Nitro Heli Team

Nitro Heli Team

ishak parmak' Alıntı:
Arkadaşlar beni bilen bilir doğuştan nitrocu. Raptor 30 ayrıca ecureuıl as 355 n scale raptor 50. Not scale in toplanma süreci paylaşılaçaktır her karesi yapılan çalışma resimleniyor bitince güzel bir başlık altında paylaşırım.
Liste güncellenmiştir. ;) Paylaşımlarınızı bekliyoruz İshak bey. :RCKolik:

Nitro Heli Team

Türker Akgün' Alıntı:
Liste güncellenmiştir. ;) Paylaşımlarınızı bekliyoruz İshak bey. :RCKolik:
Hayırlısı ile ecureuıl için güzel bir yazı yazmayı düşünüyorum, çok da becerikli değilim ama ne yapalım yapılan çalışmalar hepsinin resmi var. Şimdi sadece ikon eksiğimiz var gelince, geniş bir paylaşım yapacağım.

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nitro Heli Team

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
Mehmet abi bende kaan gibi düşündüm. ama zaten kuyruk servosu en fazla 4-5 kg torku var onada dayanamıyorsa yazık. ama bu sefer sab ın ball link lerini takıcam. onlar daha sert geçiyor.

ne de olsa goblin bi başka...

İshak abi karbon rod kırılmış. ya metal kısım ball linlk in içinden sıyrıldı geldi, ardından titreşimden dolayı boşta olan rod kuyruk paline çarptı.

Öncelikle Çok geçmiş olsun erhan şimdi benim kafama bir şey takıldı, evet pal ölçüsünün degişikli yükü artırıyor olabilir. Eger durumdaki sorun mekanik degilse fbl ünitedeki P VE I ayarları ile bu çözülemezmi yani o ayarlarda sonuç olarak bindirilen gücün degerini ve tepkiyi ayarlıyor. Yani eger kuyrukta manuelin dışında bir pal ölçüsü degişikligi yapılmış ise bu ayarlar çözüm olmaz mı ?

Geçmiş olsun Erhan...

Ben de ihtimal vermiyorum 105 ten 115 e çıkınca artan yükten rod kırılacağını... Malzemede talihsizlik olmuştur muhtemelen...

Nitro Heli Team

Akşam yaptığım incelemede ball link in içinden sanki Rod sıyrılıp gelmiş. Büyük ihtimal titreşim den dolayı boşta kalan Rod kuyruk pali ne sürtmüş. Ve Rod kırılmış.

SM-G900H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nitro Heli Team

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
Akşam yaptığım incelemede ball link in içinden sanki Rod sıyrılıp gelmiş. Büyük ihtimal titreşim den dolayı boşta kalan Rod kuyruk pali ne sürtmüş. Ve Rod kırılmış.

Erhan bence carbon rod değilde eski sistem çelik rod kulanmakta fayda var, böylece 4 birleşim yerine 2birleşim yeri kullanıyoruz titreşimden dolayı sıyırma durumda olmaz

Nitro Heli Team

Geçmiş olsun Erhan birdaha yaşanmaması dileğiyle

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nitro Heli Team

Erhan çok geçmiş olsun. Kuyruk linki takmadığın zaman mekanizmanın işleyişi nasıl ? Zorlanma filan yok değil mi ?

Nitro Heli Team

ishak parmak' Alıntı:
Erhan bence carbon rod değilde eski sistem çelik rod kulanmakta fayda var, böylece 4 birleşim yerine 2birleşim yeri kullanıyoruz titreşimden dolayı sıyırma durumda olmaz

İshak abi orjinal parçada sıkıntı yok. Plastik ball link ler de sıkıntı var dı. Onlarıda goblin nin ball link ile değiştim. Şuan 5-6 uçuş yaptım. Bi sıkıntı yok gibi. Carbon Rod unda her iki ucunu yaklaşık 10 cm epoksi ve Fiber bant la daha sağlam hale getirdim .
Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Geçmiş olsun Erhan.

Mustafa Atabek' Alıntı:
Geçmiş olsun Erhan birdaha yaşanmaması dileğiyle

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Erhan ustam geçmiş olsun...

Mustafa Çoban.' Alıntı:
Geçmiş olsun Erhan

SM-G900F cihazımdan gönderildi
Çok sağolun Teşekkürler .

Arda Erkan' Alıntı:
Erhan çok geçmiş olsun. Kuyruk linki takmadığın zaman mekanizmanın işleyişi nasıl ? Zorlanma filan yok değil mi ?

Arda yağ gibi kayıyor. Hiç bir sıkıntı yok. Limitleri ayarlarken bile boşluk bırakıyorum her zaman az da olsa .

Şuan goblin nin ball link lerini kullanıyorum. Sıkıntı yok gibi.

Evet artık motorum da gelip bir eksiğim kalmadığına göre, ben de fahri üyelikten asıl üyeliğe terfi edebilirim sanıyorum :hoppa: :halay:

Gaui NX7
YS 96SRX Tareq
YS Power Pipe 96
Brain 2
RJX 521HV servolar

İsmail, Mustafa, Türker, Arda ve Doğukan'a tüm yardımları için, çok teşekkür ediyorum :) Bıkmadan usanmadan sorularımı cevapladınız, hiçbir şeyi anlatmaktan geri durmadınız, benim gibi bir nitro cahiline yol gösterdiniz.

Henüz yolun başındayım, araştırma, okuma, sorma, öğrenme devam ediyor. Bu pazar rodaja başlamayı umuyorum, ama henüz belli değil. :RCKolik:

Nitro Heli Team

Emre Kaman' Alıntı:
Evet artık motorum da gelip bir eksiğim kalmadığına göre, ben de fahri üyelikten asıl üyeliğe terfi edebilirim sanıyorum :hoppa: :halay:
Tekrar hayırlı uğurlu olsun Emre :thumbup: :bravo: :halay: