pilot-tr.com ile yasadigim Sorun

pilot-tr.com ile yasadigim sikinti

Cogu kisinin sattigi urunu bilmeden sattigi konusunda hemfikirim. Pilot-tr'nin sitesindeki urun tanitimlarinin da feci halde yanlis ve google translate oldugunu daha once kendilerine de yazdim forum uzerinden. Hatta en son sitenin stok yonetimiyle ilgili de bir sorun cikmisti. Sarisini istedigim parcanin yesili gelmisti, beni aramayi da unutup direk gondermisler sarisi kalmamis diye. Her neyse, bu tarz eksiklikler var ve bazen ufak tefek sinir bozabiliyor. Ancak halen onlarin bize sagladigi olanaklarin yakinindan dahi gecen yok ulkemizde. Umarim daha iyi olacaklar. Hatta umarim onlar gibi birkac firma daha acilir ve farkli markalara da kavusuruz yurticinde.
 
pilot-tr.com ile yasadigim sikinti

Murat Bey, öncelikle yeni kumandanızı güle güle kullanın. Bence başlık ilk sinirle biraz abartılı yazılmış. "Fiyasko" sanki biraz ağır gibime geldi bilmem siz ne düşünürsünüz sakin kafayla. :)
Söyledikleriniz doğru ama bu sadece Türkiye için geçerli değil. Ben yurt dışında hem benzer hem de tam ters örnekler gördüm. Türkiye'de de çok farklı örnekler var.
Bir anımı anlatayım. 2000 yılında otomobil alacaktım. Yedikule taraflarında bir Ford satıcısında Focus ile test sürüşü yapmak istedim. Benimle muhatap olan kişi bir hanımefendi idi. İnsan doğal olarak çok fazla teknik bilgi beklemiyor. Fakat bu hanımefendi motor kaputunu açıp bana motor ve diğer aksamla ilgili detaylı teknik bilgi vermeye başlayınca şaşkınlıktan kalakalmıştım. :D
Neyse konuyu dağıtmayalım...
Öncelikle RC camiası ülkemizde batılı ülkelere göre son derece kısıtlı bir camia. En yoğun ilgi de kara araçlarına. Çünkü çok daha kolay kullanılan ve kırım riski uçan bir araca göre daha az olan nesneler bunlar. Ayrıca nispeten daha ucuza alınıp özel bir saha gerektirmeden kullanılabiliyorlar. Benim görebildiğim kadarıyla da ülkemizdeki hobi mağazalarının en önemli gelir kalemi arabadan. Tam da bu nedenle uçak ve helikopter konusunda biraz geride kalıyorlar. Fazla ayrıntıya giremiyorlar. Stok tutamıyorlar. Az önce dört zamanlı motor için F type buji aradım. Güç bela bulabildim örneğin. Takip ettiyseniz Ömer Bey servo reverser arıyordu geçenlerde. Ama bulması tamamen bir şans işi. Bulsa bile fiyatlar anormal uçuk.
Sonuçta oldukça dar bir pazarda bir şeyler yapmaya çalışan ve ayakta kalabilmek için kazanmak zorunda olan ticari işletmelerden söz ediyoruz. Stok tutmaktan kalifiye eleman istihdam etmeye kadar her türlü faaliyet ek maliyet demek. Ek maliyeti fiyata yansıtınca müşteri yurt dışına yöneliyor. Fiyatı makul tutabilmek için ise bazı yerlerden kısmak gerekiyor.
Ama tümü bir yana...
Bu ülkede "bilgi"'ye kim değer veriyor ki? Her ne iş olursa olsun, işini samimiyetle en iyi şekilde yapmaya çalışana kim ne ödül verdi bu ülkede? Ancak enayi yerine konuluyorsunuz. Ehh bu hobi mağazalarını işletenler de sonuçta bu toplumun üyeleri değil mi?
Kısaca...
Çok faktörlü bir sorun bu. Sadece PilotTr ile de ilgili değil. Biraz, "ne kadar ekmek o kadar köfte" mantığına geliyor ama gerçek de bu maalesef.
Son bir nokta...
Hep burada kumanda markası tartışmaları izliyoruz ya. Bu marka olayı bu gibi ayrıntılarda kendini daha çok belli ediyor. Açıkçası hiç araştırmadım ve tamamen bir ön yargıya dayanarak iddia ediyorum ki AT9'un telemetri modüllerini yurt dışında bile bulamıyorsunuzdur muhtemelen. Çünkü aslında henüz seri üretime bile geçilmemiş olabilir. "Dur önce biraz kumanda satalım sonra modüllerin ArGe'sini tamamlarız" diye düşünmüş bile olabilirler. :D
 
pilot-tr.com ile yasadigim sikinti

Murat kimse burada Pilot-tr'nin avukatı falan değil, bende değilim. Ama Pilot-tr'nin Türkiye'de bu hobiyle uğraşırken tercih edeceğin bir firma olduğunu zamanla göreceksin. ;)

Peki mükemmel midir, tabiki değildir ve eleştirilerinde de büyük ölçüde haklısın.

Birçoğumuz Türkiye'de bu hobide edinme ve destek alma konularında yaşanan zorluklar sebebiyle yüzümüzü tamamen yurtdışına çevirmek durumunda kalıyoruz.

Umarım Türkiye'deki firmalar da zamanla her türlü modeli yurtdışı fiyatlarına temin edebildiğimiz ve her konuda destek alabildiğimiz firmalar haline gelirler. Benim bu konuda en gayretli gördüğüm firma ise şuan için hala Pilot-tr'dir.
 
pilot-tr.com ile yasadigim sikinti

Kesinlikle katılıyorum. Açık ve net olmak en iyisidir. Kıvırmaya başladığında sonu yok. Bilmiyorum demek o kadar da zor değil ki.
 
pilot-tr.com ile yasadigim sikinti

Bu arada "öğrenmenin sonu yok" diyorsun ya... Hem de 26 yaşında diyorsun bunu. Senin akranın birçok kişi ise "işime yaramayacaksa neden kafamı meşgul edeyim" diyor. Bu "yararcılık" toplumun en büyük felaketlerinden biri. Hiç bir işe yaramayacak bir şeyi sırf öğrenmenin keyfi için araştırıp öğrenmek her babayiğidin harcı değil. Bu tip insanlar da ne yazık ki mutsuz olmaktan kurtulamazlar. Ama yine de devam! :D
 
pilot-tr.com ile yasadigim sikinti

Murat bende sana katılıyorum fakat bu konuda malasef bu şekilde oluyor :( ancak Sümer ve Türker insan abilerimizde çok güzel bir noktaya basmışlar bu ülkede zaten RC hobi işini çok fazla yayılamıyor ve bunlara iyi de olsa kötü de olsa bizim destek vermemiz lazım her ne kadar eksiklerde olsa bi kısmını inan görmemiz lazım çünkü biz işin içindeyken alttan alamazsak işin dışında veya yolun başında olan kişiler hiç almaz. :)p :saygilar: Bu arada kumandan hayırlı olsun güle güle kırımsız uçuşlarda kullan inşallah :halay: :RCKolik:

Mehmet abi veya Türker abi isterseniz başlığıda editleyelim abi dışardan çok kötü gözüküyor lakin :laugh:
 
pilot-tr.com ile yasadigim sikinti

Ürünlerin %90 ı tarafımca doğru bilgilerle türkçeye cevrilmiştir arkadaşlar o gördüğünüz yazıların translate olmayanlarını hep ben yazdım devam ediyorum sıkıntısı olan varsa lütfen bildirsin lütfen
 
pilot-tr.com ile yasadigim sikinti

Bugün bende kumandamı aldım pilottr den bakalım umarım problem olmaz ama sitenin üyelik kısmındaki kan grubu ve sthırt bedeni sorusularını beğendim herhangi bir etkinlikte en ufak bir kaza halinde ellerinde veri olması çok iyi bence :) bu gibi hobiye hizmet eden firmaların yeri sabit olur gözümde [emoji102]


Sent from my iPad using Tapatalk
 
pilot-tr.com ile yasadigim sikinti

Eline sağlık Deniz, ben son baktığımdan beri bir çok ürünün tanıtımı değişmiş. Yakışacak şekilde olmuş :)
 
pilot-tr.com ile yasadigim Sorun

Konunun dışında arada lafı geçti di :thumbup: ye şu kan grubu olayı ile ilgili bir kaç bilgi vereyim. Çeşitli yerlerde , arabalarda , kasklarda montlarda vs kişiler kan grubunu yazıyor ancak cerrahi doktorları olarak bizce bu yazıların bir kıymeti yok. Zira hastaya kan hastanede verilir. Ambulansta falan kan (hastaneler arası transferler hariç) verilmez. Hastaneye geldiğinde acilde biz bu yazılan kan gruplarını ciddiye alıp , ona güvenipte hastaya kan veremeyiz , doğruluğundan emin olma şansımız yoktur. Mutlaka yeniden kan grubu tahlili yaparız. Zira bu tetkik bir dakikadan kısa sürede sonuç vermektedir. Bunun dışında yanlış kan verilmesi hastaya faydadan çok zarar getireceği için hiçbir kurum beyana bağlı kan grubu ile kan transfüzyonu yapmaz.
Ancak tsihrt bedeni sorulması başarılı , demekki hediye t shirt yollayacaklar :)
 
pilot-tr.com ile yasadigim sikinti

murathanaksoz' Alıntı:
Emre abi sana katılmadığım nokta şu; "buna da şükür" zihniyeti benlik değil.Pilot-tr için söylemiyorum genel olarak söylüyorum. Hani bir işi ya yaparsın ya da yapmazssın tabi ki hatalar olur veya benzeri aksaklıklar olur fakat farklı markalara kavuşalım derken sürekli hatayla/yanlışla mı karşılaşıcaz ? :)

Murat kardeşim ,şimdi bir modelci olarak ki 10 yıldan fazladır bu işle uğraşıyorum, model mağzalarında çalışan personelin herşeyi bilşmesini bekleyemezsin , beklersen kendini kandırmış olursun, ben ve benden daha tecrübeli arkadaşlarımızda bilirlerki bu piyasada çıkan ve satılan herşeye hakim olmak imkansız. milyonlarca ürün çeşidi var.

şöyle düşünelim , bir otomobil firmasından araba almaya galeriye gidiyorsun , elinde en fazla 5 6 çeşit model var ve hepsinin genelde özellikleri ortak , xenon sis farı klima elektrikli camlar abs ebd vsc airbag vsvs gibi doğrumu ?


şimdi bir model mağzasına bakalım, elinde 1000 lerce çeşit ürün var ve her ürünün kendine has değişik onlarca özelliği var, ee şimdi bir insanın bunların tamamını bilmesinin sence imkan varmı ?
 
çok fazla bişey demiycem senin şu yaklaşımına karşı ama istersen Pilot-TR den hemen toplamda kaç kalem ürün sattıklarını öğrenebilirim, ozaman farkı anlarsın sanırım, bilmiyorum diyip demek ordaki elemanın kendisine kalmış , keşke doğru olanı söylese imiş ancak 100 bin Tl verip aldığın arabanın teknik özelliklerini sorduğun satıcıda sana yanlış erksik bilgi verebiliyor, 300 500 tl lik bir üründe yanlış bilgi almışsak otomobil alırken aldığımız yanlış bilgi kadar insanı zorda bırakmaz, gönül isterki her firma elindeki ürünün a dan z ye bilsin ama mağlesef bu mümkün değil, burası Türkiye, önce eğitim sonra iş ahlakı öğrenilmeli, kaçak çıkılan katlarda , imarı düzgün olmayan binalarda oturuyoruz bu memlekette ? neden ? işler laıkı ile yapılmıyorda ondan.

Sana iyi günler. sende bu durumu zamanla kabulleneceksin merak etme.
 
pilot-tr.com ile yasadigim Sorun

Merhaba arkadaşlar kumanda konusunda bence pilot tr oldukça yardimci oldu hem maddi hem teknik yardimlarindan dolayı akif beye çok teşekkür ederim. Herkezin her şeyi bilmesi gibi bir durum bana görede çok extrem olurdu ve forumlara ihtiyaç olmazdı kanımca
 
pilot-tr.com ile yasadigim Sorun

Murathan olayın tam anlaşilamama sının nedeni konuyu açtığın ilk mesajda tam belirtilmeyip(aslında satıcıların konuya hakim olmayıp hakimmis gibi görünmesi açıkça bilmediğini söyleyememesi mevzuu) ileriki mesajlarda belirtilmiş diğer mesajlara cevaben.
Bazı arkadaşlar ve ben bazen 4-5 sayfada anlatılan konuların tamamını dikkatle okumam çünkü zamanım olmuyor.Tabi benim prensiple okuyup diğer mesajları atlayanlar birinci mesaja takılıp kalıyorlar ve konu eksik anlaşılmış oluyor..[emoji1]