Spektrum dan yeni NX serisi

Mustafa Hacılar

RcFanatik
Katılım
13 Haz 2015
Mesajlar
3,387
Tepkime puanı
4,769
Yaş
39
Konum
Mardin
İlgi Alanı
Heli
Spektrum kumandaların yen bir serisi geliyor. Nx6, Nx8, ve Nx10 olarak 3 yeni kumanda spektrum ailesine katılıyor.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Link:



Alan çıkar mı bizim buralardan bilemedim ama hayırlı olsun bakalım.
 
Son düzenleme:
Alan çıkar mı bizim buralardan bilemedim ama hayırlı olsun bakalım.
Elimizdeki DX9 ile kıyaslarsak, renkli ekran ve Wifi en büyük farklar olarak gözüküyor kardeşim. Şöyle bir video da yapmışlar, onu da ilave edelim

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Renkli derken ben sadece mavi, yeşil, kırmızı/turuncu gördüm gibi abi ama ?

Mesela modelimizin çekilip wifi veya hafıza kartı üzerinden atılan bir fotoğrafını koyabiliyor muyuz? O kadar renkli midir yoksa 5 renkli midir?
O kısmı hızlı geçmişler ? pek detay vermemişler :D

  • Backlit 3.2”, 320x240 display screen with multiple color palette choices and user customizable colors
 
Fiyat mantıklı düzeyde. Gerçi parası dolar karşısında erimiş bir ülke için pahalı sayılabilir ama dolar olarak bakarsak mantıklı.
Haydi katlanabilir anten de biraz zorlamayla mantıklı bulunabilir. Eee sonrası???
Hall sensörlü gimbal neredeyse giriş seviyesi kumandalara takılıyor artık.
Bir kumandanın WiFi özelliği olmasının nasıl bir faydası olabilir?
Sayfadaki fotoğrafta ekrana bakın. P51 Mustang yazıyor. Bir de ekrandaki uçağa bakın!!! :D :p :D :p
Tek hoşuma giden tarafı 6000 mAh pil. Benim kumandamda 3500 mAh pil var ve neredeyse 3 ayda bir şarj ediyorum. Bunu demek ki altı ayda bir şarj etsek olacak. :D :)
Ama 500 mA limitli bir USB portundan 6000 mAh pili şarj etmek kaç saat sürer acaba?! :D :D (Tamam tamam USB-C var biliyorum).
Cep telefonu üreticileri telefonları giderek fotoğraf makinesine çevirdiler. Bunlar da yenilik yapabilmek için epey bir takla atıyor anlaşılan.
Bence böyle bir kumandada daha derin teknik detay gerekir. İçinde kaç işlemci var örneğin? Tek işlemci ise sıkıntı. Zira uçuşta bir hata verdiği anda ciddi sorun yaşanabilir.
Bir de çözünürlüğü 2048'miş. Gerçi 1024 çözünürlük bile ne kadar gerekli tartışılır (uçak tipi kumandalarda gaz kolu tırtık sayısı 26 civarında ortalama, yani mekanik çözünürlük 26!!!). :D Ama ilginç olan, senelerce önce çıkmış Hitec Aurora 9X'in çözünürlüğü 4096!
Kısaca belli ki Spektrum epey bir ıkınmış... :yuppi:
 
Bence yenilik için uğraşmamışlar,
aksine, sadece renkli ekranlı bildiğimiz roller ile bir kumanda yapmışlar. DX9'un yerine çıkmış bir model bence.
Çünkü kocaman ekranlı dokunmatik ve kasan saçma sapan modeller istemiyor artık insanlar, eskisi gibi sorunsuz ve kullanışlı kumandalar istiyorlar, renkli ekran da olursa fena olmaz cinsinden.
Vcontrol kullanmıyor olsam radiomaster t16pro kullanırdım, onu bulamazsam da bunu alırdım. Bence mantıklı kumanda ve uzun süre Spektrum kullanıcılarına hizmet edecek.
Muhtemelen kullanıcıya ekran dizayn etme de sunacaklardır bununla, gayet güzel olur bu da olursa.
 
İlgimi çeken diğer önemli fark anten artık katlayabiliyor. İyi mi kötü mü kullanım sonrası ortaya çıkacak bir şey :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Katlamaya,falan uğraşacaklarına komple kaldırsalarmış , önceki futaba, şimdi ki kumandam da anten yok ne olmuş yani mis gibi çekiyor.
 
Yeni bir kumanda aldım. Kumanda standartta 20 km menzil veriyor telemetri dahil. Otg kablosu veya bluetooth ile tablet veya telefona bağlanıyor tüm verileri okuyorsunuz. Spektrumdan da oldukça ucuz. Radiomaster ve jumper'ın kumandaları her marka kumandanın alıcıları ile çalışıyor. Artık multi fonksiyonel ve yüksek menzilli kumandalar ön planda. Sümer abinin dediği gibi spektrum epey ıkınmış. Yeni kumandadan sonra elimde ki dx8 gen2'yi satıp yerine jumper veya radiomaster almayı düşünüyorum..
 
Dx serisinin makyajlı versiyonu gibi görünüyor bu seri teknik anlamda fazla bir yeniliği yok belli, otomobillerdeki makyajlı kasa yeniliğine ! Benzettim bende
Wi fi olayı sanırım simülasyon kullanımında işe yarayacak kablosuz olarak, katlanabilir anten - tamamen anten kasaya gömülü olsa daha iyi olurdu - biraz renkli ekran, uzatılmış pil ömrü olmasa da olur özellikler bana görede... Ama siyah rengi seviyorum bu spektrumda siyah olsuz üç kuruş fazla olsun diyebilirim bu açıdan :)

Dx serisinin yerine mi geldi yoksa dx lerde devam edecek mi onuda merak etmiyor değilim açıkçası,

Spektrumda belki çok kişi memnundur ama benim silindir kontrolcü (roll) konusunda sıkıntılarım var ilk geldiği günden beri düzgün çalışmıyor bendeki de keşke onuda değiştirselermiş;D
 
Spektrumda belki çok kişi memnundur ama benim silindir kontrolcü (roll) konusunda sıkıntılarım var ilk geldiği günden beri düzgün çalışmıyor bendeki de keşke onuda değiştirselermiş;D
Roller bence en hızlı kullanılan kontrolcü,
Düzgün çalışmıyorsa çok uyguna değişebiliyor, hem de soketli, lehim filan yok,
dx9 canavar ya, hala severim.
Sanırım bulunması zor baktım da, ama emekliye ayrılacak bir dx6 ile değiştirilebilir mi belki?