www.bilimselyuzme.com

Motor Segman ve Güvenliği Hakkında

Fatih BAYIR

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhabalar, Sky Surfer X8 uçağımda kullandığım A2212 QUADCOPTER-UÇAK 2200KV FIRÇASIZ MOTOR'a ait segman, uçağın bakımlarını yaptığım sırada elime düştü. Ekte görsellerine de yer verdiğim gibi ağzı açık küçük siyah bir parça (E-Clip Segman) aslında motor milini tutmak için oradaymış. Normalde pervaneyi elimle çevirdiğimde yerinden çıkarak gelmemesi gerekirdi. Belli ki zaman içinde gevşemiş.

Ben penseyle biraz sıkıştırıp segmanı yerine taktım tekrar ama güvenlikten emin olamadım. Havada uçarken yerinden fırlarsa insanlara zarar vermesinden endişe ediyorum. Tecrübeli arkadaşların fikirlerine ve tecrübelerine ihtiyaç duyuyorum. Sizce yeni bir segman alarak bu problemi gidermek sağlıklı bir çözüm olur mu? Yoksa daha farklı teknikle milin sabitlendiği farklı bir motor almak mı gerekir?

merhaba yeni bir e clip almanizi oneririm
turkiyede o turden bir motor icin gerekli e clip bulmaniz zor olabilir
ayriyetten e clip genel olarak cok guvenilir degildir
vidali saft sabitlemeli bir motora gecmenizi oneririm yine ayni ozelliklerde
bir de su konuda uyarayim
motorun e clip inin firlama veya motorun ariza cikartma ihtimali olmasa bile insanlarin uzerinden model ucak ucurulmaz.
dediginiz ucagin ucus agirligi 750gram civari olarak gozukuyor
bu agirlikta bir cisim momentumu ile birinin kafasina vs dusecek olursa olume bile neden olabilir
sorumlu ucus yapin

merhaba yeni bir e clip almanizi oneririm
turkiyede o turden bir motor icin gerekli e clip bulmaniz zor olabilir
ayriyetten e clip genel olarak cok guvenilir degildir
vidali saft sabitlemeli bir motora gecmenizi oneririm yine ayni ozelliklerde
bir de su konuda uyarayim
motorun e clip inin firlama veya motorun ariza cikartma ihtimali olmasa bile insanlarin uzerinden model ucak ucurulmaz.
dediginiz ucagin ucus agirligi 750gram civari olarak gozukuyor
bu agirlikta bir cisim momentumu ile birinin kafasina vs dusecek olursa olume bile neden olabilir
sorumlu ucus yapin
Destek vermeye çalıştığınız için teşekkür ederim. Fakat insanların sorduğu soruların dışında ekstra tavsiye vermek isterseniz, didaktik bir üslup takınmamanız gerekir. Ben insanların üzerinde model uçak uçurulur mu diye sormadım. Üstelik sorumlu uçuş yapın diye bir emrivakiye izin verecek bir soru da sormadım. Herhalde sorumluluk sahibi olmayan bir insan zaten insanlara zarar verme endişesi taşıyıp da aldığı tedbirleri yetersiz görüp tartışmaya açmaz. Konunun ne olduğu çok açık diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ekrem m.