rtf mi kit mi
Utku Topkaya' Alıntı:
Trex 450 rtf mi almaliyim yoksa kit alip kendimmi monte etmeliyim ayrica montaj islemi zor mu dur :-\
Utku bu ne kadar vaktin ve naktin olduğuna bağlı.
Örnek olarak RTF (Ready to Fly - Uçuşa Hazır Kitler) kitler kumandasıyla birlikte gelir, ben başka bir kumanda istiyorum veya herhangi başka bir elektroniği istemiyorum diyemezsin. Kutuda ne varsa hepsini almak zorundasın.

p Çoğu durumda bu durum pek ekonomik olmaz. Örnek olarak senin zaten kumandan vardır mesela, boşyere kumandaya tekrar para vermiş olursun. Aynı şekilde şarj aleti, pil vs. vs... Eğer elinde modelcilikle ilgili hiçbir ekipman yoksa değerlendirilebilir belki ama kutu içeriğindeki ekipmanlar çok önemli, sonrasında başka modellerin içinde kullanabileceğin kalıcı ekipmanlar olmalı mutlaka.
İyi tarafı şu ki modelin ayarları dahil yapılmış, uçmaya hazır olarak eline geçer. Büyük bir kolaylık elbette, özelliklede kısıtlı zamanı olan insanlar için.
Ama ben olsam özelliklede bu işi öğrenmek istiyorsam kit almayı tercih ederim. Kitini yaparken aynı zamanda ilerisi için çok önemli bilgiler de kazanmış olursun.
Mehmet abin haklı, aklına takılan şeyleri soracaksın elbette ama önce bu soruları ilk soran ben olmayabilirim diye düşünüp küçük bir araştırma yapman gerek.