OCTOCOPTER

İlgi Alanı
Multikopter
Octocopter yapmaya başladım. Herşey tamam.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

1. WALKERA RX1202 for Transmitter, DEVO F12E 12CH Receiver / Walkera TX5803 5.8G Real Time Image Transmitter
2. Tarot Carbon Fiber Main Cover Plate Board 8-Axis / Landing Gear / 8 adet 20A esc ve 930KV motor + pervaleler
3. Gimbal/Kamera
4. APM 2.6 uçuş kartı / Telemetri / GPS/3DR Power Module/
5. 2X3S 5300mah Lipo Pil
Şimdi bir sorunla karşılaştım; ESC ler daha sinyal vermeden motorlar başlıyor çalışmaya ve kumandadan durdurulamıyor, pil çıkırmak suretiyle sonlandırıyorum, ESC lerde ısınma oluyor, kalibrasyona her nedense geçmiyor. reverse yapsamda aynı şey?
a- ESC Normal modda calısıp, ayarlarını sıra ile BIP leyerek gösteriyor ise problem yok demektir.
b- Eğer ESC Programlama moduna girmiyor, direkt motorları çalıştıyor ise ve motorlar kumandadan durdurulamıyorsa nedir? Ne yapmak gerekiyor.
Bu konuda destek ve tavsiyelerini ileteceklere şükranlarımı sunar güzel günler ve uçuşlar dilerim.

OCTOCOPTER

Oktay Saraç' Alıntı:
Octocopter yapmaya başladım. Herşey tamam.

1. WALKERA RX1202 for Transmitter, DEVO F12E 12CH Receiver / Walkera TX5803 5.8G Real Time Image Transmitter
2. Tarot Carbon Fiber Main Cover Plate Board 8-Axis / Landing Gear / 8 adet 20A esc ve 930KV motor + pervaleler
3. Gimbal/Kamera
4. APM 2.6 uçış kartı / Telemetri / GPS/3DR Power Module/
5. 3S 5300mah Lipo Pil
Şimdi bir sorunla karşılaştım; ESC ler daha sinyal vermeden motorlar başlıyor çalışmaya ve kumandadan durdurulamıyor, pil çıkırmak suretiyle sonlandırıyorum, ESC lerde ısınma oluyor, kalibrasyona her nedense geçmiyor. reverse yapsamda aynı şey?
a- ESC Normal modda calısıp, ayarlarını sıra ile BIP leyerek gösteriyor ise problem yok demektir.
b- Eğer ESC Programlama moduna girmiyor, direkt motorları çalıştıyor ise ve motorlar kumandadan durdurulamıyorsa nedir? Ne yapmak gerekiyor.
Bu konuda destek ve tavsiyelerini ileteceklere şükranlarımı sunar güzel günler ve uçuşlar dilerim.

Hocam diğer sorunuza cevap verdim buradan setup la ilgili yorum yapayım.
OCTO topluyorsunuz hayırlı olsun fakat seçtiğiniz motorlar 930KV ve 3s sistem ile bir kaç dakika uçacağınızı düşünüyorum. Setup toplarken neye göre karar verdiniz? Sizi yönlendiren oldumu ?Ben bu sistemi ağırlık boyut olarak ele aldığımda hiç sağlıklı göremedim maalesef :(

OCTOCOPTER

Değerli Selçuk bey kardeşim merhaba; öncelikle yanıtın için teşekkür ederim.
iki adet Bumblebee Quadcopterimi bir türlü uçuramadım, hep ters döndü pervaneler kırıldı filan. Halbuki senin APM ğitim ve öğretimini daha önce okuyabilseydim muhtemelen bu ikinci projeye başlamazdım :) 2 adet Quadcopterimi tek olarak karbon fiber borular ile 8 kanat yapmaya karar verdim, internet hariç hiç kimseden destek filan almadım, Pil ve Motor ilavelerini daha sonra yapacağım. Senin tavsiyelerin olursa memnuniyetle dikkate alırım.
Saygılarımla!

OCTOCOPTER

Estagfurullah oktay abi.
Eger cihazin kilogram 2.bucugu gececekseki bence gececek en az 580kv motor oneririm okto icin. Ve minimum 4s setup la ucun. 3.5 4kg falansa 6s lipo setup bence mecbur.

OCTOCOPTER

Teşekkür ederim selçuk bey İyi günler;
Kanat kollar için 8X50cm 14mm tube boru mevcutumda var, önerdiğin motor için bu borular yeterli olurmu?

OCTOCOPTER

Oktay Saraç' Alıntı:
Teşekkür ederim selçuk bey İyi günler;
Kanat kollar için 8X50cm 14mm tube boru mevcutumda var, önerdiğin motor için bu borular yeterli olurmu?

motorlar uygun motor mount aparatlarını temin ettikten sonra her türlü monte edilir. örneğin;

fakat octo için en az 16lık boru kullansanız iyi olurdu. size direk tavsiyem hiç uğraşmayın hazır octo frame alın diycem ama zaten bir sürü masrafınız çıkacak eminim. yada elinizdeki frame leri satın. siz sanırım iki adet frame den bir octo çıkarcaktınız değilmi?

OCTOCOPTER

Merhaba Selçuk bey
Evet mevcut framenin motor ve esc ve tube motor mountlara yeni aşağıdaki ilaveler yapıldı.
F07304 Tarot Carbon Fiber Main Cover Plate Board TL100B03 Black for 8-Axis Ana gövde ve 14mm tube ve uygun motor mount, motor+esc mevcut. Test proje mevcutlar ile olup daha sonra, Main Cover Plate Board a 25mm karbon fiber boru ile açıp kapanan kollar ve ayaklar yapacağım, KV 360 rpm/V motor, HL40A Brushless ESC ve uygun motor mount ile.

Gök Technic OCTOCOPTER

OCTOCOPTER

Merhaba Selçuk bey
2552gr. toplam herşey dahil gimbal kameram, iniş takımı + 2adet pil kullanacağım 264gr pil ile toplam ağırlığım 2552gr.
yanlışam lütfen düzeltiniz, 8 motorum 930KVX8=7440KV / 2 = 3750 gr. -2552=1198 gr. daha opsiyonum var sanırım. Bu hesap doğruysa sorun yok.
ESC lerimin sorunu halledilemedi ençok ona kafam takılı, ona canım sıkılıyor.

Başarılı çalışmalarının devamını dilerim.
Saygılarımla!

Selçuk TUNÇER' Alıntı:
Estagfurullah oktay abi.
Eger cihazin kilogram 2.bucugu gececekseki bence gececek en az 580kv motor oneririm okto icin. Ve minimum 4s setup la ucun. 3.5 4kg falansa 6s lipo setup bence mecbur.

OCTOCOPTER

Oktay abi merhaba herşeyden önce hevesini kaçırmak gibi olmasın ama ben bu frame i pek beğenmedim ve sağlıklı gözükmüyor. Boyutlar uzunluklar farklı sanki. Ve ilk kez böyle bir octo görücez sanırım. Diğer yandan uzun tube lar buradan bile çok esnerim ben der gibi duruyor. Bunlar titreşime çok amper çekimine ve kısa uçuş süresine sebep olur. Rüzgara mukavemeti zayıf olur. Stabil uçacağını sanmıyorum :/ lütfen son halini resim çekip koyarmısınız buraya.

Sent from my iPhone using Tapatalk

OCTOCOPTER

Selçuk bey, teşekkür ederim.
Bu ilk değil walkeranın küçük octo sundan esinlendim, söz son halini ve yapıldıkça aşamalarıda paylaşacağım.
Kırımsız uçuşlar :)

OCTOCOPTER

14mm yeni karbon fiber kollar geldi ve şimdiki hali

OCTOCOPTER

Oktay bey epey buyuk ve heybeti bir octocopte olacak belli :)

OCTOCOPTER

Oktay bey Kolay gelsin. Görünüm büyük ve hafiflik hissi veriyor çıplakken. Tabi propeller ne kullanacaksınız? Frame boyutları nedir. O kolların inceliğine takılıyorum hala. Büyük pervanelerde gelince iyi bir titreşim verecek gibi. Hoverda hissedilmez belki ama rüZgar direnci konusu düşündürüyor beni. Fpv yapacaksanız belli olacaktır kayıtlardan. Kullabacağımız lipo hala aynı mı ?

Eğer ölçü küçük yani standart octolardan küçük boyutsa kollar sıkıntı çıkarmaz. Walkeranın o modelini bilmiyorum nedir boyutu ağırlığı falan. Ama onun boyutlardaysa sıkıntı olmaz. Uçuş süresi sadece merak uyandırır octo olduğuna değermi görücez. Gelişmeleri takip edelim :)

OCTOCOPTER

Hepinize öncelikle teşekkür ederim.
930Kv motor ve 1038 pervaneler mevcutta var olduğundan şimdilik bunlar kullanılacak, frame boyutu motordan motora 124cm, elektronik açılır kapanır iniş takımı ile yükseklik 400cm. 5300mahX2 adet parelel bağlanarak 10600mah a çıkarılarak 11.1v Lipo pil kullanılacak. 24v gerekirse aynı piller, seri bağlantı yapılarak 11.v 24v a çıkarılacak.

Esc, uçuş kartı ve motor önerilerinizi beklerken, montaj delikleri 16X19mm motor mount a uygun, ESC, motor ve pervane tavsiyeniz olursa dikkate alacağım

Saygılarımla!

OCTOCOPTER

Herkese merhaba;

Nihayet OCTOCOPTER tamamlandı; Önceki ESC ler iptal edildi ve yeni 20A esc ile sorunsuz titreşimsiz full herşey çalışıyor.
2. Tarot Carbon Fiber Main Cover Plate Board 8-Axis /Kullanılan karbon borular, 8X14mm kanatlar, 2X16mm / 2X14mm Landing Gear / 8 adet 20A esc ve 930KV motor + 10x3.8 pervaleler
3. Gimbal/Walkera ILook Plus Camera
4. KK21 EVO KK2.1.5 Flight Controller
5. 2 adet 3S 5300mah Lipo Pil
Toplam ağırlık 2600gr kaldırma gücü 3750gr

Uçurmak için hazır ama pilot tecrübem yok! :laugh: