RC On / Off Switch Anahtar Devresi

RC On / Off Switch Anahtar Devresi

Sümer abi bi yardımcı ol devreyi tekrar yaptım ama çalışmıyor kumandayı açtığım an hep yanık kalıyor 2gündür denemediğim şey kalmadı 20 kere konntrol ettim devreyi hata yok. malzemeler yeni. 2 entegre de bozuk değildir herhalde. esc açınca ledler yanıp sönüyür sonra kumanda açınca hep yanık kalıyor . kumandayı kapatsam dahi açık kalıyor. neden olabılır. 0555 6976282 whatsapp dan yazarsan çok sevınırım abi şimdiden teşekkürler.
 
RC On / Off Switch Anahtar Devresi

Kusura bakma. Mesajı geç gördüm.
Bunun birkaç sebebi olabilir.
Birincisi kumandada yanlış kanala bağlamışsındır ya da vericiden hatalı kanal ve switch ataması yapmışsındır.
İkincisi bazen bu devre girişteki sinyali tanımıyor. Ben de çok uğraşmıştım bir zamanlar. Çözüm olarak devrenin besleme artı ucu ile entegrenin artı ucu arasında bir diyot koyarak besleme gerilimini düşürmüştüm. Bu şekilde girişteki sinyalin gerilimi göreceli olarak yükselmiş ve çalışmıştı.
 
RC On / Off Switch Anahtar Devresi

Peki ben şimdi analizimi yazayım son bi düşüncelerini alayım ona göre abi,
devreyi sisteme bağlıyorum. ESC açınca yanıp sönüyor (olağan) kumandayı açtığım anda çıkış aktif oluyor ve 3.kanal ve 1.kanal ikiisnde de denedim hiç bir şekilde çıkış pasif olmuyor (13,bacak için konuşuyorum). kumandayı kapatıyorum hala aktif çıkış. en enteresan ve beni delirten kısmı pals ucunu çekiyorum ( +/- bağlı kalıyor) yine çıkış vermeye devam ediyor. 2 entegre de aynı sorunu yaşıyorum. 50 kere kontrol ettim. + ve pals girişlerine 330/1k/2,2k dirençler bağlayarak denedim yine sonuç aynı. ilk devre hala canavar gibi entegreyi sağlamlık testi nasıl edecem onuda bilmiyorum. yarın yine bi entegre alıp deneycem oda olmazsa bu mesleği bırakıp yeni bi meslek edinmeye bakacağım :) Tüm cevapların için tekrar çok teşekkürler. Bu devre bi çalışsa akabınde ufak eklemelerle çeşitli modlarda devreler tasarlamaya çalışacağım. onlarında sonuçlarını paylaşırım.
 
RC On / Off Switch Anahtar Devresi

Abi kanal switch ataması derken, 3.kanalda ve 1.kanalda denedim. geçen yazdıklarını okuyunca diyotuda denedim. rev d/r exp hepsini denedim. SOrunu çözemedim. bozuk servo denk gelirse onu kullanıcaz en kötü :) Sağol yardımın için tekrardan. Kafamda ki projeyi yapabilirsem bende bi devre paylaşacağım burada.
 
RC On / Off Switch Anahtar Devresi

"Birinci kanalda denedim" derken tam olarak ne yaptığını anlatır mısın? Kumandadan ne yapıyorsun da LED'in sönmesini bekliyorsun?
 
RC On / Off Switch Anahtar Devresi

Şimdi Genel bi özetliyim. Devreyi hazırladım 3.kanala bağladım. İlk devrem de olduğu gibi kumanda dan (gt3c) 3ch butonuna basınca çıkışın aktif olması tekrar basınca çıkışın pasif olmasını beklerken, 2.devreyi 3.kanala bağlayıp esc açınca ledler yanıp sönüyor (ilk devrede olduğu gibi) peşinden kumandayı açınca çıkış aktif oluyor. Kumanda dan 3ch butonuna bassam basmasam ledler sönmüyor hatta devreyi ilk breadboard üzerine kurdum ve Sinyal kablosunu borddan çeksem dahi çıkış aktif kalmaya devam ediyor. Aynı şekilde kumandayı açınca aktif olan çıkış kumandayı kapatsam dahi aktif kalmaya devam ediyor. Devre üzerindeki Potans ile tetik aralığını ayarlamama ve kumanda üzerinde D/R exp. vs ayarlarıda denememe rağmen devreyi ilk devre gibi çalışır hale getiremedim. En son entegre bozuk deyip beceriksizliğimin üstünü örttüm :D
 
RC On / Off Switch Anahtar Devresi

Bir şekilde giriş sinyalinin genliğini ölçebilsen muhtemelen sorunun orada olduğu çıkacak ortaya. Breadboard ile çalışıyorsan sinyal ucuna bir seviye düzenleyici devre ekleyip deneyebilirsin. Birazdan şemasını atarım.
 
RC On / Off Switch Anahtar Devresi

Şöyle bir devre işini görebilir.

[attachimg=1]
 

Ekli dosyalar

  • Sinyal Seviye DÜzenleyici.jpg
    Sinyal Seviye DÜzenleyici.jpg
    40 KB · Görülme: 25
RC On / Off Switch Anahtar Devresi

Sümer Yamaner' Alıntı:
Şöyle bir devre işini görebilir.


[attachimg=2]

Hemen deniyorum bi elimde npn ve pnp de var. inş olur.