PİD Tuning hataları Bitirme Projesi

Batuhan Kesgin

Yeni Uye
İlgi Alanı
Multikopter
Herkese merhabalar. Kendin yap drone konusunda yeniyim otonom hava araçları üzerine bitirme tezi yazıyorum. Sp racing F3 kontrol kartımla resimde gördüğünüz droneu kontrol ediyorum. Ama malesef en temel noktada takılıp kaldım. Cleanflight ta Pid tuning yapamıyorum bir türlü beceremedim ve proje tez sunumuma 1 hafta kadar kaldı özel olarak bir öğrenciye deneyimlerini aktarmak isteyen siz değerli hobicilerden yardım talep ediyorum. Üniversitemi bitirip bitirmemem buna bağlı şimdiden herşey için teşekkürler

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Kontrol Kartınız
Sp Racing F3 Acro
Model Sınıfı
500
Motor, Pervane ve ESC
Çin malı Motor ve Esc
Kumanda Alıcı ve Verici
Radiolink
Extra Ekipman
Raspberry Pi 5
  • Beğenme
Tepkiler: Mehmet YILMAZ
Batuhan kardeşim, üniversite bitireceksin, muhtemelen de mühendislik dallarından birindesin. Yani matematikten anlıyor olmalısın.
İki bilinmeyenli denklem çözmüşsündür. Nedir burada temel kural? Birbirinden türetilmemiş iki farklı denklem gerekir.
Yani bir konuda ilerleyebilmenin önemli bir koşulu yeterli VERİ olmasıdır.
"Yapamadım, yardım edin" demek sence yeterli veri midir?
Ben bu konudan anlamam. Sana yardım edemem. Ama yardım edebilecek arkadaşlar için veri sağlamalısın.
Ne yapıyorsun da olmuyor? Nasıl bir hata alıyorsun? Bağlantıların nasıl? Vesaire...
Bunları şekil, fotoğraf hatta videolarla da desteklersen belki birisi yol gösterebilir.