Skywalker 1900 Karbon Kuyruk Fpv Zoom Kamera Tavsiyesi

okarinli

Yeni Uye
Katılım
23 Eyl 2015
Mesajlar
29
Tepkime puanı
0
Yaş
32
Öncelikle herkese selamlar. Alışveriş listesi hazırlama aşamasında olduğum uzun menzilli uçuşa elverişli fakat 5-10 km Yarıçapında kullanabileceğim bir Skywalker 1900 karbon kuyruk fpv uçağı toplama aşamasındayım. First Person View uçuşlarında ilk insan gözünden gezinti uçuşları yapabilmek için Sony Super HAD CCD 600TVL FPV IR Block Camera (Link: http://www.surveilzone.com/fpv/fpv-camera/sony-super-had-ccd-600tvl-fpv-ir-block-camera-2.8mm-lens) kamerayı kullanmayı düşünüyorum fakat ayrıca bazı özel uçuşlar için de örneğin 250 metre mesafeden yer yüzünü netleyebilecek mümkünse gece görüş özellikli ama mutlaka 20x üzerinde optik zoom yapabilen bir kamera da ekstradan almayı düşünüyorum. Uzun araştırmalarım sonucu bir karar veremedim ve siz değerli üstadların bu konuda tecrübelerine ihtiyacım var. Sizce Skywalker 1900 karbon tail modeli için önceliğim 20x ve üzeri optik zoom kabiliyetine sahip, model için hafif ve gece görüş özellikliği de olan bir kamera için sizin tavsiyeleriniz ne olurdu? Gece görüşü olmasa da zoom kabiliyeti mutlaka olmalı ama gece görüşü önceliğimdir. Şimdiden değerli görüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Saygılarımla...

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Uzun menzilli ancak genellikle 5-10 km yarıçapında kullanılacaktır.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
FPV 30X Zoom 700TVL 1/3 CCD High Speed Camera. Sakıncalı olabileceğini düşünerek link vermedim. Google dan bu şekilde bulunabiliyor.

Bu veya buna benzer bir çok kamerayı kullanabilirsiniz. Gece görüş özelliği yok. Ayrıca 5x den sonra ben kamerayı elimde bile titretmeden tutamıyorum. Iyi bir gimbal sistemine ihtiyacınız olacağı kesin. Yoksa yerde hiç bir şeyi göremezsiniz.

gece görüş özelliği var diye satılan bir çok kamerada ir led ile aydınlatma yapılarak görüş sağlanıyor. Bu sistem 250 metre mesafede işe yaramaz. 50 metrede belki. Normal bir kameranın çekim alanını ir led ile aydınlatıp aynı sonuca da ulaşırsınız.

Fpv flir camera diye ararsanız Termal kameralar Karşınıza çıkar. Fiyatları çok yüksek. Ağırlık konusu da skywalker için problem olabilir. Belki Hafif Olanları üretilmiştir, araştırmak lazım.

Bir de asker olarak kullandığımız gece görüş gözlükleri ve dürbünleri var. Gündüzleri ve gece ay ışığı olmadığı zamanlarda Performansı düşer. Onlardan bulunup kullanılabilir belki.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Anladım Semih Bey ama bir şekilde en uygun olanını seçip fiyati da yaptığı işe göre uygun olursa alır denerim, teşekkür ediyorum ilginiz için.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi