Merhabalar yeniden öncelikle takip ettiğiniz için teşekkür ederim. Log dosyanızın olmaması büyük talihsizlik olmuş. Kırımınız içinde geçmiş olsun ancak İple bağlama fikriniz ilk kez duydum baya etkilendim
Şimdi sıra ile ilerleyelim, öncelilke multiniz normal şartlarda stabilize veya alt. hold modunda başarılı bir şekilde uçabiliyor muydu? Yoksa bu modlarda bir sorun var mıydı?
Sonrasında gps gerektiren uçuşlarda genel anlamda iki tür sürüklenme oluyor birincisi drone üstten gökyüzüne bir iple bağlanmış gibi belli bir daire içerisinde sağa sola olacak şekilde sallanmaya başlar. Alıp başını gitmez belli sınırları vardır ancak son derece güvensiz hissettirir. Yaşadığınız sorun böyle ise bu genelde gps sisteminden kaynaklanır. Normal şartlarda iki metre içinde veri vermesi gereken sistemin sunduğu daire çok geniş olur bu sebepten drone sallanır. Bunun çözümü içinde 3 şeyi kontrol edebilirsiniz. İlki
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
bahsettiğim program ile kp değerini teyit edebilirsiniz. Bu değerin yüksek olması bu soruna yol açabilir. İkinci olarak bulunduğunuz yer veya yakınlarında yoğun metal bulunduran bir yapı varsa bu daha çok pusula sapması ve buna bağlı olarak sallanmalara yol açabilir. Çözüm olarakta farklı yerlerde uçuş deneyebilirsiniz. 3 olarakta gps modülünüz arızalı olabilir. Bunun çözümü belli zaten

Bu arada bu 3 madde benim bildiklerim ve ilk planda aklıma gelenler, sadece bunlardan olur gibi bir iddiada bulunmuyorum
Bir diğeri ise drone'un alıp başını gitmesi. Kumanda komutlarını neredeyse hiçe sayarak bir yönde sürüklenmesi. Bunun sebebi en temelde gps ile pusulanın sunduğu verinin tamamen örtüşmüyor olması. Yani zayıf gps sinyali bu duruma sebep olmuyor genelde pusulada meydana gelen bir sorun sonucu, pusula kuzeye gidiyor görürken gps'ten alakasız veriler gelmesi buna sebep oluyor. Bu durumda öncelik tabi ki pusulayı kontrol etmek olmalı. Öncelikle sistemde çift pusula mevcut ise (normal şartlarda bu 2 gps arasında belirgin fark varsa pixhawk yazılımı arm olmayı engeller) bunlardan pusulaya bağlı olan yani sadece yüksekte duranı aktifleştirerek deneme yapmanızı öneririm. Uçuş öncesi ise mission planner arayüzünü kullanarak sistemdeki pusulanın doğru olup olmadığını elinizdeki bir pusula ile kontrol etmenizi öneririm.
Tüm bunların dışında eğer alt hold modunda sorun yoksa iple bağlamanıza veya endişe etmenize gerek yok. Sistemi güvenle uçarken geniş bir alanda denerseniz ve bir sorun olduğu an geri bu moda alırsanız sorunuz bir şekilde indirebiliyor olmanız gerekli. Umarım faydalı olmuştur