Sıfırdan Modelciliğe

Simülasyon kumandası- Kumanda- Heli arasında kaldım

Herkese tekrar merhabalar... Herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun...

En son simülasyon kumandam ve Phoneix 3.0 da kalmıştım:) Öncelikle Foruma ilk geldiğim günden beri somut yardımlarını esirgemeyen Rasim Öztürk Bey'e, özelden sorularıma sıkılmadan cevap veren Emre Kaman Bey'e, konuma verdiği cevapla beynimde ışıklar yakan :) Ergün Gürer Bey'e özellikle teşekkür etmek isterim.. Sim kumandasını temin ettim arkadaşlar.. Phoneix'i de önce windows 8 e kurmaya çalıştım ancak açılmamıştı. Ergün Bey'in yaptığı birkaç açıklamayla Sim'i evdeki XP kurulu diğer bilgisayarıma kurmaya karar verdim. Kurulum sonrası program sorunsuz çalıştı. Şu an sim çalışmalarına başladım. Kumanda ve Heli sorunumu da Emre Bey'in yardımlarıyla halletmiş sayılırım. Diğer arkadaşların cesaretlendirici yorumlarına da ayrıca teşekkür etmek isterim. Yeni konu açmalımıyım bilemedim ama ben sürecimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Olmazsa bu konu başlığı altında devam edebilirim. Sizin görüş ve önerileriniz benim için çok değerli... Ana ekipmanları edindikten sonra yardımcı ekipmanları da zamanla edineceğim... İlk gerçek uçuşa kadar hepsini tamamlamayı planlıyorum..
İnşaallan uçuşun videosunu yada fotosunu paylaşacağımız günler de gelir:) Ben profesyonel haber kameramanlığı yapıyorum... Ama terzi kendi söküğünü dikemez olayı malum.. İnşaallah bu video ve foto işi gerçek olur:)
Ben biraz sim çalışayım:) Saygılar...
 
Simülasyon kumandası- Kumanda- Heli arasında kaldım

Fatih Başaran' Alıntı:
... Ben biraz sim çalışayım:) Saygılar...
Tebrikler Fatih bey, modelciliğin en zor aşamasını atlatmışsınız. :thumbup: Benim gördüğüm karıyla en zorlu evre aktif bir sim edinebilmek kısmı.

Bundan sonrası kendiliğinden gelecektir. Ben olsam W977, Hi-Sky 100S gibi bir mikro model edinir, simle beraber uçuşlara da başlardım. :RCKolik:
 
Simülasyon kumandası- Kumanda- Heli arasında kaldım

Taşekkürler.. Ay sonu görev için Çin e gidiyorum Türker bey... Orda bakmayı planlıyorum...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Simülasyon kumandası- Kumanda- Heli arasında kaldım

Herkese tekrar merhabalar... Kısa bir aradan sonra tekrar burdayım.. Yeni bir konu açmak istemediğim için kendi konumda devam edip bir takım konularda fikirlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.. Temmuz sonunda Çin'e yaptığım seyahatten malesef elim bomboş olarak döndüm. Türker Bey'in tavsiyesiyle V977 alacaktım ancak Pekin benim için tam bir hayalkırıklığı oldu.. Bu işlerin merkezinin Şangay olduğunu orada tecrübe ettik ve öğrendik.. Velhasıl 977'yi artık internet üzerinden siparişle alacağım. Şu an yoğun bir şekilde sim çalışmalarım devam ediyor.. Modelciliğin bir derya olduğunu tanışma yazımda yazmıştım. Simülasyon tecrübem bana bir kez daha öğretti. Sim çalışmaları ders kitabı çalışmak gibi. Kitabı çalışırsın çalışırsın sonra aklına birşey takılır önceki sayfalara geri döner bir tekrar yaparsın. Bu anlamda benim önceki sayfalarım RCKolik sayfamız oldu. Sim çalıştıkça birebir yaşadığım sıkıntıları, hataları, eksiklikleri forum sayfalarının arasında tek tek buldum. Bir model sahibi olmanın çok basit ama onu uçurmanın çok zor ve zahmetli bir çalışmanın sonucu olduğunu anladım.
Rasim Bey'in tavsiyesi Emre Bey'in yardımlarıyla yine onun olan Gaui X3'ü aldım.. Önümüzdeki günlerde malesef Emre Bey X3'ünden ayrılmak zorunda kalacak :) Sorularıma verdiği güzel cevaplar için teşekkür ediyorum kendisine.. Kendi elleriyle topladığı modeline gözüm gibi bakacağımı belirtmek istiyorum..
Belirttiğim gibi Simülasyon eğitiminin önemini kavramış ''taze'' bir modelci olarak henüz modeli uçurmayı planlamıyorum.. ''Evet, tamam''
dediğimde inşaallah karşınıza güzel video ve fotoğraflarla çıkmak istiyorum.. Uçurmaya karar verdiğimde Ankara'daki modelci arkadaşların yardımlarını benden esirgemeyeceklerini umarak hepinize iyi akşamlar diliyorum... Saygılar...
 
Simülasyon kumandası- Kumanda- Heli arasında kaldım

Fatih Başaran' Alıntı:
Bir model sahibi olmanın çok basit ama onu uçurmanın çok zor ve zahmetli bir çalışmanın sonucu olduğunu anladım.

Çok doğru :saygilar:
 
Simülasyon kumandası- Kumanda- Heli arasında kaldım

Fatih bey sizi izlemeye devam ediyoruz. :thumbup: Ben güzel sonuçları gördüğümde şaşırmayacağım diye tahmin ediyorum. ;)
 
Simülasyon kumandası- Kumanda- Heli arasında kaldım

Gerçekten sim çalışması pilotaja inanılmaz katkı sağlıyor, ne zaman 3-5 gün düzenli sim çalışsam uçuşumda anında fark yaratıyor, ama gel gör ki halen düzenli çalışma alışkanlığı edinemedim. Disiplinli sim çalışan arkadaşların çok kısa sürede ilerlediğini görüyor, "kıskandıran" uçuşlarını keyifle izliyorum :) Sim candır.

X3'e gelince, yanımda şu anda, bakıp bakıp tekrar seviyorum :D Ama yeni yuvasında da çok sevileceğini biliyorum, ilk model, hele böylesi sevilmez de ne yapılır :D Keyifli ve kırımsız uçuşlar... :)
 
[Foto]: Sıfırdan Modelciliğe

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar... Uzun bir aradan sonra kendimle ilgili gelişmelerden haber vermek istedim.. Foruma kaydolduktan ve sim çalışmalarına başladıktan sonra hergün düzenli olarak forumu ve hobimizle ilgili detayları araştırmaya devam ettim.. Konu başlığı tam beni tarif eder bir halde şu an. Çünkü ben modelciliğin detaylarıyla ilgili en ufak bir fikre sahip değilken 'RCKolik' ve tabiki sizler sayesinde pekçok bilgiye sahip oldum, oluyorum.. Teşekkürler.. Bu süreçte Emre Kaman kardeşimin Gaui X3'ünü satın aldıktan sonra gerekli alet edevat ekipmanla ilgili çalışmalar yaptım.. Pekçok ekipmanı yurtiçi ve yurtdışından temin ettim sayılır.. (Kumanda hariç)Kumanda çözümü uzayıp forumdaki 'V977 fiyatı düştü' ihbarını alınca Ankara'da Eren Hobi'ye bizzat giderek yerinden aldım.. Artık bir 977 helimde oldu. Birkaç uçuş yaptım ancak batarya sadece bir tane.. Simülasyon deneyiminden sonra ayakları titreten ilk gerçek uçuş deneyimimi de yaşamış oldum. Heyecan vericiydi. Hemen yurtdışından batarya ve yedek parça siparişlerini verdim.. Şimdilik bir bataryayla idare edicem. Zaten herkeste olduğu gibi şehitlerimizin acısı, içimdeki bazı heveslerin önceliğini erteliyor. Bu dönemde Arda Erkan kardeşimle tanışmak fırsatım oldu. Kısa bir sohbetti ama inşaallah uzun soluklu muhabbetlerimiz de olucak.. Bütün bunları yazmak için yeni bir başlık açmak yerine kendi konumda isim değiştirerek devam etmek istedim.. En kısa sürede uçuşumla ilgili bir videoyu da sizlerle paylaşıcam.. Herkese selamlar, iyi akşamlar... Saygılar
 

Ekli dosyalar

  • GetAttachment.jpg
    GetAttachment.jpg
    15.1 KB · Görülme: 7