T-rex 100X

mmrkml

Mimar
Katılım
20 Şub 2013
Mesajlar
44
Tepkime puanı
0
Merhabalar,

Tanışma konusunda bahsettiğim 100x arızasının videosunu koyup çözüm konusunda yardımlarınızı bekliyor olacağım ;D Videoda gördüğünüz gibi kumandadan verdiğim komutların heliye iletilmesinde problem yaşıyorum. Mesela sağ stick'i tam yukarı ittiğimde servo 3 kesik harekette yukarı çıkıyor. Aynı şey diğer yönler için de geçerli. Böyle olunca zaten kullanması zor olan 100x'e hiç hükmedemiyorum. Ayrıca kumandadan verdiğim komutu yaklaşık saniyenin 3'te 1' sürede algılıyor. Her iki kumanda da aynı. Pilleri de kontrol ettim servo linkleri bağlı değilken de denedim yine aynı.

Umarım konuyu doğru yere açıp anlatabilmişimdir ve bir çözüm bulabilirsiniz.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Ynt: T-rex 100X

Kemal Bey,

Her ne kadar bu markayı hiç kullanmamış olsak da verdiğiniz bilgiler ve kontroller ışığında ;

1- Servo arızası olması düşük ihtimal. Zira her iki servo'da aynı şeyi yapıyor diyorsunuz
2- Enerji beslemesinde problem olamaz. Zira pilleri kontrol ettim diyorsunuz.
3- Kumanda da problem olma ihtimali cok düşük. Zira elinizdeki 2 kumanda da aynı şeyi yapıyormuş.

Bu durumda tek kalan şey "KONTROL Kartı". Nette sizin problemi araştırdım, açıkcası çok bir şey çıkmadı. Sadece Helifreak aşağıdaki problemi buldum, sizinkine benziyor (Servolar kendi kendine titriyormus)



Bu soruna çözüm olarak Kumandanızı yeniden BIND (Eşleştirme) yapma tavsiye edilmiş. Şayet bu da sorunu çözmüyor ise zaten tek secenek "KONTROL Kartı" nı değiştirmek. Bu aşamadan sonra buna o kadar para verilmeli mi, o da ayrı bir konu.

Çok yardımcı olamadım ama micro heliler böyle ne yazık ki. Pil-Servo- Ana kart'dan oluşunca, pek de bakacak test edecek bir şey kalmıyor :embarras:
 
Ynt: T-rex 100X

Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için benim de aklıma en son o geldi. Çünkü başka bi kontrol edeceğim yer kalmamıştı. Ama dediğiniz gibi o kadar paraya değmez bence de.
 
Ynt: T-rex 100X

Kemal Bey,

Videonuzu tekrar izledim. Bu konuda Mehmet Bey'in söylediklerine katıldığımdan dolayı yorum yapmamıştım.

Üzülerek para harcamadan sizin yapabileceğiniz birşey olmadığını söylemek zorundayım bu konuda. :rolleyes:

Modelinizin verdiğiniz kontrollere verdiği cevap sizinde söylediğiniz gibi anormal. Sorunun pilotaj veya eksik ayarla ilgili bir problemden kaynaklanmadığını düşünüyorum.

Sonuç olarak anakarttan başlayarak elektroniği değiştirmekten başka bir çare yok gibi geliyor bana da. :embarras:
 
Ynt: T-rex 100X

Teşekkür ederim Türker bey ben şu anda 911'imle mutlu mesudum ama bi taraftan da bu deli 100x'i kullanmak ta istiyorum. Bu haftasonu elektronikçiye gidip bi gösterecem anakartı değiştiririm ben derse sipariş verecem sanırım. Problemin aynısına hiç rastlamadım o biraz sıkıntı benim için.