Simulatör ve Kumanda tavsiyesi

Katılım
8 Eyl 2019
Mesajlar
5
Tepkime puanı
4
Yaş
37
Konum
adana
İlgi Alanı
Hepsi
öncelikle merhaba üstadlar.
bu işe yeni başlıyacam formda mehmet bey devamlı simulatör egitimi olmazsa olmaz demek istiyor haklı olarak ilk aldıgımız uçagı kırmıyalım diye .
sorularım şunlar
1. kumanda almak istiyorum yeni 2019 sürüm profesyonel ugraşmayı seviyorum çözerimde .
2. aldıgım kumanda her türlü rc ye uyum saglarmı
3. aldıgım kumanda ilk olarak bilgisayarda simulatörde ögrenmek için kullanacam.
4.güncel simulatör en iyisi hangisidir.
yani güncel iyisinden prosfesyonel kumanda alıp sonra simulatörde ögrendikten sonra o kumandayla her türlü rc aracını çalıştırmak ve kontrol etmek istiyorum .

formu inceledim çogu simulatör konuları geçmiş yıllardan kalma yardımcı olursanız sevinirim tşkler şimddiden
 
Öncelikle küçük bir ricamız olsun. Lütfen konu başlığını dikkat çeksin diye gereksiz yere uzatmayalım :) Kısa ve sade başlıklara da cevap veriyorzu merak etmeyin :D

Gelelim sorularınız cevabına:

1- Bu işe yeni başlayan birisi olarak bence şu aşamada ihtiyacınızı görecek ekonomik bir kumanda işini görecektir. Gereksiz yere aşırı para harcamaya gerek yok.

Belki fiyatlardan haberiniz yoktur. Mesela şöyle güzel bir kumanda alayım derseniz : $300- $400 + Gümrük (%20) + $30 kargo gözden çıkarmanız lazım

Şu aşamada uçak uçuracağınızı düşürsek 4 kanal bir kumanda size hayli hayli yeter.

Marka ve model özellikle belirtmiyorum. Kumanda zevk ve bütçe işi olduğu için sizin kendinizin karar vermesi en güzeli.

2- Profesyonel kumandalara ilave alıcı alarak, istediğiniz RC modelde kullanabilirsiniz. Bu tüm kumandalar için geçerli. Yeter ki kumanda ve alıcı aynı marka yada aynı haberleşme protokülü kullansın.

3- Aldığınız kumandayı simde kullanabilmek için dongle dediğimiz USB takılan bir cihaza ihtiyaç var. Detay için



4- Güncel sürüm simulasyonu lisansız kullanamazsınız. İlla son sürüm olsun derseniz Real Flight lisansını almanız lazım

Bunun haricinde dongle ile kullanabileceğiniz Real Flight (RF) 7 ve Phoenix işinizi görecektir. Bunların indirme linklerini özelden birazdan sizinle paylaşıyorum.




NOT: Eski tarihli SIM konuların %90 hala güncel, içiniz rahat olsun ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: halil durmuşoğlu
Sevgili Mehmet kardeşim aslen helikopterci olduğu için sanırım uçağı biraz küçümsüyor. :D :p Dört kanallı kumanda yeter diyor. Ben buna katılmıyorum.

Bugün piyasada dört kanallı olarak bulunabilecek kumandaların hemen tümü oyuncak düzeyinde. Birçok ayar imkanından yoksun.
Ama yeni başlarken hesaplı bir kumanda ile yola çıkma önerisine tamamen katılıyorum.

Aslında ideali, tanıdık birinin kullanım dışı ama sorunsuz kumandasını satın almaktır. Bu işte ne kadar kalıcı olunacağını en baştan anlamak pek mümkün değil. O nedenle en baştan pahalı bir kumandaya para yatırmak mantıklı olmaz. En kaliteli kumandayı da alsanız sonradan satmak istediğinizde hiçbir zaman değerine satamazsınız.

Eskiden kumanda denildiğinde Futaba, Hitec, JR vardı. Bugün ise uzakdoğudan birçok üretici gayet güzel kumandalar yapıyorlar. Bunlar değerlendirilebilir.

Kumanda seçiminde bence en önemli kriterlerden biri sisteme uyumlu alıcıların fiyat ve erişilebilirlikleridir. Güncel 2.4 sistemlerde herhangi bir vericiyi herhangi bir alıcı ile kullanamazsınız. O nedenle üst düzey bir kumanda sistemi alırsanız alıcıların da ciddi bir maliyet oluşturacağını bilmelisiniz.

Simülatör konusunda ben hep spesifik olarak simülatör için kullanılacak kumandaları öneriyorum (USB bağlantılı kumandalar var). Bunlarla kullanılabilecek eski sürüm simülatör yazılımları bulunabiliyor. Bu yaklaşım, ana kumandanın simülatörde kullanılarak eskitilmesini önlüyor. Zira kumanda iki önemli mekanik aksam yani gimbal içeriyor ve bunlar ne yazık ki eskiyebilen elemanlar.

Bu arada simülatörden beklentilerin doğru konulmasında da yarar var. Simülatörlerin en son sürümleri ile eski sürümleri arasında aslında temelde fark yok. Görseller üzerinde oynanıyor genellikle. Yeni sürümler drone vs gibi nispeten yeni hava araçlarını da destekliyor. Ama bence gereksiz. Simülatörden kumandaya alışmak için faydalanmalısınız. Özellikle de size doğru gelen modelde doğru kumanda vermeyi öğrenmelisiniz. Bunun dışında üç boyutlu görüntü olmadığı ve görüş alanı kısıtlı olduğu için hiçbir zaman gerçek uçuşun yerini tutmayacaktır. Tabii ileride, bazı özel hareketlere çalışmak için de simülatör kullanılabilir ama dediğim gibi uçak için simülatörün vereceği en önemli şey kumanda ve yön aşinalığıdır. Ne yazık ki en kaliteli simülatör bile uçuş mekaniğini gerçeğe uygun olarak veremiyor. Zaten vermesi de beklenmemeli. Çünkü orada uçurduğunuz modelin bire bir aynısını gerçekte bulup uçurmanız söz konusu değil. En basitinden ağırlık merkezindeki 1 - 2 cm oynama bile uçağın karakterini belirgin olarak etkiliyor. O nedenle simülatörden gerçek uçuş deneyimi beklemek doğru değil. Tüm bu nedenlerle illa da en son sürümleri kullanacağım diye kasmaya gerek yok.
 
zaman ayırıp yazdıgınız için ayrı ayrı tşkler üstadlar.
aklınızda bana 6 kanallı kumanda isimlerini yazarmısınız rica etsem linki varsa daha iyi olur.