Sunnysky 4108s 380 KV Motor problemi

Sedat Byzt' Alıntı:
Video olayı çok güzel olur, tam anlamıyla toplayınca baştan sona söküp video ile tekrar mı toplasam napsam fazla videodan zarar gelmez :)

Ben volt olayını anlamadım genel olarak bilgim kısıtlı

Escleri zaten direkt 12 volt ile besliyoruz nazayı besliyoruz
ee o zaman neden bu esclerde 3 kablo var ? 3 kabloyla çalıştıranlar nasıl çalıştırıyor sanırım kısa devreye neden olmuyor fakat bozmalara falan mı neden oluyor yo da onu naza algılamıyor mu valla anlamadım tam bu konuyu anlayabileceğim bir şekilde anlatabilir misiniz

Multiler üzerinde malumki escler dışında da elektronikler var, kontrolcü kart kumanda alıcısı, fpv verici, navigasyon ıçıkları, otomatik iniş takımı vb gibi. Her sistemde direk lipodan voltaj değerini düşüren modüller kullanılmıyor, herkes bunu kullanmıyor tabiki, veyahut o escler sadece mutliler içinde kullanılmıyor, dolayısı ile kullanım yerine ve kapasitesine göre eğer sizi tatmin ederse kullanalım diye aynı zamanda söz konusu voltajı verecek bir sistemle geliyor bize escler. zaten ihtiyaç duymayanlar için optp escler mevcut. karar alıcının, yani size göre boşunadır belki o zaman opto alacaktınız :coolxf: zaten seçenekler sunulmuş. e alıp kullanmıyorsanız o da sizin seçiminiz :) velhasıl bu cuma akşamı bir aksilik olmaz ise kısa bir video çekeyim inşallah...

Şimdi anladım bazı sistemlerde volta ihtiyac duyuluyor (kırmızı kablo) :) fakat çoğu uçuş kartında o kabloya gerek kalmıyor en iyisi sökmek o kabloyu
optoyuda forumdan araştırdım bec bulundurmayan esclere opto deniliyormuş yani 2 kablo oluyor sanırım direkt onlar :)

Bunu tam olarak doğrulamak için phantomda nasıl bir esc kullanılmış diye baktım onda da naza kullanılıyor ya uçuş kartı olarak o yüzden

Onda da direkt 2 kablo var

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Benim merak ettiğim diğer konu ise şimdi pmu ile nazayı besliyoruz bir nevi pmu nazanın bec'i oluyor sanırım.

Escler'den gelen kırmızı soket ile nazayı tekrar beslememe gerek yok çünkü naza pmu ile besleniyor. evet merak ettiğim konu şurda başlıyor nazanın pmusu alıcıyı çalıştırabilecek güçtemi, yani esclerden destek alıyor olmasın :) akıllarda deli sorular

Sedat Byzt' Alıntı:
Şimdi anladım bazı sistemlerde volta ihtiyac duyuluyor (kırmızı kablo) :) fakat çoğu uçuş kartında o kabloya gerek kalmıyor en iyisi sökmek o kabloyu
optoyuda forumdan araştırdım bec bulundurmayan esclere opto deniliyormuş yani 2 kablo oluyor sanırım direkt onlar :)

Bunu tam olarak doğrulamak için phantomda nasıl bir esc kullanılmış diye baktım onda da naza kullanılıyor ya uçuş kartı olarak o yüzden

Onda da direkt 2 kablo var

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Benim merak ettiğim diğer konu ise şimdi pmu ile nazayı besliyoruz bir nevi pmu nazanın bec'i oluyor sanırım.

Escler'den gelen kırmızı soket ile nazayı tekrar beslememe gerek yok çünkü naza pmu ile besleniyor. evet merak ettiğim konu şurda başlıyor nazanın pmusu alıcıyı çalıştırabilecek güçtemi, yani esclerden destek alıyor olmasın :) akıllarda deli sorular
Tabi onunda esc si becsiz yani ondan. biz esc nin alicidan gelen sinyalini kullaniyoruz. Dogru anlamissin ;)

Aklina takilan soruyu cevaplayayim. Pmu dan cikan bir servo kablosu var. Nazanin x3 girisine takiyoruz ya iste bu nazayi besliyor. Sonra biz alicidan nazanin A E T R U girislerine baglantilari yaptigimizda alicida beslenmis oluyor yani. Ekstra harici baglanti yapmiyoruz boylece...

teşekkürler anladım :) mantığı kaptım şimdi