www.bilimselyuzme.com

Radiomaster tx16s MK3

kenan özendi

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Heli
Arkadaşlar herkese selamlar
Radiomaster tx16s ile piyasaları estiriyor.
Quadkopter , helikopter , uçak modelcileri için fiyat performans canavarı olarak dünyadaki büyük markaları bile zorlar duruma gelmiş.
Mk2 modeli ülkemizde 16 bin TL'ye alınabiliyor. Birde bu güzel kumandamiza MK 3 yeni versiyonu geldi. Daha güçlü işlemci ve Frysky da olduğu gibi dual band olayı geldi 2.4 ile 900 MHz aynı anda çalışıyor olcak. Jet kullananlar ve imac kullanımı için uygun olcak galiba.
Nexus XR üniteler ile helikopter setup yapmak çok kolay oluyor. 4 servo 1 esc montajı ardından ayarları yapıp Maiden geçiyoruz. Elinizdeki brain 2 ve microbeast plus üniteleriniz varsa yine 16 pound karşılığında Rp3-H elrs alıcılar ile bağlayıp kullanabiliyorsunuz.
Benim kullanmadığım ama radiomaster da lua indirip tüm ayarları kumandadan yapabiliyorsunuz. Pcye ihtiyaç bitiyor. Hatta uçuş sırasında pid ayarlarını yapabilirsiniz.
Kumandanin Vbar veya Frysky dan pek farkı kalmamış durumda.
Fakir Vbari diyelim
Yeni kumandanin yurtdışı satışı tahminen 270 dolar gibi bedavadan.
Buyrun ürünün linki:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Tonla para verip daha yeni bütün alıcılarımı FrSky Twin ile değiştirmişken FrSkyin ELRS ve diğer marka alıcıları desteklememesi ve bir de EdgeTX fan grubuna gönülden bağlı olmam yüzünden Radiomastera geçmemek için kendimi zor tutuyorum. Şu an yaşadığım şey tam anlamıyla EdgeTX aşkı ile cüzdan gerçekleri arasındaki savaş. Bakalım kazanan kim olacak.

Tonla para verip daha yeni bütün alıcılarımı FrSky Twin ile değiştirmişken FrSkyin ELRS ve diğer marka alıcıları desteklememesi ve bir de EdgeTX fan grubuna gönülden bağlı olmam yüzünden Radiomastera geçmemek için kendimi zor tutuyorum. Şu an yaşadığım şey tam anlamıyla EdgeTX aşkı ile cüzdan gerçekleri arasındaki savaş. Bakalım kazanan kim olacak.
Cüzdan önemli. Eldeki malzeme daha uzun süre götürür.

• Beğen
Tepkiler: kenan özendi
En önemli avantajı 4in1 idi. Bu ELRS ne yazık ki. Ana EdgeTX işletim sistemi bence var olan en iyi işletim sistemi.
Piyasada 4in1 elrs versiyonun yanında çok az satılıyordu buna istinaden, dahili 4in1 harici elrs modülü almaya zorlamak yerine dahili elrs yapalım azınlık kısımdan 4in1 modülü takar demişler.
Kumandaya genel olarak baktığımda geçmeye değer bişey çok görmedim tx16s 4in1 ve nomad modül var bende. Yeni çıkandaki herşeyi yapıyor daha güçlü işlemci biraz şov gibi hiç ihtiyac duymadım. Daha iyi gimballeri de istersen kendimdekine takabiliyorum

Piyasada 4in1 elrs versiyonun yanında çok az satılıyordu buna istinaden, dahili 4in1 harici elrs modülü almaya zorlamak yerine dahili elrs yapalım azınlık kısımdan 4in1 modülü takar demişler.
Kumandaya genel olarak baktığımda geçmeye değer bişey çok görmedim tx16s 4in1 ve nomad modül var bende. Yeni çıkandaki herşeyi yapıyor daha güçlü işlemci biraz şov gibi hiç ihtiyac duymadım. Daha iyi gimballeri de istersen kendimdekine takabiliyorum
Aynen. Adamlar kumandayı cep telefonu gibi yapmak istiyorlar. Bu tuzağa düşmemek gerek.

Modüllerle destekliyor hem ELRS hemde 4in1 modül. Tabi bunu radiomasterda olduğu gibi internal olarak desteklemiyor. Ki gayet mantıklı :) Frsky kullanan biri olarak övmezsem rahat uyuyamam. Her şey Frsky için :D
Ben de mütevazı olmayacağım bu konuda ben FrSkycıyım. Ama olay şu ki sağından solundan anten fırlayan modüller sarkan aksesuarlar çıkan kumandalar bana yerli işi araba modifiyesi, cingene arabası ya da Pakistan kamyonu havası veriyor. O yüzden elimde ELRS modülleri olmasına rağmen sırf bu görüntü yüzünden kullanmıyorum.

Bir de şu 4in1 mi ELRS mi seçimi var ya beni benden alıyor. Ya kardeşim neden ikisi aynı anda olmuyor bunu kim neden düşünmüyor hala anlamıyorum. Sanırım HelloRadioSky diye bir marka yapmış ama konu o değil.

ELRSyi çok seviyorum kabul ediyorum ama duroncu ve duronculuk etiketiyle de anılmak istemiyorum. Sırf ELRS olan bir kumanda da bu yüzden bana gitmiyor. O nedenle üreticiler bir gün doğru yolu bulup benim istediğim gibi bir kumanda yapana kadar mecburen ama gururla hain FrSky ile devam edeceğim.
Çünkü ne demişler aklın yolu birdir ve o yol da benim gibi gerçekten akıllı insanların aklından geçer.

Son düzenleme:
  • Sevdim
Tepkiler: Ali Haydar GÖK