[Urun]: Sony A Mount Lens

miki

Hezarfen Team
Katılım
14 Ağu 2013
Mesajlar
403
Tepkime puanı
1
Yaş
35
Herkese iyi Günler forum daki arkadaşlar dan bir ricam olacak

elimde kullanmış olduğum sony a58 slr foto makinası var elimde 18-55 ve 55-200 lensleri mevcut yurt dışından birde lens siparişi geçmem gerekecek ama daha henüz lens denemedm özellikle video çekimleri için lazım

35 mm yada 50 mm lik lenslerde karar kıldım ama kalite ve kullanımı nasıl deneyemedim için sipariş vermedim eğer forumda sony a mount lens kullanan arkadaşlar var ise bu konuda yardımlarını rc edicem veya buluşma imkanımız var ise kısa sürelide ve deneyip kısa bir çekim yapıp denemek isterim

şimdikten tşk ederim
 
[Urun]: Sony A Mount Lens

bu işlerden hiç anlamam ama sanırım aşağıdaki video 35mm sony lens dslr makina test videosu

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
[Urun]: Sony A Mount Lens

Selam. Ben sony kullanmadım ama bi önerim olacak. Sizin kameranız APS-C sensörlü sanırım. Yani full frame değil. Dolayısıyla 50mm biraz dar kalır diye düşünüyorum. 35 mm daha isabetli olur diye düşünüyorum.
Ben bi ara canon 60d için manuel lens almıştım. Adaptörle kullanılıyordu. Pentax super takumar 35mm f1.4 lens. Video için gayet iyiydi. Sonra Teknoseyir.com da Murat'a satmıştım. Videolarında kullanmışlardı.
Eğer sony için de adaptör varsa manuel lensler de bi seçenek olabilir. Kaliteli ve ucuz olurlar
 
[Urun]: Sony A Mount Lens

Ama şu da var sizin makine sanırım video çekerken otomatik odaklıyor. Onun için manuel lens düşünmeyebilirsiniz.
 
Cahit bey tesekur edrrim alaka icin makina da ve lens de af var govde de manuel lens dede sikinti olmuyor genelde videolari manuel cekiyorum cunku havada heliyi bulana kadar gidiyo geliyor :) o yuzden genis aci bi lens ile bu af yakalama isini cozmeyi dusunuyorum tedirginligim de crop makina olmasindan dolayi lens mm ile makina carpani gercekte ne kadar fark ettirecek onu merak ettim takumar lens guzel gercekten fiyat makul ise bi bakim ebaydan alirim elimde dursun :)

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
[Urun]: Sony A Mount Lens

1.6 çarpanlı sensörde 50mm lik lens full framedeki 80mm gibi çalışır. Özellikle heli çekimlerinde sıkıntılı. Hatta 35 mm de dar kalabilir. Bence 18-55 lensde 35mm ye ayarlayıp deneyebilirsiniz. Duruma göre 24mm lere de bakanilirsiniz. O zaman da fiyat artar sanırım.
Yalnız Takumar lenslerde optiklerde sararma olabiliyor. Mümkünse sararma olmasın. (Olsa da beyaz dengesi ile çözülebiliyor) diyafram bıçaklarında yağlanma olmasın.
 
Tsk edrrim bi arastiralim bakalim olmadi prime lenslere de bi bakim hangisi uygun olursa birini halledim yada stock lensi 24 mm gore bi ayar yapcaz artik

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi