SpRacing F3 vbat ve barometre

Katılım
5 Eyl 2015
Mesajlar
125
Tepkime puanı
29
Yaş
32
İlgi Alanı
Hepsi
Selamlar ;

SpRacing F3 kartını kullanıyorum. Yaşadığım ve merak ettiğim bazı sorunları buraya yazıyorum.Forumun multicoptercileri umarım yardımcı olabilir.

1-) Betaflight 4.0.6 yükseklik sabit kalmıyor. Yarım metreye yakın dalgalı uçuyor hover konumunda. Bazen throttle sabit olmasına rağmen 3-4 metre civarı aniden yükseliyor. (Barometre aktif - Gps deaktif)


2-) Daha stabil bir uçuş için inav 2.0.1 yüklediğimde quad yerde iken tepki verdiği komutlara havada throttle hariç tepki vermiyor. (Tepki alamadığım için bir kaç defa 2m yüksekliğe kadar 10sn hover yapabildim. Sorunu çözemediğim için yükselmedim. )

3-) Gps aktif ettiğim zaman barometreyi kapatmalı mıyım ?

4-) Kart configurator e bağlı iken gps sinyalini balkonda 20-30 saniyede buluyor. Fakat bağlantıyı kesip bahçeye çıktığımda henüz sinyal alamadım. ( Gps Bn-220 baud rate 19200 diğer rateler ile verim alamadım.)

5-) Vbat girişini direkt olarak pil girişlerine mi bağlıyorum ?
 
Sevgili Nurettin

Hernekadar betaflight barometre donanımını görse okusa da uçuş modları içinde yüksekliğin irtifanın barometre yardımı ile düzenlendiği uçuş modu desteği bulunmamaktadır. Betaflight uçuş modlarıile ilgili incelenebilir. Diğer taraftan barometre yardımı ile yükseklik irtifanın ayarlanabildiği uçuş modları desteği inav firmware bulmaktadır. Çok da güzel çalıştığı tecrübe ile sabittir.

Inav da angle mod ve althold aktive halde iken 3. kanal ile throtle verisi max defleksiyonda azami vertikal iniş çıkış hızı ayarlanabilir. CLI dan veya gui den ayarlayabilirsiniz. İlgili parametre nav_manual_climb_rate dir. birimi cm/sn cinsindendir. mesala 300 verirsek sn de maksimum 3 m alçalır veya yükselir.

Inav multicopter kullanırken barometre ve gps den yükseklik verisi alıp dengeli bir şekilde ne yapacağına karar verir. Inav da barometreyi kapatmamalısınız.
Gps verisinde yükseklik verisi 50-80 cm yanılma ile cihaz alır.( vdop) Ancak Inav da sadece yükseklik tayini için sadece gps aktive olduğu durumda nasıl davranır tecrübe etmedim. Arducopter de yüksekliği primer olarak gps den al barometreyi kullanma seçeneği var ve düzgün çalışıyor. tecrübe ile sabittir.

Spracing f3 de softserial ile port açmışsanız ve bu porta gps bağlanılmış ise bağlantı hızı 19200 olmalıdır. Ancak gercek uart a bağlı ise hız 56700 olarak ayarlanmalıdır.

Vbat bağlantısı polarite ye dikkat edilerek direk olarak lipo pdb girişine bağlanılabilir.

Sevgi ve saygılarımla
Şakir Polay
 
Son düzenleme: