Quad Toplamak vs Hazır Sistem Satın Almak

Katılım
17 Ara 2020
Mesajlar
31
Tepkime puanı
17
Yaş
34
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Multikopter
Merhabalar,

Fpv Quadcopter imi yapmış bulunmaktayım. Hatta dün ilk kazamı bile yaptım...
Görüntü sistemleri konusunda para harcamaktan çekinmedim.

Dji o3 kamera
Dji Goggles 2 gözlük
Gopro 12

Bazen hem başkaları bana soruyor bazen de ben kendime soruyorum. Dron toplamak ve hazır bir sistem almak (örneğin dji Avata) ne gibi avantaj ve dezavantajları var. Maddeler halinde aklınıza gelenleri yazar mısınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Amaç freestyle veya fpv ise kesinlikle toplama quad iyidir , Kendi topladığın quad bozulduğunda istediğin gibi tamir edebilirsin , diğer yandan hazır quadlarda bozulduğunda yetkili servis olmadan pek müdahale demezsin , kendi topladığını istediğin gibi modifiye edebilirsin , özgürsün , istediğin türe göre modifikasyonlar yapabiliyorsun , ama hazır cihazlarla bu pek mümkün değil. sonrasında toplama quadda parçaları sonradan başka quadda tekrar kullanabiliyorsun , gibi gibi artıları var. Ha ben sakin ucuş yapıp görüntü alacağım dersen hazır dronelar iyidir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ömer Faruk Murat
Dron toplamak bilgi ve zaman ayırma gerektiriyor. Nasıl kullanacağınızı iyi tespit etmeniz lazım ve buna göre de elektronik araştırmanız lazım. Sonrasında parçaları kendiniz bir araya getireceksiniz. İşin iyi yanı bütün parçaları kendiniz seçtiğiniz için tam olarak istediğiniz performansta bir quadkopter oluşturabilirsiniz. Yedek parça ihtiyacınız olursa genelde bulmanız kolay olur. Daha kısa bir ifadeyle şöyle diyelim; dron toplarsanız o cihazın hem pilotu hem de teknik servisi bizzat siz olursunuz.

Hazır dronlar ise "al-uçur" mantığındadır. Pilotaj dışında ekstra bir efor istemez, fakat genele hitap ettiği için zevkinize/kullanımınıza uymayabilir. Tamir-yedek parça açısından genelde "teknik servis muayenesi" için tasarlanırlar. Bu yüzden tamiri bazen zor olabilir veya servis ücreti yüksek olabilir.