www.bilimselyuzme.com

Pilot RC Extra NG 115" IMAC Edition

Karbüratör güncellemesi:

Walbro sonrası bugün itibariyle toplam 530 litreye ulaştık... Makine gayet keyifli... Huyuna suyuna da alıştık birbirimizin...

Walbro sonrası 3 gözlemim vardı kafamı kurcalayan... Ancak biri zengin diğerleri ise fakir karışıma işaret ediyordu...Gözlem süresince çözümlerini de buldum...

Soğuk çalıştırmada (günün ilk uçuşu) en az iki defa jigle çalıştır stop, tekrar çalıştır döngüsü oluyordu... Alt iğne fakir işareti....

Ani gaz verdiğimde hafif keyifsiz alıyordu devri, yine alt iğne fakir işareti...

Havada ise enteresan şekilde orta bantta çatırtı ve ardından boğaz temizliği ile pürüzsüz bir devre geçiyordu makine... Bu da alt iğne zengin göstergesi idi...(Not diyafram delikleri hortumla gövde içerisine bağlı bende, basınç değişimi kaynaklı bir zenginleme olmadığını teyid edebilirim)

Bu tezatla birlikte önce güvenli olanla yani alt iğneyi zenginleştirmekle başladım... Çift jigle ve gaz yeme isteksizliği çözüldü....Ancak üst devir statikte bi 50-60 devir düştü... Onu tolere etmek için de üst iğneyi bir kıl fakire çektim ve yerde yine eski devrini buldum...Havada ne çatırtı kaldı, ne geçişte ses değişimi... Muazzam şekilde pürüzsüz...Çekiş korkutucu derecede iyi şu an... Özellikle rüzgarlı havalarda loop'a tırmanırken 30km/h dahil olmak üzere 3 pal pervaneye rağmen banamısın demiyor model... 91" modelimde bu şartlarda kararlı uçma şansım olmuyor...

Bu arada 500 litrenin üzerinde olmamıza rağmen modelin herhangi bir yerinde bir yorgunluk, servolarda belirgin boşluk vs yok...

Kendi tecrübeme göre 4 silindir=uzun ömürlü model...