Pixhawk 2.4.8 parça montaj ve Mission Planer ile ayar

şakir bey bir üstte yazdığım msjdan sonra araştırmaya başladım ve benim kumandam için (jr dsx9 dsm2 kullanıyorum) rssi gösterminin telemetri hariç mümkün olmadığını öğrendim. tabi aslında şu şekilde mümkünmüş, spektrum ve jr alıcılar için DORA module diye bir devre satılıyor ebayda falan, bunu alıp buna uyumlu bir alıcı ile uçarsak ozaman bu module üzerinden RSSİ sinyali alabiliyormuşuz. sizin kumandanız ve alıcınız için durum nedir bilemiyorum ama şimdilik bulabildiğim kadarı ile 2.4 sistem kullanan spektrum ve jr kumandalar için RSSI sinayli almanın DORA hariç mümkün olmadığı telemetri gerektiği yönünde.
not: flysky için youtube de RSSI için videolar buldum bir inceleyip deneyebilirsiniz, elimde bu kumdan olmadığı için deneyemiyorum.

aşağıdaki videoda kumandaın versiyonuna göre sinyali alabildiğini gösteriyor, sizin kumandanın firmware versiyonunu bir kontrol edebilirsiniz.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

bu videodada pixhawk için anlatıyor bişeyler.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ercan ÇINAR
Sevgili Volkan
İlgin için teşekkürler. Birinci videodaki arkadaş ne yaptığını bilen ve ilgili firmware yüklenmesi ile istenilen kanaldan rssi verisini alıcıya verilmesini sağlayan özelliği göstermiş. Bendeki kumandanın firmware ını yükseltmenin zamanı geldi.

İkinci videodaki arkadaş italyanca konuşuyor. Ancak gösterdiklerinden konuya tam hakim olmayabileceğini anlamaktayım. Zira 15. sn de pixhawk da rssi ile ilgili bir yazı geçiyor. Kırksekizinci. sn de kumandanın alıcı ile yaşadığı error bir nevi rssi verisi ile ilgili bilginin yine kumandanın 7 kanalından vericiye iletilecek bir konfigürasyon yapmış. Ayrıca 2. dk 21. sn de full parameter list de rssi_ana_pin 0 olarak ayarlanmış. bu pixhawk için 103 olmalıydı. Aynı ekranda rssi_channel 6 olarak ayarlanmış. Bu 7 olarak ayarlanmalıydı. Zira başta error verisinin 7 kanal ile alıcıya ulaştırılacak şekilde bir ayar yapılmıştı. Ayrıca 1.dk 29. sn de kumandayı kapatıyor. Bu sırada pixhawk rc failsafe e geçiyor. ancak 6 kanalın fail safe %0 a ayarlamış olmalı ki kumanda kapalı iken 6. kanal verisi pwm 1500 olarak alıcı pixhawka vermiş ve bu o sırada ekranda çıkıyor. Bu durum aslında işin felsefesine aykırı; kumanda kapansa rssi verisi %50 çekim varmış gibi gösterecek. (????). ayrıca videonun sonlarına doğru firmware değiştirmiş ancak karakter seti bir başka bir firmware a ait karakterler yanlış çıkmış.

her nekadar ikinci videoda eleştirililebilecek hususlar olsa da kafamda rssi verisini ekrana yansıtmada veya rssi uyarısını gizleme hakkında çözüm canlandı.

teşekkürler

sevgi ve saygılarımla

şakir polay
 
Arkadaşlar merhaba, Pixhawk'a 2 silindirli 4 zamanlı benzinli motor (300cc) nasıl bağlayabilirim?
Daha önce hiç benzinli uçak kullandınız mı ? Uçak toplama, montaj ve uçurma tecrübeniz var mı ?

Bu büyüklükte bir model çok ciddi riskler teşkil edecektir. Amaç ne ? Olay büyük ihtimak ticari ve cevabımız şöyle oluyor ne yazık ki.

Forumumuz sadece HOBİ AMAÇLI kullanımlara destek vermektedir.

Bunun haricinde başta TUBITAK Yarışmaları olmak üzere, her türlü yarışmada istenen özel görevler, kişisel AR-GE çalışmaları ve özellikle de ticari faaliyetler için sorulan teknik sorulara ne yazık ki destek veremiyoruz.


 
evet arkadaşlar pixhawk ile ilgili olarak bugünkü konumuz pil durumunu takip etmek, mademki otopilot kullanıyoruz ve şimdi uçağa OSD bağlayıp gözlük ve ekranla uçmaya başladık, ozaman pil durumunuda görüp pilin nezaman biteceğini ve nezaman inmemiz gerektini görmemiz gerekiyor, bunun ayarlarını anlatan ufak bir video çektim. görüntü kalitesi için kusura bakmayın tek başıma çekiyorum çünkü.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Volkan hocam şu video için Allah razı olsun :saygilar: