Pervane!

Deniz Tanrıverdi

RcFanatik
Katılım
1 Eki 2014
Mesajlar
3,082
Tepkime puanı
5,881
Yaş
53
İlgi Alanı
Uçak
Muhtemelen daha önce videoyu görmüşsünüzdür ama az önce youtube da gezinirken gene karşıma çıktı. Bu videodaki motor 30 cc'lik bir benzin motoru. Adamın hatalı olarak aldığı tedbirler sonucu yaralanmanın sebebi olan temasın ne kadar kısa sürdüğüne dikkat çekerim!
Küçücük bir elektrik motoruna takılmış 5 inç'lik bir pervanenin de hemen hemen aynı hasarı verdiğini gördüm.
#Evdekal tedbirleri çerçevesinde hepimiz hobilerimize daha fazla vakit ayırdığımız bu dönemde bir daha uyarmak istedim:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
,074'lük motorun ucundaki 5,5 inch'lik pervanenin izi hala parmağımda... Ayrıca, bir zagi'yi elden atarken, yine minicik bir pervanenin ısırık izini de sağ işaret parmağımın tırnağında hala taşırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Rölantide çalışan 2 Zamanlı 40'lık nitro motorun pervanesine kazayla çok yaklaşmam sonucunda benim de sol dizimde videodakine benzer kesikler oluşmuştu, hala daha izi duruyor.Diğer bir konu ise bazı modelciler motora ayar yaparken,buji ısıtıcısını sökerken modelin önündeyken uzanarak yapmaya çalışıyorlar veya modelin önünde duruyorlar.Lütfen motor çalışırken ne yapacaksak arkada duralım.İşi şansa bırakıp riske girmeyelim.Herkese kırımsız ve emniyetli uçuşlar dilerim.Ayrıca Deniz ağabeyime farkındalık yarattığı için teşekkür ederim.:saygilar: