Sahalara Geri Döndüm

ediz dumankaya

Çalışkan Uye
İlgi Alanı
Heli
Öncelikle eski ve yeni modelci arkadaşların hepsine selam olsun .

hobiye 2017-18 yılından sonra ara vermiştim aktif olarak buluşma ve sahalarda olamasamda cogunlukla uzaktan takipde gene içindeydim diyelim hepten kopamadım ama sahalarda degildim , yaklaşık bir yıldır ufak tefek yurt dışına gidip geldilçe arkadaşlardan fırsat buldukca kendim temin ettim vs derken ufak ufak topladım eksiklerimi ana ekipmanlari , bu sene en son aslan bey de buluşmaya katıldık erkan abi ve diger arkadaşlar ile beraber.

Son 1-1.5 yıllık bu süreçde tabi biraz model sahibi olduk :saygilar::saygilar:
Malesef hem yoğunlukdan hemde ciddi emek istediginden eskisi kadar enerjimde olmadıgından bu surecte sahip oldugum bir cok modelin kurulum aşamasını ve setuplarını vs gibi konuları forumda konu açıp paylaşamadım.

İleriki zamanlarda inşallah zaman ve fırsat buldukça yeni ve güzel bir başlık altında sahip oldugum modellerin setup bilgileri ve görsellerini paylaşacagım yada bu başlık altında bilemiyorum.
Şu an kutusunda duran Sab ilgoblin pro yu 2 aydır derleyip toplayamıyorum tüm setup hazır olmasına rağmen.

Bugüne gelirsek , Raptor E700 ü Yıllar sonra sanırım 7 yıl öncesi aslanbeyde kırılmıştı , Yurt dışından ve bende olan yedekler ile yeniden ayaga kaldırdık yaklasık 7 yıl sonra:halay:

Raptor için bitti denilen sevda , aynı yerde maiden uçuşu ile yeniden kaldıgı yerden devam etti , beni tanıyanlar bilir TT Raptor E700 e hatta Thunder Tiger Raptor serisine farklı bi sevgim ve saygım var belkide bu işin atalarından oldugundan.
Genel itibari ile SAB fanıyım diyebilirim çekinmeden , hem dizayn hem teknolojisi hemde kalitesi bakımından , yedek parça temini ve bilinirlik açısından avrupali model üreten ender firmalardan.

Bu geri dönme sürecinde kumanda ve unite olarak eski skookumcu ben malesef skookumun piyasadan çekilmesi ile yeni kumanda ve unite setup ına geçiş yapmak zorunda kaldık , burda Vbar kumanda ve vbar uniteleri tercih ettim. Kalitesi şaşmaz tabi ama tam anlamıyla alt menu pro menu parametrelerine hakim oldum desem yalan olur , gerci vbar ön ayar parametreleri ile bile yeterince kararlı uçan bir sistem.

bu başlıkta ve bu sürecte edindigim modelleri ve ekipmanları paylaşmayı düşünüyorum egerki forum kurallarını aykırılık teşkil ederse yöneticiler uygun başlık ve konular altına taşırsa sevinirim.

SAB Raw 580 kutu açılışı ;

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

SAB Raw 700 Red maiden uçuşu ;

SAB Raw 700 Red kısa video ;

burda GOBLİN 700 competition rebuild sonrası görsellerini paylaşıyım.

burda video da aslanbeyde cekmiş oldugum Yeniden inşa ettiğimiz Raptor E700 V2 nin görselleri ;

Bu video da Raptor E700 V2 nin yaklaşık 7 yıl sonra kırıldıgı yerden havaya kalkışı en son aslanbeyde kırılmıştı hatırlayanlar olucaktır , Yeniden toplandıkdan sonra yeni setup ile 2024 yılı maiden videosu

Raptor E700 V2 ikinci uçuş ;

ilerki zamanlarda fırsat buldukca RAW 700 , Raw 580 ve İl goblin Pro nun detaylı videolarını , Vbar EVO kumandanın ön inceleme videolarıda atmayı planlıyorum . onun için bir kaç alan rezerve edebilirim konu altında.

Son düzenleme:
Geri dönmene çok sevindim Ediz abi. Hem seni şahsen tanımış oldum hem de uçuşlarını videolardan izlemek yerine canlı canlı izleme imkanım oldu. Bir çok fikir alışverişi yaptık ve tecrübenden faydalanmış olduk. Modeller zaten ateş ediyor. Kırmızı Raw 700 favorim 🧿 İnşallah kazasız belasız parasını çıkarana kadar uçarsın.

Eskilerden birilerini aramızda görmek mutlu ediyor :saygilar:

• Beğen
Tepkiler: ediz dumankaya
Geri dönmene çok sevindim Ediz abi. Hem seni şahsen tanımış oldum hem de uçuşlarını videolardan izlemek yerine canlı canlı izleme imkanım oldu. Bir çok fikir alışverişi yaptık ve tecrübenden faydalanmış olduk. Modeller zaten ateş ediyor. Kırmızı Raw 700 favorim 🧿 İnşallah kazasız belasız parasını çıkarana kadar uçarsın.

Eskilerden birilerini aramızda görmek mutlu ediyor :saygilar:
teşekkürler ali , eskisi kadar araştırma hevesim yok tabi bildiklerimizin bir çoğunun üstüde tozlu sizin sayenizde bizde üstümüzdeki ölü topragını atacagız :)

ilgoblin pro yu görene kadar bekleyelim benimde şimdilik favorim raw700 red o zamana fikirler degişebilir :halay::halay:

Modelcilik camiasının malum sebeplerden dolayı hızla kan kaybettiği bu zamanda tekrardan dönüş yapmanız harika. Modeller ve setupları harika gözüküyor eminim IL goblin'de ortama renk katacaktır, merakla bekliyorum:)
teşekkürler, fırsat bulunca forumda konusu olucak şekilde paylaşmını yapıcam.

Tekrar hoşgeldin diyelim o zaman.. Bursa' da tanışmıştık, tekrar görüşürüz inşallah.. Modeller çok güzel.

Vay @ediz dumankaya kardeşim çok hızlı bir geri dönüş olmuş, harikasın :thumbup: RAW 700 , Raw 580 ve İl goblin Pro Vbar EVO kumanda videolarını merakla bekliyoruz.

Bu heves ve paylaşımların sayesinde bakarsın benim ve @Türker Akgün kardeşimin de yeniden sahalara dönmesine vesile olursun :D

Abi super olur cidden :) esas olay heliden ucustan cok ortamin muhabbeti , gozlerimiz eskileri aramiyor desem yalan olur , mesela bu son gittigimde sizin haricinizde rasim ve emre yi de aradi gozlerim , emrenin nitrosunun ayarini yapiyor olmasi lazimdi orda 😂😂😂
Belki yaza dogru guzel havalarda lise mezunlarinin pilav gunu gibi , ufak bi organizasyon bulusma vs yapilabilir.

@ediz dumankaya kardeşim öyle bir ilaç gibi geldin ki inşallah sayende üzerimizdeki ölü toprağını atarız. :RCKolik:

Özellikle kumandayla ilgili paylaşımlarını merakla bekleyeceğim. Bendeki kumanda Euro 5 standartını sağlayamayacağı için trafiğe bile çıkamaz muhtemelen, açılırsa tabi. :lol::lol:

@ediz dumankaya kardeşim öyle bir ilaç gibi geldin ki inşallah sayende üzerimizdeki ölü toprağını atarız. :RCKolik:

Özellikle kumandayla ilgili paylaşımlarını merakla bekleyeceğim. Bendeki kumanda Euro 5 standartını sağlayamayacağı için trafiğe bile çıkamaz muhtemelen, açılırsa tabi. :lol::lol:

çıkın çıkın gelin abi sahalara:hoppa::hoppa:
Kumanda olayına gelince keşke emre gibi teknik analiz şeklinde yapabilsem , bizim kisi biraz daha ilk bakış ilk izlenim videsu gibi olur.:saygilar::saygilar:

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari