Motorda sürtünme sesi

Katılım
4 Mar 2021
Mesajlar
93
Tepkime puanı
83
Yaş
20
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Hepsi
Herkesin öncelikle kandilini kutluyorum.

Şu sıralar bir VTOL uçak üzerinde çalışıyorum ve neredeyse bitti ancak forumda emsalini görmeme rağmen bir çözümünü bulamadığım bir sorunla karşılaştım, benzer sorunu yaşayan arkadaşın konusunda cevap yoktu maalesef.

Belki biliyorsunuzdur, Drehm diye biri çok değişik VTOL projeleri yapıp nasıl yapıldığını da açıklıyor. Ve benim hep ilgi duyduğum bir alan olduğu için buna başladım iki hafta kadar önce. Hatta aylar önce Teensy 4.0 kartını sormuştum, stoklarla gelince Amazon'dan hemen aldım.

Ekleyebilirsem 😅, ekleyeceğim videodaki gibi bir sürtünme sesi geliyor farklı stick hareketlerinde her 3 motorda da. Vibrasyon kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama birden durup bazen de durmadan sanki bir şeye çarpıyormuş gibi değişik sesler çıkartıyor, çok anlam veremedim maalesef.

Şimdi amatörce göz önünde bulundurduğum çok şey var; teensy kartı üstünde ESC'nin bağlantıları sağlıklı olmayabilir, ESC'lere güç verdiğim kart arızalı olabilir, kod üzerindeki optimizasyonları yapmadığımdan olabilir, Flysky kumanda kullanıyorum ve kod üzerinde PPM seçeneğini seçtim ancak belki bir uyuşmazlık olabilir, yapısal olarak vibrasyonun ortaya çıkardığı bir sorun olabilir...

Bunların haricinde elektrikçide istediğim kabloyu bulamadım ama adamın önerdiği bir kabloyu aldım motorun kablolarını uzatmak için ancak bunu sadece iki motorda yaptım ve videodaki motor stok kablolama haliyle çalışmasına karşın benzer sesler çıkartıyor.


Yazarken de bir beyin fırtınası yaptım sorunun sebeplerinin ne olabileceği ile ilgili, sizin cevaplarınızı merak ediyorum.


Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol