spirit pro yön problemi

CagriErdogan

Yeni Uye
Katılım
8 Şub 2015
Mesajlar
18
Tepkime puanı
35
Yaş
37
Konum
Ankara
İlgi Alanı
Heli
Arkadaşlar merhaba,

Spirit pro üniteyi modelime monte ettim. Ayarları yaptım ama yön problemi ile karşılaştım. Servo yönlerim doğru gözüküyor fakat modeli sağa veya sola yatırdığımda swash kendini düzelteceğine o yöne doğru eğiliyor. Ayrıca kendini düzeltme hızı çok yavaş gibi geldi bana. Fotoğraf ve videolar ile durumu paylaşıyorum. Yorum ve desteklerinizi bekliyorum.

Ünitenin montaj yönü;

You must be registered for see images attach



Montaj yönü seçimim horizontal 0, swashplate seçimim ccpm 120

You must be registered for see images attach


Kumandadan swashplate seçimim 1sNorm

You must be registered for see images attach


Servo yönlerim: video
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Horizontal 0 için swash ın kendini düzeltme tepkisi
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Horizontal 180 yaptığımda swash ın kendini düzeltme tepkisi
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
şöyle yapın ünite montaj yönü ve fiziki kurulum yönü doğru ama öndeki servoların yerlerini değiştirin ve kumandadan ters yönde işaretleyin. o zaman kumanda yönünüz değişecek ve ünite ortalamasıda normale dönecektir umarım anlatabildim.

basitçe şunu yapın ve geri kalan her şeyi ona göre ayarlayın. öndeki iki servonun yerlerini değiştirin. geri kalanları buna göre ayarlayın.

eger söküp değiştirmek istemiyorsanız şunu yaparbilirsiniz spirit te servo menüsünde o iki servoyu reserve yapın ve ondan sonra kumandanızda reserve yapın.
 
Mustafa Hocam tesekkurler, dediğiniz gibi yaptım düzeldi sonunda. Kumandadan komut verip stigi biraktigimda servolarin kendini duzeltme hizi cok yavas sanki bu durum normal mi?
 
Şimdi helikopterler drone gibi değil sticki bıraktığında kendini toplayıp. Paller yukarı olacak konuma gelmez stickle verdiğin hareketi tekrar stickle düzeltmen gerekir. Yavaş düzeltmesi normal. Sen helikopter düz duruyorken helkopteri ani bir sola sağa yatırma yap bakalım tepkisi nasıl anında tepki göstermesi lazım kendini bulunduğu posizyonda tutmak için.
 
Denedim, dediginiz gibi kendini duzeltmek için hızlı hareket ediyor. Açilarimi ve yonlerimi kontrol edip artik deneyebilirim sanirim
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇOBAN