Multicopter Yapımı ve Ardupilot

maker

Yeni Uye
Merhabalar,

Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Bir proje üzerine çalışıyorum. Hareketli cisim takibi yapabilen bir multikopter tasarlayacağım. İnternetten alabileceğim herhangi bir multikopter üzerine Ardupilot entegrasyonu yapabilir miyim? Bu olay nasıl oluyor? Biraz yardımınıza ihtiyacım var.

Teşekkürler.

Hocam forumda ilk üye olanların yapması gereken tanisma ve ad soyad gibi bazı kurallar var.
https://www.rckolik.com/index.php?topic=3020.0

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence bu işin en ucuz yolu hobbykingden hazır combo setlerden almanız. Ödev olduğuna göre uçsa kafi herhalde.Özelliklerine çok takılmanıza gerek yok. Onların üstüne istediğiniz parçayı ekleyebilirsiniz. Değişikliğe müsait.Yalnız o kadar işlemi ardupilota yaptırabileceğinizi düşünmüyorum. Yazılım kısmını ayrı bir mikrodenetleyiciye yaptırmanız gerekecek bence.

Multicopter için temelde frame,fircasiz motor,esc,pdb,uygun ölçülerde prop alman yeterli senin projendeki takip isini yapacak gps destekli naza,apm,multiwii vb uçuş kartları var ama onlarda bt ile gps destekli akıllı telefondan aldığı konumu takip ederek follow me ozelligini kullaniyor. Forumda apm uzerine oldukca fazla anlatim var istedigin bilgileri bulacagina eminim.

Mesajlarını için teşekkürler. Şöyle bir soru sormak istiyorum. Diyelim ki hazır bir quadcopter kullanmak istedim. Ardupilot ya da herhangi bir uçuş kontrol sistemi ile bunun yazılımını kendimce ayarlamak istiyorum. Herhangi bir quadcopter'e Ardupilot entegrasyonu olabiliyor mu? Banggood'dan alabileceğim bir quadcopter mesela?

Hazır fabrika çıkışı bi quadcopter genelde tek karttan ibaret olup her şey bu kart içindedir. Fiyatı 100 ile 400 TL arasında değişen bu helikopterler fırçalı motor dediğimiz dayanıksız motorlar kullanır. Bi tane pahalı Phantom alıpta deney amaçlı kullanmak isteyeceğini hiç sanmıyorum.Benim bildiğim kadarıyla ardupilotu bu sistemlere entegre etmen çok zor. Etsen bile zahmetine değmeyecek kadar uğraşırsın.Çünkü tüm fabrika çıkışı quadcopterlerin tasarımları farklıdır. Pervane boyu motor gücü vs. Yardımcı kaynak sıkıntısı da olacağından bayağı bi zorluk çekersin. Yukarıda da söylediğim gibi hemen hemen aynı fiyata bu yada buna benzer fazla kaliteli parçalar kullanmayan setler alabilirsin. Burada her parça tak çıkar olup sistem tasarımları kişiye özel esneklik sağlar.

(Bunda alıcı verici yok)

Mesela dediğim gibi üzerinde oynama yapabileceğim Ardupilot'u link olarak attığınız bu tak-çıkar setlere kompoze edebilir miyim? Input ve output'lar acaba bu quadcopterlere uyumlu mu?

Takılabilir. Sıkıntı yok. Bu setlerede bağlı kalmanıza gerek yok. Kendiniz parçaları ayrı ayrıda satın alabilirsiniz. Hem böylece gümrük vergiside alınmaz.

Çok teşekkür ediyorum Servet Bey. Hali hazırda başka sorularım olacak olursa yine buradan irtibata geçeriz.

Hepinize mutlu günler diliyorum, Okan.

Parçaları benim gibi sipariş edip kendin toplasan her açıdan mantıklı olur tedarikçi olarak tavsiyede bulunabilirim ama esc leri kaliteli ve yedek almani tavsiye ederim.

Ben de bir öğrenci olarak tavsiyelerinizi beklemekteyim. :) PM yoluyla veyahut buradan direkt olarak yazarsanız sevinirim.

Sevgiler...

Merhabalar,

Bir sorum olacak. Benim yapacağım quadcopter e Ardupilot entegre edeceğim demiştim. Ben bu quadcopter e kamera ilave etmek istiyorum. Bu kamera bağlantısını Ardupilot ile sağlayıp görüntüyü mobil veya bilgisayarda işleme olanağım nedir? Nasıl yapacağım hakkında fikri olanlar varsa çok sevinirim.

Konuyu biraz açarsan dahada yardımcı olabilirim. Anladığım kadarıyla anlatmaya çalışıyım. Öncelikle fpv olayını biraz araştırman lazım. Eğer havadaki görüntüyü anlık bilgisayardan görmek istiyorsan,çözümü var. Ardupilotla bi işin yok.

Benim olayım şu, bir quadcopter tasarlamam isteniyor. Lakin bu quadcopter havadan hareketli nesne takibi yapıp fotoğraf çekebilecek. Bunun kontrolünü nasıl sağlayabilirim? Ne gibi ekipmanlar kullanabilirim? Araştırıyorum ama sıfırdan ve yeni başladığım için olaya tam hakim değilim.