Ynt: RC Heli Eğitim Standı
barış altun' Alıntı:
bu yaptığım standda aleron felan ayar vermeyi pekiştirir gibi ve trim ayarlarında fayda gördüm onun dışında bi artısı olmadı.
ama işe yararsa bunlar bunda çalışmaya devam edebilirim.
Trimlerde kesinlikle faydası olmaz. Aleron komutlarında ise, heli bağlı olduğu için farklı tepki vereceği için aksine size yanlış bir referans verir diye düşünüyorum.
Az önce şu konuyu açtım. Bir ara aklıma gelmiş ama unutmuştum, sayenizde hatırlamış oldum
Bir bakın isterseniz
RC Heli Training Kit / Eğitim Ayağı :
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Ne zaman uçmaya başlayayım demişsiniz :
Öncelikle Simulatorde kesinlikle TAIL-IN Hover aşamasını geçmiş ve heliye hakim olabiliyor olmak şart.
Ama yeterli midir kısmına gelirsek, bu kesinlikle kişisel karakter ve yapı ile birebir alakalı bir durum.
Şahsen ben ve Türker ilk uçuş öncesi "TAIL-IN" hover yanı sıra "SIDE-IN" hover çalışmasının da bitmiş olması gerektiğini düşünüyoruz.
Zira zaten ilk kez uçmanın verdiği bir heyecan durumu var doğal olarak. İşte özellikle bu ilk uçuşlar sırasında helinin istem dışı olarak yön değiştirme ihtimali var. Şayet simulator çalışmalarında sahada ilk kez deneyeceğiniz hareketin 1-2 seviye üzerinde iseniz, gerek psikolojik gerekse pilotaj anlamında beklenmeyen durumları kurtarma ihtimaliniz artacaktır.
Fakat yine belirteyim, "TAIL-IN" hover sonrası direk uçuşlara geçen ve kırım yaşamayan arkadaşlarımızda olmuştur.