SM600 İlk Simülasyon Denemesi

Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
78
Tepkime puanı
220
Yaş
32
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Heli
Bu akşam sonunda SM 600 Simülasyon Kumandama kavuştum. Hiç pratik yapmadan trainer bir uçakla çalışmalara başladım. Hemen sizinle ilk videomu paylaşıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ömer Serdar Aytar
Link yeniden düzenlenmiştir. Aksaklık için kusura bakmayın, yorumlarınızı bekliyorum
 
Kullandığın simülasyon programı Phoenix mi, tam emin olamadım sorayım dedim.

Bir de uçuş sırasında kumandayı da ekrana yansıtırsan yorum yapacak arkadaşlar, daha doğru yorum yapabilirler.

Yorumları ben işin üstadlarına bırakayım :) @Sumer Yamaner, @Özgür Evren Varol, @Rifat K, @Ömer Erkan

Benim fark ettiğim en büyük hata dönüşlerde aşırı Aileron veriyorsun, bu nedenle model irtifa kaybediyor. Dönüşlere Rudder desteği eklersen daha az aileron ile aynı çapta dönebilirsin.
 
Similatör programı Phoneix evet. Uçuş sırasında kumandayı yansıtmak için biraz kurcalamam gerekiyor :). Aslında Türker Bey eğitim videolarında Aileron ile dönüş yapılması gerektiğini söylüyordu, yanlış hatırlamıyorsam. Yanlışsa düzeltin lütfen. Şuan için Rudder ile sadece taksi yaparken yönlendiriyorum. İrtifa kaybetme durumu da şöyle ki, modele tam gaz verince elevatörden hamle yapmasam dahi yukarı gitme eğiliminde bulunuyor ve ben de gazı biraz daha kısıp öyle stabil halde uçuş yapmaya çalıştım. Çok yükselmesini istemediğimden de elevatörle bir miktar aşağı hamle yaptığım için de irtifa kaybediyor. Tabiki bu similatöre giriş yaptığım gibi ilk uçuşum. Gelişmemi görebilmek için sıfır olduğum anki uçuşumu kayıt altına almak istedim.

Yorumlarınız için de şimdiden teşekkür ederim.

İyi bir haftasonu dilerim
 
Son düzenleme:
Alanım uçak değil ama amcamdan biliyorum. Bu dalgalanmalar gayet normal. Hatta ben Rf8'de 3d uçağı ile uçarken bile oluyor bu. Pilotaj geliştikçe onu hissetmeyeceksiniz.
Gyro bulunan uçaklar daha stabil uçuyor ama training uçağına takmak ayrı bir durum olur diye düşünüyoeum. Yanlışım varsa affola. :saygilar: