Pixhawk 1000 mm Quadcopter

İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar,

Daha önce amaçsız bir şekilde 1000 mm olarak yaptığım ve sonrasında Tricoptere çevirip frame'ini küçülttüğüm Quadcopterimi, yalnızca sesini sevmem ve bir ihtimal depo ve püskürtme nozulü ekleyip hobi amaçlı küçük bir tarım dronu prototipi yapmak amaçlı tekrar yaptım. Ayrıca DJI Avata 1 fly more combo sahibiyim ama DIY ve özellikle de Arducopter ile yapılan araçların yeri benim için herzaman ayrı.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Son düzenleme:
Merhabalar,

Yukarıda 2. deneme uçuşunu yaptığım quadcopterim 3. deneme uçuşunda gördüğüm kadarıyla arka sağ motorun üzerine çöker gibi yaklaşık 6-8 mt den düştü. Donanımsal olarak kontrol ettim frame, kablo, esc, motor, prop kısımlarında bir olumsuzluk görmedim. Bu kazada kırık oluşmadı yalnızca prop lar çizildi. Ama sorunu anlamadan tekrar proplar takıp deneme yapmadım. Log ları aldım fakat inceleme kısmında bilgisayarımda sanırım PC kaynaklı bir uyarı çıkıyor. Log inceleme konusunda detaylı bilgim olmadığı için daha önce de yalnızca log analizer de arm dan itibaren gerçekleşenleri okuyup birkaç birşey anlamıştım. Ama bu kez olan olaya ait loglardan birşey anlamadım.

Şimdi quadcopterimi donanınımsal olarak en baştan dikkatlice kontrol edip, sonrasında tekrar quadcopter FW i sıfırdan yükleyip, kalibrasyonları da yapıp hazırlamak istiyorum ama Log inceleme konusunu tamamlanmadan tekrar uçuş yapmak istemiyorum.

Kaza günü yerde arm-disarm ve son olarak da muhtemelen bizlerden en az 15-20 mt kadar uzakta 20-30 sn hover de duruş ve sonrasında olduğu yere düşme şeklinde kaza olmuştur. Loglar ektedir. Log inceleme konusunda bilgisi ve vakti olan bir arkadaşım tarafıma destek olabilirse minnettar olurum.

Log link:

Merhaba. Birden fazla log kaydı görünüyor. Kırım hangi gün yaşanmıştı acaba? Ayrıca log kaydını şu siteye kendiniz de yükleyip imceleyebilir, linki paylaşabilirsiniz:

• Beğen
Tepkiler: Ali Osman SEVİM
Merhaba. Birden fazla log kaydı görünüyor. Kırım hangi gün yaşanmıştı acaba? Ayrıca log kaydını şu siteye kendiniz de yükleyip imceleyebilir, linki paylaşabilirsiniz:

Merhaba,
31.07.2025 günü olan 3MB civarı olan .bin diye biliyorum. Dediğiz gibi birkaç siteyi denedim ama durumu anlayamadım. Sizin gönderdiğiniz linkte bulunanı da denedim ama tekrar bakacağım. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Sevgili Ali Osman

Paylaşmış olduğunuz linkteki zip dosyasının indirilmesi, ayıklanması ve ilgili 3mb civarı bin dosyasının değerlendirilmesinde dosyanın içeriğine göre sağlıklı bir loglama yapılamadığı, çoğu verinin anlamsız olduğu ve değerlendirmeye esas teşkil edecek şekilde kayıt yapılamadığını anlıyorum. Multikopterinizin neden düştüğü konusunda log dosyasının incelemesinden ben de sizin gibi bir sonuç çıkaramadım. Bir başka kardeşimizin varsa fikrini ve yorumunu rica ediyorum.

sevgi ve saygılarımla
Şakir Polay

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Özdemir
Merhabalar,

Desteğiniz için teşekkür ederim. Ben karışıklık olmaması adına o güne ait yalnızca kazanın olduğu log dosyasını indirip o şekilde incelemeye yapmaya çalışayım ve buradan da yalnızca onu paylaşayım.