SHT - İHA Yayınlanan Talimat / Kayıt ve Diğer Hususlar

Merhaba öncelikle konu ile ilgili teşekkür etmek istiyorum çok faydalı zagi vb model uçakların da kaydını yapmak zorunda mıyız.
 
Arkadaşlar selam
IHA-0 Ticari ehliyet, telsiz belgesi gibi maddeleri gecerekten direk konuya giriyorum. Çünkü saydıklarım bende mevcut. Şimdi yeni talimatnamede okuduğum ve anladığım kadarıyla artık Sivil havacılık sisteminde yeşil alan olarak belirlenmiş bölgeler dışında ( Turkiyenin %99.9 lük kısmından bahsediyorum.) Izin alabilmek için drone sigortası yaptırmak gerekiyor. Yanlış anlaşılmasın uçabilmek değil de izin isteme şartı bu. Allianz sigortadan 3. Şahıs mali sorumluluk sigortası teklifi aldım. Yaklaşık 680 tl yıllık. Ama maddelerinden biri şuydu. "Sivil havacılık ve mülki idarelerce yasaklanan bölgelerde yapılan uçuşlar sigorta kapsamı dışında değerlendirilir." Bolca guldukten sonra mesaj attım. Amacım zaten bu otoritelerce yasaklanan bölgelerde izin alabilmek dedim. Fakat madde değişikliği yapamadıklarını söylediler. Bende yaptırmaktan vazgeçtim. Evimin önü tarla(Istanbul Hadımköy) Ama talimatnameye göre ehliyetim olduğu halde yeşil alan dışı olduğu için izin istemek gerekiyor. Çünkü ticari uçuş kapsamına giriyor. Yeşil alan dışı her bölge.( Yanlışım varsa lütfen düzeltin) Şimdi 3. Şahıs mali sorumluluk sigortasını yaptıran teklif alan, alıpta uçan varsa lütfen bilgi versin. Dji Inspire var bende tozunu almaktan canım sıkıldı. Millet boğaz köprüsünde sırıta sırıta izinsiz uçuş yapıyor. Ben kurallara uyup ceza yemeyeyim diye boş alanda uçuş yapamıyorum. Az kaldı meclis önünde yazar kasa kıran esnaf gibi gidip Shgm'nin önünde inspire parcalicam. Canım çok sıkılmaya başladı. Artık şu işin adını koysunlar. Neyse çok doluyum arkadaşlar. Sizlere iyi uçuşlar. Cevaplamayı unutmayın lütfen.
 
Daga önce sigortasız izin veriyorlar miydi ki? Sghm izni hemen onaylıyor ama yerel onay 1 ay falan bekleyip sonra otomatik red oluyor zaten.
 
Daga önce sigortasız izin veriyorlar miydi ki? Sghm izni hemen onaylıyor ama yerel onay 1 ay falan bekleyip sonra otomatik red oluyor zaten.
Önceki talimatta az kalabalık ya da kalabalık olmayan bölgelerde sportif uçuş için kırmızı alan dışı olmak ve gerekli diğer kurallara uymak şartıyla izin almaya gerek yoktu. Yanı dağ ,bayır ,çayır, çimen cekebiliyoduk. Şimdi hiç bir yerde uçuramazsın diyolar.
 
Evet öyleydi ama hemen hemen her şehrin valiliği benden habersiz hiç birde ucamazsin diye genelge yayimlamisti. İstanbul dahil.
 
Valilik kendi işine baksın ya. Zaten konuyla ilgili bi cacık bilmeyen adamlara verirsen yetkiyi geleceğimiz nokta buydu. Ama suçun büyük bölümü gerzek gerzek orada burada uçup ceza yemeden ülkesine dönenlerde. Biz kalanlarda burda cefasini çekiyoruz. Az önce youtubeda bi video ızledim. Adam koskoca Airbus A330 un alçalma hattına girip pişkin pişkin inişini çekmiş. 300 kişinin hayatını hiçe sayarak.
 
Ama suçun büyük bölümü gerzek gerzek orada burada uçup ceza yemeden ülkesine dönenlerde. Biz kalanlarda burda cefasini çekiyoruz. Az önce youtubeda bi video ızledim. Adam koskoca Airbus A330 un alçalma hattına girip pişkin pişkin inişini çekmiş. 300 kişinin hayatını hiçe sayarak.
Sadece bizde değil tüm dünyadaki bu tür dallamalar :angry: nedeniyle olaylar bu noktaya kadar geldi :(
 
  • Üzüldüm
Tepkiler: Hakan Ülgenalp