Quadcopter kendi kendine yükselmesi ve düşmesi

Katılım
13 Ara 2016
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Yaş
26
Merhaba,

Aylardır topladığımız drone'umuzu bugün ilk defa uçurmayı denedik. Quadcopter'in üzerinde pixhawk bulunmakta (ZD550 frame). Loiter ile başladığımız uçuş ilk 5-6 saniye güzeldi. Drone biraz kalkıp sabit kaldı. Daha sonrasında ekseni etrafında(yaw) dönerek sürekli yükselmeye başladı. Kumandadan gelen kontrolleri umursamadı. Bir süre yükseldikten sonra stabilizer moduna geçirdim ve kontrol bana geçti. Fakat o heyecanla drone takla attı ve sanırım pervanesi çıktı o yükseklikten yere çakıldı.
Uçuş öncesinde oluşan bir sorundan dolayı araç failsafe'ye geçemeyecek durumdaydı. Kumandanın bağlantısının kesilip failsafe'e geçmediği için olduğunu düşündüm. Fakat sanırım failsafe'de bağlantı geldiğinde kontrolün bana geçmesi gerekiyordu. Uçuş modu değiştirene kadar yükselmeye devam etti. Aracı onardıktan sonra bir sonraki uçuşta aynı sorunu yaşamamak için sorunun nedenini (Sabırsızlık ve panik hariç :)) bulmak istiyorum. Log dosyasını da yüklüyorum.








Şimdiden teşekkürler...
 
Kontrol Kartınız
Pixhawk
Model Sınıfı
500 ve üzeri
Motor, Pervane ve ESC
Readytosky 5010, motor, 2-6S Readytosky ESC, 1245 Pervane
Kumanda Alıcı ve Verici
FlySky FS-i6x, FlySky ia10b
Extra Ekipman
Ublox GPS
Son düzenleme:
Eski bir üyemiz olarak rica etsek forum kuralları gereği müsait bir zamanda Profilinizdeki Kullanıcı Ad-Soyadınızı güncelleyebilir misin ?