www.bilimselyuzme.com

RC Model Uçak Kaplaması Nasıl Yapılır ? Nelere Dikkat Etmek Lazım ?

Yüzey hazırlığı iyi değildir. Ahşap yakıt emmiştir. Kaplama kalitesiz ve/veya beklemiştir. Aklıma gelenler bunlar.
Aliexpress'de ki kaplama filmlerini deneyimleme şansınız oldu mu abi? Tavsiye edebileceğiniz kaplama filmi var mı? Diğerleri hakkında fikrim yok ancak elimdekileri beğenmedim.

Yağlı mıydı ahşap?
Hayır abi yağlı değildi.Ancak kaplayacağım yüzeyi alkolle temizlemedim gözle görülür toz farkedemediğim için.Kullandığım filmlerin koruyucu naylonu yoktu bazılarında belki ondan kaynaklı da olabilir.Kaplamayı yaparken yapışması iyi gibi ama yanılıyor da olabilirim.Sürekli kaplama yapmak zorunda kalmak bıktırıyor inşallah çözüm bulabilirim.

Hayır abi yağlı değildi.Ancak kaplayacağım yüzeyi alkolle temizlemedim gözle görülür toz farkedemediğim için.Kullandığım filmlerin koruyucu naylonu yoktu bazılarında belki ondan kaynaklı da olabilir.Kaplamayı yaparken yapışması iyi gibi ama yanılıyor da olabilirim.Sürekli kaplama yapmak zorunda kalmak bıktırıyor inşallah çözüm bulabilirim.
Koruyucu filmi olmayan kaplamaları sevemedim bir türlü.

Selam herkese,
reklamcı folyosuyla bir sürü teyyare kapladım, orijinal kaplama malzemesi de kullandım.
Folyolar temini kolay, uygulaması pratik, orijinal kaplama malzemesine göre (genelde) daha ucuz, yapışkanlı olduğundan uygulamada (özellikle sahada meydana gelen ufak çaplı yırtılmaların onarımında) pratik , uygulandığı yüzeydeki kusurları örtmede (kalınlığından dolayı) bir tık daha iyi. Lakin ağır ve evet kesinlikle orijinal kaplamanın verdiği görsel keyfi vermiyor. Güneşte yavşama temayülü, özellikle kanat gibi içi boş alanlarda, orijinal malzemeye göre daha fazla gibi bir gözlemim var, bilmem katılır mısınız?
Ayrıca yapıştırma ve gerdirme esnasında oluşan kırışıklıkların/hava kabarcıklarının giderilebilme toleransı da bence orijinal malzemeye göre daha düşük.
E tabi biraz da bütçe işi bunlar.

Merhaba, Phoenix Tiger 3 modelimle uçuşlar yapıyorum.Ancak atölyem evin üst katında prefabrik yapı olduğundan ve yaz aylarında hava sıcaklıklarının 40 - 50 santigrat derece civarında olduğundan sıcakların etkisiyle ne yazık ki uçağımın kaplama filminin renkleri soldu.Pencereleri açık tutsam belki bu kadar olmayacaktı ancak tozlanır diye kapalı tutmak durumunda kalıyorum.Merak ettiğim konu ise kaplama filminin üzerinde çeşitli desenler var şerit şeklinde.Desenlerin olduğu yere bant yapıştırıp sprey boya ile boyasam ne kadar sağlıklı olur? Önerir misiniz bu yöntemi? En azından daha iyi görünür göze diye düşündüm.Deneyimleyen oldu mu daha önce?
Kaplama filmleri genelde boya tutuyor. Sprey akrilik boyaların üzerine iki kat akrilik vernik atmayı unutma.
İyi akşamlar.Daha önce bahsettiğim gibi Phoenix Tiger 3 Uçağımda sıcağa maruz kalması nedeniyle kaplamada solmalar bulunuyor.Sprey boyayla boyamayı düşündüm ancak bir türlü zaman ayırıp ilgilenemedim.Sümer ağabeyim daha önce sprey akrilik boya üzerine akrilik vernik atmamı önermişti bulabilirsem mutlaka uygulayacağım.Sprey boya ile daha önce bu tür bir uygulama yapan oldu mu? Olduysa tavsiye eder misiniz? Bu konu üzerinde düşünürken aklıma şu geldi.Spreyler boyayı tek bir noktada toplayarak püskürttüğü için güzel sonuç alamayacağımı düşünüyorum.Bu iş için özel boya tabancası gibi bir ürün var mı? Yoksa uğraşmaya değmez, komple kaplama mı yenilenmeli? Paylaşabileceğiniz her türlü fikir benim için oldukça önemli.Şimdiden teşekkür ederim.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Kaplamayı yenilemek daha keyifli bence.
Sümer abi aslında düşünmedim değil ama Aliexpress'den aldığım kaplama filminde yaşadığım bir sorundan dolayı cesaret edemedim.Sorun şu ki bir süre sonra kaplama filmi yapıştığı yerden çıkmaya başlıyor.İlk yaptığımda gayet güzel görünüyor ancak zaman içinde çıkmaya başlıyor yerinden.Elim yatkındır düz renk olan kısımları gayet güzel kaplayabiliyorum ancak desen gibi detaylandırmalarda o kadar iddialı değilim.:lollol: Diğer Uçağımda bu sorundan dolayı tekrar tekrar kaplama yaptığımdan gözüm korkmuyor değil.:)