Kullanmakta olduğum motorun gömleğindeki nikel kaplamada problem meydana geldiğinden yeni bir piston&gömlek seti arıyorum.
Kaç litrede oldu bu olay ?Kullanmakta olduğum motorun gömleğindeki nikel kaplamada problem meydana geldiğinden yeni bir piston&gömlek seti arıyorum.
Yeni motor değil Rifat hocam.İlk uçuşu 25 Aralık 2017 tarihinde yapmışım.5 Litre yakıt bana 8 ay civarı gidiyordu her zaman uçuşa gidemediğim için.İki modelim var en az 5 bidon yakıt yakmışımdır diye tahmin ediyorum belki daha fazla.Arızalanan motor Phoenix Tiger 3 modelimin motoru ve en son bu yılın Ocak veya Şubat ayında uçurmuştum.Geçenlerde Uçağı uçuşa hazırlarken krankşaftın zor döndüğünü farketmem üzerine silindir kafasını söktüm ve sonuç malum.Bir de motorun parçalarındaki yağ ve pas lekelerini nasıl temizleyebilirim? Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.Son uçuştan sonra böyle bir sorun yoktu nasıl böyle oldu anlamadım.İğne ayarını her zaman biraz zengin ayarlarım.Kaç litrede oldu bu olay ?
Merhaba, mekanik sistemleri genelde şu şekilde temizleriz:Yeni motor değil Rifat hocam.İlk uçuşu 25 Aralık 2017 tarihinde yapmışım.5 Litre yakıt bana 8 ay civarı gidiyordu her zaman uçuşa gidemediğim için.İki modelim var en az 5 bidon yakıt yakmışımdır diye tahmin ediyorum belki daha fazla.Arızalanan motor Phoenix Tiger 3 modelimin motoru ve en son bu yılın Ocak veya Şubat ayında uçurmuştum.Geçenlerde Uçağı uçuşa hazırlarken krankşaftın zor döndüğünü farketmem üzerine silindir kafasını söktüm ve sonuç malum.Bir de motorun parçalarındaki yağ ve pas lekelerini nasıl temizleyebilirim? Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.Son uçuştan sonra böyle bir sorun yoktu nasıl böyle oldu anlamadım.İğne ayarını her zaman biraz zengin ayarlarım.
Şuan benim için en büyük sorun Crankshaft'ı temizlemek diğer parçalar da önemli de.Belki siz de karşılaşmışsınızdır, Crankshaft yakıt kalıntısı ile kaplı olması nedeniyle hem rulmanı sökemiyorsunuz zor oluyor hem de kalıntıları temizleyemiyorsunuz.Yüzeyde yakıt kalıntısı ve pasa benzer bir katman meydana geliyor.Belki zararlı evet ama daha önce benim eski ASP52'nin Crankshaft'ını zımpara ile temizlemek zorunda kalmıştım eldeki imkanlardan dolayı.Başka türlü yeni rulman da geçmiyordu yüzey üzerinden.OS55AX'in O ringlerini söküp en ince parçasına kadar bütün parçaları söktüm.Balata spreyini makinist bir yakınımdan ödünç alarak küçük bir deneme yaptım fakat bir faydasını görmedim.Merhaba, mekanik sistemleri genelde şu şekilde temizleriz:
- Yağ lekeleri için en kolay çözüm 'balata spreyi' ile temizlemek. Sadece çıplak/boyasız metal parçalar için kullanılır; boyaya, plastiğe ve ahşaba gelmemesine dikkat ediniz. Balata spreyi yoksa, 'izopropil alkol'de yüksek oranda iş görecektir.
- Çok yüzeysel paslar için öncesinde WD-40 sıkarak, 3000 kum zımpara ile pası alabilirsiniz, girintili yerler için fazla bastırmadan 'Scot-Bride' kullanılabilir. Temizlemesi zor olan paslar için endüstriyel pas çözücüler de kullanılabilir. (Bu iki seçeneği de yüzey pürüzsüzlüğü istenen ve tolerans gerekliliği olan parçalarda kulanmayınız!)
- Karbon isi temizlemek içinde 'solvent ve fırça' kullanılabilir. Solvent temin edemezseniz, 'dizel yakıt'ta belli bir noktaya kadar iş görecektir.
ben egzos daki kalıntıları temizlemek için bir hoby ci arkadaşın tavsiyesi şu oldu.antifiriz de 2 veya 3 saat kaynatmak denedim ve çok iyi sonuçlar aldım cam gibi oldu egsoz değerlendirŞuan benim için en büyük sorun Crankshaft'ı temizlemek diğer parçalar da önemli de.Belki siz de karşılaşmışsınızdır, Crankshaft yakıt kalıntısı ile kaplı olması nedeniyle hem rulmanı sökemiyorsunuz zor oluyor hem de kalıntıları temizleyemiyorsunuz.Yüzeyde yakıt kalıntısı ve pasa benzer bir katman meydana geliyor.Belki zararlı evet ama daha önce benim eski ASP52'nin Crankshaft'ını zımpara ile temizlemek zorunda kalmıştım eldeki imkanlardan dolayı.Başka türlü yeni rulman da geçmiyordu yüzey üzerinden.OS55AX'in O ringlerini söküp en ince parçasına kadar bütün parçaları söktüm.Balata spreyini makinist bir yakınımdan ödünç alarak küçük bir deneme yaptım fakat bir faydasını görmedim.
Bir de Ultrasonic Cleaner isimli bir makine var.Bazı modelciler motor parçalarını temizlemek için kullanıyor ben de böyle bir makine almayı düşünüyorum.Kullanan ve bilgisi olan var mı? Nasıl bir şey alınmalı? Son olarak merak ettiğim Tiner ile temizlesem zarar verir mi parçalara?
Mutlaka deneyeceğim ilk fırsatta.ben egzos daki kalıntıları temizlemek için bir hoby ci arkadaşın tavsiyesi şu oldu.antifiriz de 2 veya 3 saat kaynatmak denedim ve çok iyi sonuçlar aldım cam gibi oldu egsoz değerlendir