Quadcopter frame pervane uyumu (bu frame'e bu pervane olur mu?)

İlgi Alanı
Uçak
Merhaba arkadaşlar herkeze kırımsız uçuşlar dilerim.
daha önce karar verdiğim motorlardan pervane adaptörü bulamam nedeniyle vazgeçtim. (bulamamak değil aslında emin olamamak)
aşşağıda linkini verdiğim frame ve motorları sipariş ettim. pervane siparişi verirken aklıma geldi 1147" pervane frame'e uygun mu ? sığar mı? sığsada yakın olması problem yaratır mı ?. 3s-4200 mah pil ve 1047 pervane takılması halinde thrust da çok bariz düşüş olur mu ?.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Frame:

Motor :
Not : tahmini uçuş ağırlığının 1500 gram olacağını düşünüyorum.

Cevap gelmezse sen kendin de kontrol edebilirsin Muhammet ;)

Bildiğim kadarıyla 500mm frameler 12'' e kadar pervane destekliyorlar. Ama kendim alıp denemediğim için şöyle bir sorunla karşılaşırsın diyemeyeceğim. Aldığın motorun datasheetinde 1043 ile 4s 1147 ile 3s verileri mevcut. olduğu için thrust kaybın ile ilgili net bir şey diyemeyiz ama ben kendi sistemimde 1045 pervane kullanıyordum yaklaşık %40 güç ile hower sağlarken, denemek için bir küçük pervane ile denedim çok ciddi güç kaybı yaşadım (tolere edemeyecek kadar) Bence motoru seçimi kv olarak bir tık yukarda seçsen pervaneyi 1043 veya 1045 yaparak kullanabilirdin ama aldığın motorlar ile 1147 gerekecektir diye düşünüyorum. Kurulum aşamasında pervane boyu sebebiyle sıkıntı yaşarsan ve paylaşırsan sevinirim :laugh: öğrenmiş olurum.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Cevap gelmezse sen kendin de kontrol edebilirsin Muhammet ;)

Mehmet Bey cevabınız için teşekkür ederim forumda aramıştım, yinede bir kaç tane gözümden kaçan konu olmuş.

İzzet Camcıoğlu' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla 500mm frameler 12'' e kadar pervane destekliyorlar. Ama kendim alıp denemediğim için şöyle bir sorunla karşılaşırsın diyemeyeceğim. Aldığın motorun datasheetinde 1043 ile 4s 1147 ile 3s verileri mevcut. olduğu için thrust kaybın ile ilgili net bir şey diyemeyiz ama ben kendi sistemimde 1045 pervane kullanıyordum yaklaşık %40 güç ile hower sağlarken, denemek için bir küçük pervane ile denedim çok ciddi güç kaybı yaşadım (tolere edemeyecek kadar) Bence motoru seçimi kv olarak bir tık yukarda seçsen pervaneyi 1043 veya 1045 yaparak kullanabilirdin ama aldığın motorlar ile 1147 gerekecektir diye düşünüyorum. Kurulum aşamasında pervane boyu sebebiyle sıkıntı yaşarsan ve paylaşırsan sevinirim :laugh: öğrenmiş olurum.
Sorun olursa buraya yazarım hocam ama 1147 almayacağım büyük ihtimalle. Aliexpresde iki tane 1147 pervaneye ait resim buldum. ekliyorum
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Resimden anladığım sığıyormuş ;D Ama vazgeçmekle iyi yapmışsınız bence :laugh:

Küçük pervane sipariş edecekseniz benim tavsiyem motorunuzuda değiştirmeniz aksi halde o motor size sorun yaşatabilir diye düşünüyorum. Kullandığım sistemi (1,7kg) 920kv motor 1043 pervane ile kullandığımda %50-60 aralığında hover yakalayabilmiştim diye hatırlıyorum.

aslında şuan için gimbal düşünmüyorum sistemi ilerlettiğim zaman 4s pille sorunsuz kullanırım şuan içinde bu sistem 1047 pervane ile o kadar da kötü sonuçlar vermez sanki.
1047 ile 750 gram thrust verse.
4*750=3000 gr
quad=1500 gr
biraz ıkına ıkına olur belki :)

Bir başka motorun değerine baktım fikir olsun diye yaklaşık, 10 inçe 880thrust değeri vermiş 11e ise 730. Yani hesabınız yaklaşık olarak tutuyor. Bence de taşıyacaktır, ama biraz zorlanma ile yalnız ilerde gimbal ve kamera sisteme dahil olursa ağır gelecektir diye düşünüyorum. Yine de başarılar :saygilar:

İzzet Camcıoğlu' Alıntı:
Bir başka motorun değerine baktım fikir olsun diye yaklaşık, 10 inçe 880thrust değeri vermiş 11e ise 730. Yani hesabınız yaklaşık olarak tutuyor. Bence de taşıyacaktır, ama biraz zorlanma ile yalnız ilerde gimbal ve kamera sisteme dahil olursa ağır gelecektir diye düşünüyorum. Yine de başarılar :saygilar:
Teşekkür ederim yardımların için.