Spracing f3 sorunum

  • Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan ÜYE olunuz

    Eğer eski üyemizseniz, MEVCUT Kullanıcı ADI ve ŞİFRENİZİ aynen kullanabilirsiniz. Eğer girişte sorun yaşıyorsanız, lütfen şu konuya TIKLAYINIZ.

Çağatay aşık

Yeni Uye
Katılım
31 May 2015
Mesajlar
40
Tepkime puanı
6
İlgi Alanı
Multikopter
arkadaşlar merhaba bir yarış quadı toplamak istedim parçalar geldi lehimler yapıldı yazılımsal güncellemeler yapıldı ama şöyle bi sorunum var :)
1- cihazı pc ye bağlıyorum pc üzerinden motorlar çalışıyor.
2- kumandadan gelen komutlar pc üzerindeki betaflight arayüzünde çalışıyor.
3- esc kalibrasyonu yapıldı
4- bind yapıldı
5- flysky i6x kumanda x6b alıcı var i-bus ile bağlanıyorum
olay şu cihazı bilgisayardan ayırıyorum pili takıyorum ama kumandadan gelen komutları algılamıyo hiç tepki yok.

birde şöyle bi sorun var vbat bağlantısını yapınca multimetre ile kontrol ettim her yerde kısa devre oluyo + - değdirince ötüyo normalde ötmemesi lazım vbat çıkarınca böyle bi sorun kalmıyor. bende vbatı takmadan kullanayım dedim.
acaba uçuş kontolcüm mü arızalı diye düşünüyorum varmı bir yorumunuz ? ben bi çözüm üretemedim.
 
Katılım
9 Mar 2018
Mesajlar
191
Tepkime puanı
66
Yaş
35
Konum
Çorlu
İlgi Alanı
Hepsi
Pc ye bagladınızda motor bolumunden motorları dondurebılırsınız ve bunun ıcın ARM işlemı gerekmez.Kartı pc den cıkardıgınızda artık motorları dondurmek ıcın arm etmenız gereklı.Arm işlemı yapıldıgı halde motorlar donmuyorsa hala bir bilene soralım tekrar :)

ıkıncısıde f3 kartta sıkca rastlanan bır sorun var arm yapsanızda bazen motorların donmesıne engel oluyor bu sorun. esc ayarlarındakı en düşük motor donme hızı mesela 1020 ise kumanda ayarlarındakı throtte mutlaka bundan az olmalı yoksa start almıyor :) marş basmıyor :)
 

Çağatay aşık

Yeni Uye
Katılım
31 May 2015
Mesajlar
40
Tepkime puanı
6
İlgi Alanı
Multikopter
Pc ye bagladınızda motor bolumunden motorları dondurebılırsınız ve bunun ıcın ARM işlemı gerekmez.Kartı pc den cıkardıgınızda artık motorları dondurmek ıcın arm etmenız gereklı.Arm işlemı yapıldıgı halde motorlar donmuyorsa hala bir bilene soralım tekrar :)

ıkıncısıde f3 kartta sıkca rastlanan bır sorun var arm yapsanızda bazen motorların donmesıne engel oluyor bu sorun. esc ayarlarındakı en düşük motor donme hızı mesela 1020 ise kumanda ayarlarındakı throtte mutlaka bundan az olmalı yoksa start almıyor :) marş basmıyor :)
Bi dk simdi :) kumandadaki throtle ayarınımı yoksa betaflightdaki min throtle ayarını mı diyosun.
 

Çağatay aşık

Yeni Uye
Katılım
31 May 2015
Mesajlar
40
Tepkime puanı
6
İlgi Alanı
Multikopter
Pc ye bagladınızda motor bolumunden motorları dondurebılırsınız ve bunun ıcın ARM işlemı gerekmez.Kartı pc den cıkardıgınızda artık motorları dondurmek ıcın arm etmenız gereklı.Arm işlemı yapıldıgı halde motorlar donmuyorsa hala bir bilene soralım tekrar :)

ıkıncısıde f3 kartta sıkca rastlanan bır sorun var arm yapsanızda bazen motorların donmesıne engel oluyor bu sorun. esc ayarlarındakı en düşük motor donme hızı mesela 1020 ise kumanda ayarlarındakı throtte mutlaka bundan az olmalı yoksa start almıyor :) marş basmıyor :)
Şimdi şöylede bir şey var arm için bir tuş atadım açıyorum onu kontrol kartı üzerindeki ışık sönüyo ben gaz verince yanıyo ama motorlar dönmüyo kafam durdu yemin ederim :)
 

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
31,193
Tepkime puanı
34,199
Yaş
46
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Rica etsek Pofildeki Kullanıcı Ad-Soyadınızı güncelleyebilir misin ?

 
Katılım
9 Mar 2018
Mesajlar
191
Tepkime puanı
66
Yaş
35
Konum
Çorlu
İlgi Alanı
Hepsi
1 degeri 2 den büyük olsun birde modlarda arm ile birlikte calısan bir ucus moduda atayın aynı tuşa mesela arm acıldıgında horizon modda aktıfleşsın boyle deneyın birde...
You must be registered for see images attach
You must be registered for see images attach
 

Çağatay aşık

Yeni Uye
Katılım
31 May 2015
Mesajlar
40
Tepkime puanı
6
İlgi Alanı
Multikopter
1 degeri 2 den büyük olsun birde modlarda arm ile birlikte calısan bir ucus moduda atayın aynı tuşa mesela arm acıldıgında horizon modda aktıfleşsın boyle deneyın birde...
You must be registered for see images attach
You must be registered for see images attach
Teşekkürler akşama bi deniyeyim dediklerini. Ama şu vbat olayı kafamı kurcalıyo hala :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Gürhan Avcı

Çağatay aşık

Yeni Uye
Katılım
31 May 2015
Mesajlar
40
Tepkime puanı
6
İlgi Alanı
Multikopter
1 degeri 2 den büyük olsun birde modlarda arm ile birlikte calısan bir ucus moduda atayın aynı tuşa mesela arm acıldıgında horizon modda aktıfleşsın boyle deneyın birde...
You must be registered for see images attach
You must be registered for see images attach
Rahatsız ediyorum ama söylediğin herşeyi yaptım hatta escleri yeniden flashladım kalibre ettim kabloları kontrol ettim ama yok yani pcye bağlyken motorlar çalışıyo kumandadan çalışmıyo flysky kumanda var x6b receiver var tüm kanallar açık betaflaghtta kumandadan gelen sinyaller çalışıyo ama normal olarak pcye bağlamadan deniyorum olmuyo acaba kumandadan extra bi ayarmı yapmam gerek nette araştırdım ordakiler nabıyosa aynını yaptım.
 

Hakan SAHBAZ

Çalışkan Uye
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
283
Tepkime puanı
231
Yaş
34
Konum
ISTANBUL
İlgi Alanı
Multikopter
Cleanflight CLA en altra kod kismina gelin.

Yazi cubuguna status yazip enter a basin.

4 5 satir yazi cikacak.

Kopyalayip paylasirmisiniz?

Not: kodlama hakkinda bilginiz yoksa basma birsey yazmayin, sikinti cikabilir.
 
Katılım
9 Mar 2018
Mesajlar
191
Tepkime puanı
66
Yaş
35
Konum
Çorlu
İlgi Alanı
Hepsi
Cleanflight CLA en altra kod kismina gelin.

Yazi cubuguna status yazip enter a basin.

4 5 satir yazi cikacak.

Kopyalayip paylasirmisiniz?

Not: kodlama hakkinda bilginiz yoksa basma birsey yazmayin, sikinti cikabilir.
Hakan merhaba bu kodlar ile bazı pımlere gorev atanıyor telemetrı ıcın araştırıyorum suan tam hakım degılım ama yanlış bırşey yaparsam boot edıldıgınden kart sıfır haline donermi?
 

Hakan SAHBAZ

Çalışkan Uye
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
283
Tepkime puanı
231
Yaş
34
Konum
ISTANBUL
İlgi Alanı
Multikopter
1 degeri 2 den büyük olsun birde modlarda arm ile birlikte calısan bir ucus moduda atayın aynı tuşa mesela arm acıldıgında horizon modda aktıfleşsın boyle deneyın birde...
You must be registered for see images attach
You must be registered for see images attach
ESC leriniz dshot destekliyor mu? Protokol olarak oneshot125 secilmis, bilincli olarak1 mi sectiniz?

Bir de receiver menunuzde trottle icin end point 991 gorunuyor. End point 1000 olarak ayarlamaniz tavsiye ederim.

Bunu kumanda uzerinden yapabilirsiniz. Bunun disinda CLA menusunden de yapmak mumkun. Ancak kumanda uzerinden yapmaniz tavsiye ederim.
 

Hakan SAHBAZ

Çalışkan Uye
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
283
Tepkime puanı
231
Yaş
34
Konum
ISTANBUL
İlgi Alanı
Multikopter
Hakan merhaba bu kodlar ile bazı pımlere gorev atanıyor telemetrı ıcın araştırıyorum suan tam hakım degılım ama yanlış bırşey yaparsam boot edıldıgınden kart sıfır haline donermi?
CLA de islem yapmak tecrube yoksa her zaman sikinti cikarabilir. Ne yaptigimizdan emin olmak gerek. O yuzden ozellikle not yazdim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gürhan Avcı

Çağatay aşık

Yeni Uye
Katılım
31 May 2015
Mesajlar
40
Tepkime puanı
6
İlgi Alanı
Multikopter
ESC leriniz dshot destekliyor mu? Protokol olarak oneshot125 secilmis, bilincli olarak1 mi sectiniz?

Bir de receiver menunuzde trottle icin end point 991 gorunuyor. End point 1000 olarak ayarlamaniz tavsiye ederim.

Bunu kumanda uzerinden yapabilirsiniz. Bunun disinda CLA menusunden de yapmak mumkun. Ancak kumanda uzerinden yapmaniz tavsiye ederim.
O resimleri örnek olsun diye attılar benim kartın bilgileri farklı odediğiniz koduda akşam yapıcam atarım işteyim şuan
 

Hakan SAHBAZ

Çalışkan Uye
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
283
Tepkime puanı
231
Yaş
34
Konum
ISTANBUL
İlgi Alanı
Multikopter
O resimleri örnek olsun diye attılar benim kartın bilgileri farklı odediğiniz koduda akşam yapıcam atarım işteyim şuan
Gürhan Beyin msajı olduğunun farkındayım :) Görmüşken onu da yazayım dedim.

Sizin probleminiz büyük ihtimal arm olma konusunda, ancak neden arm olmadığını CLA deki status den görüp ona göre hareket etmek daha kolay. Öbür türlü her türlü opsiyonu tek tek denemek zorunda kalacaksınız ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Sercan T.

Benzer konular