yeter". :)
 
Evet herkes kişisel fikirlerini yazmış, bir vbar kulanıcısı olarak bende acizane kullanıcı yorumlarımı ekliyeyim konuya.

Fatih abi memnun kalmana sevindim. Dediğin gibi fiyat olarak ucuz bir kumanda diyemeyiz. Benim çok uzun bir modelcilik geçmişim yok, ama kısa zamana çok çeşitli ekipmanlar sığdırdım bir dönem (2014-2015-2016)

Kumanda olarak alıp hiç kullanmayıp sattığım dx6i yi saymazsak, Dx7s ve Dx9 kullandım, sonrasında da VBC ye geçtim. Model al sat, upgrade et, harca harca harca... geçmişim ise daha kabarık. Şimdi diyorum ki keşke zamanında Blade 130x e o kadar para savurana kadar az daha verseydim de VBC yi daha önce alsaydım. Ama işte tecrübe de zamanla kazanılıyor. Söylemek istediğim demirbaş olan kumandaya gelene kadar, diğer yerlere savrulan paralar kat kat fazla. Yine de pahalı kumanda olarak görenler de haklıdır.

Neyse geçmişte dx9 kullanan biri olarak farkları neler kısaca aklıma geldiği kadarıyla yazayım ben de. Öncelikle brain, spirit, vs herhangi başka bir ünite kullanıyorsak kumandayı VBasic alıcı ile kullanıyoruz, kendisi ünite özellikleri yazılımla kapatılmış sadece alıcı fonksiyonları çalışan bir Neo. Haliyle o kadar büyük alıcı modelde saçma duruyor, kablo karmaşası ve fiyatı cabası... Haliyle başka ünite kullananların VBC yi kullanmaları çok lüzumsuz bir iş...

Neo kullanıcısıyız ve dx9 kullanıyoruz. Montajı tamamladık, elektronik yerleşimi de tamam, ayara hazırız. Öncelikle ayarı bilgisayardan yapıyoruz. Bind işlemi var... Sonra kumandayı kalibre etmek gerekiyor üniteye... Normal-reverse, travel, subtrim adımlarında kumandanın servo setup menüsünde zaman geçiriyoruz, ekrandan 100 değerlerini ortada 0 ları ve stick komutlarına göre düzgün yönde ilerlediklerini teyit ediyoruz. Kanal atamaları var, kumandanın diğer menüsüne geçiş yapıp channel assignment ayarlıyoruz düzgün şekilde, rescue falan dikkat ederek, stick atamaları var. Kalan adımlar biraz ortak ama bilgisayara bağlı olarak tabi. Bir de neo nun throttle sistemini, otorotasyon bankını falan klasik kumandaya tanıtmak durumları var. Eskiden throttle curve pitch curve gibi muhabbetler vardı, normal flight bankı vardı. Bunları neo ya uyarlamak lazım.

VBC tarafında bind işlemi soket tak çıkar, yanıp sönerken enerji ver falan yok. Üniteyi otomatik görüyor, bind olması için ekstra enerji kesmeye vermeye veya bir yere birşey takmaya gerek yok. Ünite-kumanda kalibrasyonu, 0-100 vs yok, zaten kalibre. Aileron üçüncü kanaldır, elevator beşinci vs yok. Rescue için açmak ister misin, ne şiddetle kurtarayım gibi bir iki seçenek harici yorucu bir ayar yok. Banklar throttle değerleri falan neo nun istediği tarzda. Ayarladın bitti, uçuşa geçtin kuyruğa bakıyorsun. Beğenmedin trim değiştir, ünitenin en ufak ince ayarı elinin altında, özel bir moda sokmadan, her zaman... Titreşimi ekrandan takip et motorda ana rotorda veya kuyrukta sıkıntı var şeklinde yorum yap. Daldın, modelde enerji varken kumanda kapatmak istedin, izin vermez. Belli esc ler için entegrasyonu var, hemen hemen her esc için setup wizard var. Apple iphone tarzı application mantığıyla istediğini yükle kumandaya, ekranı özelleştir. Falan filan...

Tüm bunlar beni daha iyi pilot yaptı mı? hayır. Uçurmak için diğerleri yetmiyor muydu? hayır. Sadece fazladan biraz para verdim, keyfini sürdüm. Ayar tembeli oldum.

Sana da hayırlı olsun abi, keyifli şekilde devam edersin umarım her zaman. Kırımsız uçuşlar :saygilar: