Sümer abinin söylediği gibi yıllardır uçakçılar bu depo konusunu tartışırlar daha kaç yıl daha tartışacaklar bilemiyorum

Tamamen hobi amaçlı, zevk için yapılan bir tartışmadır bu emin olun.

Ortada çözülmemiş veya bilinmeyen bir durum yok, tamamen tercihler ön plandadır her zamanki gibi.
Sanıyorum her modelci havada bilmem kaç g manevralar yaparak uçan glow motorlu helilere rastlamıştır veya en azından videolarını izlemiştir. Bir modelin havada bulunabileceği her türlü pozisyon ve maruz kalabileceği çeşitli kuvvetlerin etkisinde adeta bir test uçuşu olarak nitelendirilebilir bence bu 3D uçuşlar.
Bu aletlerin motoru durmuyorsa sanki aynı şeyi uygularsak uçaklarda da güvenli tarafta kalmış oluruz gibi geliyor bana.
Bir uçak topluyor olsam

yapacağım şey şu olurdu :
Öncelikle mümkün olduğunca kare şeklinde bir depo seçerdim. Deponun içerisine ince ve yumuşak her yöne rahatça hareket edebilen uygun boyda bir silikon hortum alır, ucunada bir fuel-magnet takardım.
Header Tank kullananada diyebilecek hiçbir sözüm yok elbette, kendini ispatlamış bir yöntemdir.
Konuda tanıtılan sisteme gelirsek bana çok güven vermedi. Yakıt belirli bir süre sonra bu mekanik sistemde takılmalara sebep olabilir mi diye düşündüm, özellikle uzun süre depoda beklediğinde yapışıp kalmaz mı