Merhabalar, amatör olarak rc uçak işine girdim ve birazcık araştırmalarım ile başlangıç olarak trainer model uçaklar ile başlamam gerektiğini öğrendim. Model araştırmalarım sırasında qtrainer model uçağı beğendim ve yapabileceğime kanaat getirdim. 3D yazıcımda var böylece parçalarını da basabildim. Ancak motor, esc ve pervane konusunda sorunlarım var. Bu proje dönem ödevim olduğundan dolayı kumanda devresini de kendim yapmak zorundayım bende ardunio nano ve nrf24l01 ile kumanda devresini oluşturdum. Şimdi donanım bilgilerine gelecek olursak;
- Motor: A2212/5T 2450KV
- ESC: FLYFUN 30A 2-4s Lipo 5V@2A
- Lipo: 11.1 V 35C 2250mAh
- Pervane: 1045 ve R8X4.5 (elimde 2 farklı pervane var)
Sorunuma gelecek olursak, motoru tam güçte 10 saniye çalıştırdım ve dumanlar çıkmaya başladı ardından yandı artık çalışmıyor. KV değerine göre 1045 büyük geldi bunu acı tecrübe ile öğrendim. Yeni motor alacağım fakat ne tür bir motor almalıyım? Modelin ağırlığı Maksimum: 1500kg olacak şekilde tasarlanmış. Motor pervane ve esc önerir misiniz elimdeki pervaneler ve esc yeterliyse sisteme ne tarz bir motor gerekli bunun hakkında bilgim yok.
Modelim ve elimdeki malzemeler hakkında bazı fotoğraflar:
Hayırlı Forumlar Dilerim.
- Motor: A2212/5T 2450KV
- ESC: FLYFUN 30A 2-4s Lipo 5V@2A
- Lipo: 11.1 V 35C 2250mAh
- Pervane: 1045 ve R8X4.5 (elimde 2 farklı pervane var)
Sorunuma gelecek olursak, motoru tam güçte 10 saniye çalıştırdım ve dumanlar çıkmaya başladı ardından yandı artık çalışmıyor. KV değerine göre 1045 büyük geldi bunu acı tecrübe ile öğrendim. Yeni motor alacağım fakat ne tür bir motor almalıyım? Modelin ağırlığı Maksimum: 1500kg olacak şekilde tasarlanmış. Motor pervane ve esc önerir misiniz elimdeki pervaneler ve esc yeterliyse sisteme ne tarz bir motor gerekli bunun hakkında bilgim yok.
Modelim ve elimdeki malzemeler hakkında bazı fotoğraflar:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Hayırlı Forumlar Dilerim.