Mikado Vbar Neo - Manual ve Ana Parametre Aciklamalari

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,472
Tepkime puanı
43,437
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Sagolsun Mikado firmasi yeni unitesi NEO ile ilgili ayri bir manual cikarmadi. Eski Vbar uniteler (Mini, Vbar Standard) ile ilgili detayli aciklamalari kendi sitesinden bulmak cok kolay olmasina ragmen, NEO kisminda sadece kumanda ve yazilim ile ilgili detaylari bulabiliyoruz.





Her ne kadar ortada detayli aciklamali bir manual yok gibi gozukse de, biraz pazarlama taktigi olsa gerek, NEO ile ilgili detaylari yeni kumandasi "VBar Control" icine ve kumanda bolumune gomdu ;D

Hal boyle olunca sanki VBAR Control kullanmayanlar NEO kisminda biraz zorlanir gibi oldu :D Aslinda tabii ki boyle degil :laugh:

NEO yazilimi icindeki aciklamalar yeterli gelmiyor ise, VBAR Control ait asagidaki manualanin 8, 14,15 ve 16 sayfalari imdadimiza yetisiyor. Henuz fark etmeyen arkadaslar olabilir diye burada da paylasalim dedik :RCKolik:

Bu bilgileri fark etmemizi saglayan Rasim kardesimize bir kez daha ozellikle tesekkur etmek isteriz :thumbup:


NEO Manual :

NOT: NEO ile gelen ve performans acisindan cok kritik olan "HELI SIZE" aciklamasi ne yazik ki yazilimin aciklama kisminda yanlis :-\ Modele gore girilmesi gereken dogru parametre degerleri kendi sayfasinda paylasildigi su sekilde olmali.



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Mikado Vbar Neo - Manual ve Ana Parametre Aciklamalari

Ağlamak istiyorum, yalnız değilim artık :D

Paylaşım için teşekkürler Mehmet abi, kendim çalıp kendim oynamaktan sıkılır olmuştum. :saygilar:


Evet arkadaşlar, Mehmet abinin de belirttiği gibi, aslında vbar neo alınca size yazılı detaylı bir manual gelmiyor. Sadece bir kağıt parçası geliyor üniteyi en genel hatları ile tanıtan ve pek de işe yaramayan... Asıl derya helifreakte veya başka bir yerde de değil. (Tabii ki helifreak güzel bir kaynak ama aralarda çok muhabbetler de oluyor, ilgili ilgisiz derken çorbaya dönebiliyor) Asıl bilgiler Mikado'nun doğrudan kendi sitesinde. vstabi.info denilen yer çok kapsamlı bilgiler içeriyor ve belki iddialı olacak ama sol menüdeki vbar neo, vbar control, heli information ana başlıklarını ve bütün alt başlıklarını uzun uzun okumuşumdur. Bazılarını da dilim döndüğünce çevirmeye çalıştım, ilerleyen dönemde de devam edeceğim. Örneğin şunlar hep birebir çeviri;





Şu da ayar işlerinin uygulaması;



Şunlar da faideli bilgiler;






Başka bazı başlıklar da var. Tabi bunları biliyorsunuz, ama kumanda konusunda açılınca belki gözden kaçıyordur. Bütün ayarlar kumanda ile ilgili değil, aksine kumandadan yapılan heli ayarları özellikle, tamamen vbar neo ayarları... Çünkü aslında bizim kumandamızın temel ayarlar çok fazla yok, kullanıcı ekranı, uygulama aktivasyonları, arşivdeki loglar vesaire... Ama üniteye enerji verdiğimde menü bayağı bir detaylanıyor kumandada. Olan şey, ünitenin kendi ayar setini kumandaya "göndermesi". Kumandadan ayar yapıyoruz derken, aslında ünitenin "içindeki" ayarları değiştiriyoruz. Kumandada sabit şeyler az... Ben başka bir vbar bind etsem ve enerji versem, kumanda menülerindeki bütün değerler değişecek, o yeni bindlenen ünitenin ayarları gösterilecek. İşin aslını böylece tekrar vurguladıktan sonra söylemek istediğim, ben aslında VBC konuları açıyorum (çoğu vsabiden çeviri) ama aslında çoğunda vbar neo anlatıyorum. Mehmet abinin yukarda paylaştığı resimlerde görülenler, kumanda ekranları... Ama aslında üniteyi ayarlamakta kullandığımız Vstabi Neo isimli arayüzdeki terimlerle birebir aynı terimler.

Vbar Neo kullanıcılarının artması temennisiyle :)
 
Ilave bilgiler ıcın tesekkur ederiz Rasim :halay: Bu bilgiler ile olay daha netleşmiş olması lazım :bravo:


Sent from my iPhone using Tapatalk