Sony Effio Kamera yardım

Sony Effio Kamera yardım

Yunus EMRE ŞAHİN' Alıntı:
İrfan Abi kargoyu aldım çok teşekkür ederim :D.Ben aras kargodan bekliyordum gittim görevliyle beraber bütün kolileri inceledik çıkmayınca yarın gelir dedim akşam üzeri arkadaş söyledi yurtiçi kargo ile gelmiş ona bırakmışlar.sistemi İlk önce Tv ye taktım çok güzel görüntü aldım çok sevindim ben 4 ay dır bu görüntü almaya çalışıyorum :D.Hemen topladım sistemi quada yerleştirdim easycap ile leptoptan çekim yaptım kumanda alıcısının anteni kopuk olduğundan fazla güvenemedim kendime arada bir kopuyor bağlantı elimden geldiğince görüntü almaya çalıştım ama pek becerikli olamadım videodan da anlaşılacağı gibi:) kare kare ilerliyor görüntü bunun nedeni nedir acaba easycap tenmi başka birşeydenmi.Görüntü 1.15 de az biraz iyi ama genelde berbat neyse ilk fpv uçuşum yavaş yavaş düzeltirim :)Senin yardımın olmasaydı bu sistemi kullanamazdım ben hepsi yandı sanıyordum meyerse 1 kablo bağlantısı yüzünden görüntü alamıyormuşum.Çok sağol irfan abi çok çok teşekkür ederim tekrardan. :saygilar:Video berbat ama 1.15 gibi biraz düzeliyor görünende benim ev zaten :) ayrıca çok titreşim var quadda peravne balansıda yaptım ama düzelmedi nasıl halledecem bilmiyorum.

Ne demek Yunus kardesim. Benim icin bir zevkdi.
Simdi oncelikle kullanmis oldugun antenlerle duzgun bir goruntu almayi aklindan cikar. 5.8 ghz sistemi alici verici acisindan cok hassas bir sistemdir. Belki duymussundur araya yaprak girse goruntun gidiyor diye. Tam olarak dogru degil bu soylenen ama sistemin hassasligini vurgulamak icin soyluyorum. Simdi senin antenlerin dunya duzlemi uzerinde birbirlerine paralelken en iyi goruntuyu alirsin ancak bu mumkun degil. Sana tavsiyem alici ve vericinin her ikisinde birden circular polarize anten kullanman. Clover leaf filan diye geciyor googleda ararsan benzer anten cesitlerini bulabilirsin.
Birde sana tavsiyem quadi bir arkadasinin eline verip uzak mesafeden anten pozisyonu degistirerek (quad) goruntuyu kontrol etmen. Eger goruntude bu tip bir sikinti yine varsa muhtemrlen ya anten kaynakli yada easycap. Easy capden kaynakli olup olmadiginida aliciyi evde lcd ekrana baglayip yine ayni sekilde test edebilirsin.
Bir diger ihtimalde girisim-parazit-interference. Bu konu biraz karmasik ve bir cok ihtimal oldugu icin simdilik deginemiyorum. Malum yarin yolculuk var. Sen bu soylediklerimi oncelikle test et ben sana daha sonra yine yardimci olurum.
Kusura bakmayin biraz karmasik oldu ama aceleyle ancak bu sekilde yazabildim
 
Sony Effio Kamera yardım

Öncelikle gözün aydın Yunus :thumbup: Demek aslında hem verici hem de alıcı düzgün çalışıyormuş :halay: Irfan kardeşimize de verdiği destek ve ilgi için gerçekten teşekkür ederiz :bravo:

Video izledim gerçekten görüntü çok fazla kayıyor :embarras: Neyse ki Irfan var ;) Tavsiyelerini sıra ile dene bakalım, çözüm hangisi olacak, merakla bekliyoruz ;)