Saygılar

bariss

Yeni Uye
Katılım
18 Şub 2014
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Yaş
33
Adı : Barış
Soyadı : Saklamaz
Nereden : İstanbul
Mesleği : Jeoloji Mühendisi
Yaş : 24
Hangi RC Model ile ilgileniyorsunuz (Heli / Uçak / Araba..) : Heli
Var ise Modelcilik Tecrübeniz: Tecrübesiz :'( :D
Forumumuzu Nerden Duydunuz ? : youtube
Kullandığım Model(ler) : o kadar acemiyim ki t20

Öncelikle saygılar sunarak ilk yazımı yazmak istiyorum. Bir hafta öncesinde bir avm de uzun süredir ilgi duyduğum model helikopterlere yaklaşma fırsatı bulmam ile başlayan süreçte şuan itibariyle forumlar okuyup, forumlara ileti bile yazıyorum. Bu hobi ile ilgili forumunuzda gördüğüm ve hissettiğim kadarıyla ileri derece bilgilisiniz. Benim sırf merakla almış olduğum model bahsettikleriniz yanında çok çok basit kalır ama bu hobiye ilgi duyan biri olarak 3 saattir okuduğum yeni başlayanlar bölümünün bana verdiği heycanı tahmin dahi edemezsiniz. Yaklaşık 15 dk. önce bir simülatör kumanda siparişi dahi verdim. Forumunuzun yada bundan sonra takip ettiğim forumumum :) sade, gayet açıklayıcı ve bilgilendirici, teşvik edici olmasından dolayı sizlere çok teşekkür ederim. Biliyorum çok hızlı bir giriş yaptım ama beni fazlasıyla heycanlandırdı bu hobi ve sizinle tanışmış olmak.
Öğrenmem gereken çok çok şey var. O kadar hevesliyim ki basit olan model helikopterim 10 dk. uçuyor ( uçmak derken ilk havalanmasını 1 dk. kabul edersek geriye kalan 9 dk. boyunca evin içinde benden kaçarak duvarları dövüyor :lol: :) ) 30 dk şarja takıp başında durarak bir an önce şarj olması bekliyorum. Emeğinize teşekkür ederim, saygılar...
 
Ynt: Saygılar

Barış kardesim aramiza hoşgeldin :) forumumuz gercekten bu konuda sayili forumlardan dir-zamanla farkedersin :) aldign helikopter nedir ? daha buyuk model almayi dusunuyormusun ?

simulator kumandasi almakla cok iyi etmissin :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Saygılar

Hoşbuldum, Aldığım model i-heli t20, kumandası falan forumda gördüklerimden çok çok basit, yeni ve ileri seviye olan modellerden elbette almak istiyorum ama hemen alırsam yeni öğrendiğim tabirle " kırım" üzerine "kırım" yaşarım diye korkuyorum :), o yüzden simülatör kumandası ile biraz çalışmalıyım sanırım :). Saygılar
 
Ynt: Saygılar

tabiki calis ama model alabilecek durum varsa al vitrine koy aksamlari yanina al yat :) uzeruni ort :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Saygılar

Çeşitli videolar izleyerek ve forumdan okuduğum kadarıyla bir model sipariş vermemek için kendimi zor tutuyorum aslında, tanışma bölümü olması itibariylede burdan bunu sormak istemiyordum ama model olarak ilk seviyeler için tavsiyeleriniz nelerdir? takip ettikçe galiba V911-V922 modelleri arasında seçim yapmalıyım. İşim gereği sürekli arazide bulunduğumdan dış ortamda modelimi kullanmak için yeterince ortam sağlayabilirim. Tercih etmem gereken modeller bunlar mıdır? Bir de bu modellere satın alma için hangi platformlardan ulaşmak daha mantıklı ve maddi olarak uygundur. yabancı sitelerde fiyatlar çok daha uygun ancak güven konusunda neler tavsiye edeceksiniz? Bolca soru sordum galiba :) Saygılar
 
Saygılar

Hosgeldiniz Barış Bey,

Yeni hobiniz hayırlı olsun :thumbup: Umarım bu heyecanınız hiç bitmez ve yeni başladığınız bu hobide güzel yerlere gelirsiniz %p Bu arada forumumuz hakkındaki güzel geri bildirimleriniz için teşekkür ederiz :D

Gelelim ne yapayım kısmına:

Zaten "Yeni Başlayan" kısmını detaylı olarak inceleyeme başlamışsınız ;) Aynen devam. Hemen acele etmeyin, diğer temel konuları da mutlaka okuyun, izleyin :)

Simulatör siparişi çok yerinde olmuş. Bu işin olmazsa olmazı. Model konusuna gelince, bence acele etmeyin biraz daha araştırın. Seçenekler ise forumda zaten detaylı şekilde paylaşıldı. Ama kesinlikle size V911 olmaz, bence hiç almayı düşünmeyin, zira çabuk sıkılırsınız :D

Ya V922 alacaksınız ya da 450 ve 500 sınıfı bir heli. V922 harici bir model seçerseniz, öncelikle kumanda ve şarj cihazlarına ihtiyacınız olacak.

Hangi model, kaç para, nereden alayım......... hepsi ve daha fazlası forumumuzda mevcut ;) Acele etmeden, zevkine vara vara forumu okumaya devam. 2-3 güne kadar zaten fikirler biraz daha oturacaktır :)
 
Saygılar

Sizin ilgi alakanıza ve bu kadar detaylı bir platform hazılamanıza hayran kalmamak mümkün değil :)
bu 450 - 500 sınıfı dediklerinizi araştırabilmem için nasıl bir arama yapmalıyım yani tam isimleri nelerdir, nasıl google da aratmalıyım? :) Saygılar
 
Ynt: Saygılar

ornek okarak en yaygin align trex 450 ve align trex 500

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Ynt: Saygılar

barış saklamaz' Alıntı:
Sizin ilgi alakanıza ve bu kadar detaylı bir platform hazılamanıza hayran kalmamak mümkün değil :)
bu 450 - 500 sınıfı dediklerinizi araştırabilmem için nasıl bir arama yapmalıyım yani tam isimleri nelerdir, nasıl google da aratmalıyım? :) Saygılar
Hep birlikte güzel ve faydalı bir şeyler yapmaya çalışıyoruz :)

Mesut AKIN' Alıntı:
ornek okarak en yaygin align trex 450 ve align trex 500

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Bir sonra ki olası sorunuza da ben cevap vereyim ;)





Ve çok daha fazlası :thumbup:

 
Saygılar

Hoşgeldiniz Barış Bey,

Her hobide olduğu gibi modelcilikte de heyecan bittiği zaman işin keyfi kaçıyor. Bu heyecanınızın hep daim olmasını dilerim. :thumbup:

Forumumuzla alakalı yapmış olduğunuz güzel geri bildirimler için çok teşekkür ederiz. :RCKolik:

Simulatör siparişi vererek bence de hedefi 12'den vurmuşsunuz. %p

Keyifli forumlar. :saygilar:
 
Saygılar

Barış kardeş aramıza hoşgeldin başarılar.
Bu arada İstanbulun neresindensin :saygilar:
 
Saygılar

İstanbul Maltepeden :) Bu sayfayı farkettiğimden beri bir yere ayrılamadım kaç saat oldu ben de bilmiyorum. İnanmazsınız belki ama sadece akşam yemeği için kalktım başından :)

Gecenin sonunda bir adet sim kumandası
Bir adet V922 model, bolca ilgili ve tecrübeli arkadaş, biraz biraz da kafamda canlanmaya başlayan bilgilere sahip oldum, uyumalıyım artık :thumbup: (bir an önce siparişlerim gelmeli :lollol: )

Forumun pek çok videosundan ve yazılarından faydalandım. Yahu tek tek sözlüğü okuyup notlar aldım, ben de kendime şaşırdım ama heycanlanmamak elde değil ki, tekrar ve tekrar saygılarımla :) :RCKolik:
 
Saygılar

Bir kaç bir şey daha yazmak istiyorum aslında, Mehmet ve Türker Bey in video çektikleri ortam eğer evleri ise bugün fazlasıyla ziyaret ettim o evi :lol:

4 kanallı ile 6 kanallı arasında ki farktan kayış aktarmalı-tork tube farkına, flybarless a kadar inceledim, farklarını ilk günüme göre kavradığımı düşünüyorum.

Bu hız beni de korkutuyor :) yarında bu şekilde evde kalma fırsatım olursa galiba sim i çözüp, 6 kanallı ile uçuşlara başlıcam :D :halay: :lol:

Flybarın acemiler için önemli bir parça olduğunu öğrenmişken, flybarless bir V922 siparişi vermiş olmak sizce ilk modelimi havada tutmak için korkmamı gerktirir mi? bu da son sorum olsun :laugh:
 
Saygılar

Hoşgeldiniz Keyifli forumlar kırımsız uçuşlar :saygilar: