Pixhawk motor start sorunu

Burak yurtoğlu

Yeni Uye
Katılım
9 Tem 2019
Mesajlar
11
Tepkime puanı
2
Yaş
27
Konum
Trabzon
İlgi Alanı
Multikopter
merhabalar quad üzerinde yeterince araştırma yapıp malzemeleri alıp topladım kalibrasyonları yaptığım halde gaz %50 den fazla olduğunda ancak motorların hızını arttırabiliyorum.

Throttle %50 yi geçmeden motorlardan tepki alamıyorum.

Escleri manuel olarak kalibre ettiğimde böyle bir sorunla karşılaşmadım pixhawkla birlikte kalibre ettiğimde böyle olmaya başladı ve tekrar manuel kalibre ettiğimde aynı hatayı yapmaya devam ediyor.Düzeltemek için escleri fabrika ayarına döndürmem mümkün mü?
 
Kontrol Kartınız
pixhawk 2.4.8
Model Sınıfı
s500 quadcopter
Motor, Pervane ve ESC
emax 3110 700 kv, esc DYS 20a 3-4s ,pervande boyutları 1238
Kumanda Alıcı ve Verici
flysky fsia6b
Extra Ekipman
Radiolink M8N GPS SE 100
Son düzenleme:
Hangi modda yapıyorsun bu denemeyi?
 
stabilize modda deniyorum ama mod değiştirince bir fark olmuyor.
 
@Burak yurtoğlu rica etsek:

1- Konu başlığı içeriğe uygun ama çok uzun yazmışsın. Lütfen konu başlıklarını TAM cümle olarak değilde sorunu kısaca açıklar şekilde seçelim. Örneğin ben bu konunun başlığını değiştirdim.

2- Normalde tanışma konusunda hemen paylaşıyoruz ama sende paylaşmayı unutmuşuz. Buradan yazmış olayım.

Bir de bizler forum ortamında pek “Drone” ve “Droner” kelimelerini kullanmayı sevmiyoruz. Sebebini ise şu yazıda bulabilirsin.



Buna göre buradasın, okuyorsun ve araştırıyorsun %p. Bu durumda sen "Drone" değil "Quad" topluyorsun haberin olsun :)
 
Elimde fazladan esc vardı sorun esc'lerdemi diye bakmak için diğerini pixhawka bağlı olmadan kalibre edip calıştırdım tekrar aynı hatayı verdi sorunun kumandada olabileceğini düşünüyorum.Kumandayı fabrika ayarına döndürüp tekrar kalibre ettim yinede düzelmedi yapabileceğim başka bir şey var mı?
 
Sorunun neden kaynaklı olduğunu buldum.Kumandanın display ekranına girdiğimde görüyorum ki kanallardaki değişimler ya 0 yada 100 oluyor ara bir değer görmüyor bunu nasıl değiştirebileceğim konusunda yardımcı olursanız çok memnun olurum .Kumandam flysky FS-i6.
 
sorunu çözdüm flysky'ın açılmadan önce stickleri sol köşeye çekerek açınca bir menüye giriyorsunuz orda stick kalibrasyonu var kalibre ederek çözdüm.