www.bilimselyuzme.com

Neden Lion tercih edebiliriz ve etmeliyiz ?

Konuya güncelleme yapayım. Aspilsan 18650 özelinde yüksek akım çekilen piller bir seneye kalmadan öldü, şarj aletinde kapasitesini büyük oranda koruyor gözükmesine rağmen yüksek akımda çöküyor. Geri de toplamıyor. Örneğin drone ile havada asılı problem yok, olduğu yerde tam gaz yükselsin diyorum 2-3 sn sonra voltaj çöküyor bir anda. Blackbox verilerine bakmadım ama 95C lava pilde yapmıyor. Özetle powerbank, şarjlı süpürge, weather station vs kullandıklarım iyi durumdalar ama yüksek akım çekilenler pert oldu. Molicel vs 21700 den şaşmamak lazımmış
Molicel 45pb ve eve 40pl şuan en iyileri bence. Aktif olarak eve 40PL kullanıyorum lipoyu aratmıyor

• Beğen
Tepkiler: kenan özendi
Şuan tenpower 50xg var trde 21700. Sanırım en serin çalışan pil. Eve 50pl molicell 50 vsden daha iyi sıcaklık konusunda. Amper vermede vsde müthiş.

240a çekiyorlar ve 250mahlık bir kapasite harcayabiliyorlar. Voltaj direk sınıra (2.5v) dayanıyor.

125a çekiyorlar ve voltaj hızlı bir şekilde 3.2v çöküyor. Fakat bu voltajda 2000 mah yani neredeyse yarı kapasitesini bitiriyor. Tabi sıcaklık sebebiyle test sona eriyor. Yine de yarı kapasitesini 125a vererek bitirmesi baya başarılı.

Ve 60a ile olan testte ise kapasitesinin neredeyse tamamını bitiriyor. Ve ısı sebebiyle test sonlandırılıyor. Yani hafif bir soğutma ile bu pilden sürekli 60a çekmek mümkün. Ki bence çok çok iyi bir akım. Hiç soğutma olmadan 45-50a sürekli çekim mümkün gibi duruyor.

Fakat benim de yaşadığım bir sorundan bahsedeyim. Tabi bu benim hatam da olabilir. Kendim 2s lionlar yapmıştım alıcı besleme için. Puntolarla vs bir sorun olmamasına rağmen benzinli motorun titreşimi sebebiyle ara ara besleme gidiyordu. Ben çift pil kullandığım için çok zor fark ettim bunu. Enerji komple gidiyor. Sonra eğer tıklarsam pile oynatırsam sarsarsam tekrar geri geliyor besleme. Şimdi benzin pompasının pili olarak kullanıyorum. Bazen çalışmıyor. Bir tokat atıyorum çalışıyor. Hasılı titreşim ya puntolar kalitesiz olduğu için yada pil içerisindeki birşeylere zarar verdiği için pili bozuyor. dikkat etmek lazım. Ya izolasyon lazım titreşimden yada lipodan devam etmek lazım :)

• Beğen
Tepkiler: kenan özendi
Yüksek akım çekilen yerler için çok uygun değiller. En son testler ve yazılanlardan sonra başlığı şu şekilde değişimi uygun olacak sanki.

"Neden Lion tercih edebiliriz ve etmeliyiz" yerine "Neden Lion tercih edebiliriz ve etmemeliyiz"​